Uitvinder frisbee en hoelahoep overleden

Icoon BuitenlandsDe man die wereldwijd de mensen veel plezier verschafte met lichaamsbeweging is niet meer. Richard Knerr, uitvinder van onder meer de frisbee en de hoelahoep, is op 82-jarige leeftijd overleden.

Richard Knerr, spelletjesfreak bij uitstek, startte in 1948 met het uitvinden van spellen waarbij je je moest bewegen. Zo bedacht hij de 'Silly String', de 'Slip 'N Slide' en de 'Water Wiggle'. In 1958 kwam de klapper op de markt: de hoelahoep, een kunststof ring die je rond je middel kon laten dansen door heupbewegingen te maken. Knerr kreeg het idee uit Australië waar men de spieren trainde met een ring van bamboe. In dat jaar verkocht Knerr 40 miljoen exemplaren. Er werden meteen zeven fabrieken uit de grond gestampt. Rijk werd Knerr er destijds niet mee aangezien de hype snel over was en hij bleef zitten met fabrieken en het speelgoed.

Een jaar later sloeg Knerr keihard terug met de frisbee. Dit spel overleefde de hype wél en werd zelfs een professionele sport. Knerr en zijn compagnon brachten 230 verschillende speeltuigen op de markt. In 1982 werd hun bedrijf voor 12 miljoen dollar overgenomen.


Met dank aan maily voor de submit.