Breuer: "Plaats bij top vijf is mogelijk"

Sjors (Sj0rSz)
SC Heerenveen leek zaterdagavond weinig moeite te hebben om AZ aan de kant te zetten. De manschappen van trainer Gert-Jan Verbeek wonnen het duel uiteindelijk met 4-0. Michel Breuer, speler van de Friezen, denkt dat een plaats bij de eerste vijf haalbaar is.

"Dit was één van onze beste wedstrijden van het seizoen", liet Breuer na afloop van het duel tegen de Alkmaarders weten. Tijdens de rust stond het al 3-0 voor de thuisploeg door treffers van Danijel Pranjic, Jakob Poulsen en Miralem Sulejmani. Na tien minuten in de tweede helft zette Michael Bradley de eindstand op het scorebord.

"We speelden goed en hebben de tegenstander flink onder druk gezet. We hebben de hele wedstrijd het initiatief gehad en vier goals gemaakt. Weinig reden tot klagen," vervolgde Breuer. "Dit zou eigenlijk elke wedstrijd moeten, maar dat valt natuurlijk niet mee. Deze overwinning geeft wel vertrouwen en daar moeten we op door bouwen."

De Friese formatie lijkt er inmiddels aan te wennen dat Afonso Alves, die een lucratief avontuur wil, er met regelmaat niet bij is. "We moeten natuurlijk niet vergeten dat hij hele mooie dingen heeft laten zien. Alves is een geweldige speler. Maar ook zonder hem winnen we onze wedstrijden. De zaken rond Alves lopen niet zoals het zou moeten, maar daar zijn we als spelersgroep helemaal niet mee bezig. Je leest het en ziet het op televisie, maar we wachten rustig af."

Breuer vervolgde: "We hebben jongens die kort achter het niveau van Alves zitten, zoals Mikey Sulejmani. Die speelde tegen AZ fantastisch. We hebben een hele goede ploeg en zonder Alves staan er andere spelers op. We hebben gewoon kans om bij de eerste vijf te komen. Dat is nog steeds het doel en ik geloof ook dat we het gaan halen."