Guillermo del Toro enthousiast over Halo-film

De film-versie van Halo ligt momenteel ergens in een koelkast, maar de succesvolle regisseur Guillermo del Toro ziet de film in de toekomst nog wel uit komen. Del Toro, bekend van onder meer Hellboy en Pan's Labyrinth, denkt dat er te veel geld met Halo te verdienen is om het niet te doen.

It would have been beautiful and I must tell that of anything in my life that I look back and wish it could have happened is that project, because it is such a powerful experience. People talk about it and say: ALIENS or it's a retread of this or that. I don't think so. I think there are angle to that game that are far more epic and far more complex as a cosmology than that. It's not just about grunts in space. It's much more than that. It's a whole epic.

Hij zegt verder dat hij blij was met het aanstellen van Neill Blomkamp als de regisseur. Del Toro is zelf een groot voorstander van het toelaten van regisseurs van korte films in grote Hollywood-producties, zijn volgende project is ook door een regisseur van kleine producties geschoten. Na het zien van het CV van Blomkamp was Del Toro overtuigd dat hij een fantastische Halo-film zou kunnen maken. Hij was er zelfs zo enthousiast over dat hij alleen blijer kon zijn over het project, als hij het zelf had mogen doen. Aan de andere kant geeft de perfectionist direct toe dat hij meer van de film kan genieten als iemand anders de regie op zich neemt.