Fulham wil Erik Nevland

vw_caddy
De Engelse voetbalclub Fulham wil met onmiddelijke ingang de Noorse spits Erik Nevland weghalen bij FC Groningen. De aanvaller kan bij Fulham een contract tekenen voor tweeënhalf jaar.

Erik Nevland heeft wel oren naar een buitenlandse transfer. "Het is altijd mijn droom geweest om in de Premier League te spelen. Dit is de kans van mijn leven," aldus de Noor. "Ik begrijp goed dat het voor FC Groningen een moeilijke beslissing is om mij te laten vertrekken, maar ik word dit kalenderjaar 31. Het liefst zou ik het seizoen afmaken bij FC Groningen, maar dat kan niet. Het is nu of nooit. Ik hoop dat ze mij laten vertrekken en ik vind ook dat ik dat verdien."

Voor FC Groningen komt een eventueel vertrek van Nevland niet op een goed moment. De club draait momenteel goed maar ziet waarschijnlijk Bruno Silva en nu ook Nevland vertrekken. "De standpunten van Nevland zijn duidelijk," aldus FC Groningen-directeur Hans Nijland. "Wij begrijpen dat dit voor Erik een enorme kans is en hij begrijpt ook dat wij hem eigenlijk niet kunnen missen. Morgen steken we de koppen opnieuw bij elkaar om deze situatie te bespreken."

Nevland heeft nog een contract bij FC Groningen tot medio 2010.