Jaaroverzicht 2007: De Transfers

In 2007 werden er net als andere jaren spelers gekocht en verkocht door de Europese topclubs. We noemen de belangrijkste.

Javier Saviola had genoeg van de spelletjes die zijn club FC Barcelona met hem speelde. De Argentijn werd alsmaar aan het lijntje gehouden en wilde weg. Uiteindelijk mocht hij weg, en tekende hij bij de aartsrivaal Real Madrid, hetgeen menig Barça-fan in het verkeerde keelgat schoot. Barcelona had de vervanger al langer op het oog. Thierry Henry verruilde na maanden speculatie eindelijk Arsenal voor de Catalaanse club. Real Madrid was nog niet klaar met shoppen. Er werd onder de nieuwe trainer Bernd Schuster een complete Nederlandse delegatie gehaald. Royston Drenthe, Wesley Sneijder en Arjen Robben kwamen allen naar Madrid, om zich bij medelander Ruud van Nistelrooij te voegen. Sevilla haalde Khalid Boulahrouz op huurbasis naar Spanje. De verdediger kwam bij Chelsea nauwelijks aan de bak.

Bayern München, dat ruim naast de titel greep in Duitsland, slaagde er wel in om handtekeningen te strikken. Niet de minste spelers kwamen naar München. Miroslav Klose, Luca Toni en Franck Ribéry verruilden alledrie hun club om zich bij de Rekordmeister te voegen. Ook de Engelse clubs voegden het nodige geweld aan hun arsenaal toe. Liverpool tastte diep in de buidel voor Fernando Torres en Ryan Babel. Manchester United deed hetzelfde voor Nani, Anderson en Owen Hargreaves. Chelsea versterkte zich met Alex, Tal Ben Haim en Florent Malouda. De Italiaanse competitie werd ook enkele grote namen rijker, toen Juventus bij de promotie de selectie versterkte. Niet alleen werd Vincenzo Iaquinta overgenomen van Udinese, maar ook Hasan Salihamidzic, Tiago en Zdenek Grygera kwamen naar Italië.

In Nederland moest Ajax de klap van het verliezen van Babel en Sneijder opvangen. Er werd Spaans ingekocht, met allereerst de veteraan van Bilbao, Ismael Urzaiz, die kosteloos werd gecontracteerd. Een week voor het verstrijken van de transferdeadline versterkten de Amsterdammers zich ook nog met Albert Luque, die overkwam vanuit Newcastle. Luis Suárez kwam ondanks een verloren rechtszaak toch nog van Groningen naar Ajax. Het vertrek van Phillip Cocu naar de VAE zorgde voor een aderlating bij PSV. De Eindhovenaren vingen dit enigszins op met de komst van Kenneth Perez en Tommie van der Leegte. Danko Lazovic kwam de voorhoede versterken, evenals Danny Koevermans. Feyenoord kocht onder de nieuwe trainer Bert van Marwijk uitstekend in. Allereerst werden de oude rotten Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst gehaald, terwijl ook Kevin Hofland en Tim de Cler naar Rotterdam kwamen. AZ versterkte vooral de voorhoede. Graziano Pellè en Ari werden de twee nieuwe spitsen van de Alkmaarders, terwijl vlak voor het sluiten van de markt ook Mounir El-Hamdaoui nog zijn handtekening zette.

Submitter:  Bron: FOK!Sport