Slimme autodief met spijt brengt auto terug

De Renault Clio van een Belgische mevrouw, die vorige week op listige wijze werd gejat, is weer terecht. De auto bleek enkele tientallen meters verderop te zijn geparkeerd.

Vorige week werd het voertuig op een even simpele als briljante manier gestolen. De vrouw uit het Belgische Bavikhoeve werd aangeproken door een vreemde man die een proefrit wilde maken met het autootje. De man wilde graag net zo'n autootje kopen als mevrouw, maar wist niet hoe het wagentje rijdt.

Ondanks dat de vrouw eerst enige argwaan toonde, wist de dief haar toch over te halen. Hij vroeg haar of hij tot het einde van de parkeerhaven mocht rijden. Na enig aandringen stemde zij toe en liet hem achter het stuur plaatsnemen.

Hij reed inderdaad tot het einde van de parkeerplaats, draaide daar en reed weer terug. In plaats van weer keurig bij de Belgische te stoppen, reed hij de straat op en vertrok met de Noorderzon. De hele diefstal werd toevallig door een bewakingscamera gefilmd.

Misschien werd het de dief dankzij de opnames wel te heet onder de voeten of kreeg de beste man wroeging. Het maakt niet uit, het slachtoffer is dolblij dat ze haar autootje weer terugheeft. Twee dagen geleden werd het vehikel in haar straat aangetroffen.