Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 8

Michel (methodmich)
Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de achtste speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A verspeelde Ter Leede de kans op een periodetitel. De ploeg uit Sassenheim, die het seizoen begon met vijf zeges, speelde voor de derde keer op rij gelijk. Waar dat tegen Rijnsburgse Boys en Noordwijk nog tot enige tevredenheid leidde, was dat gisteren niet het geval. Tegenstander was namelijk hekkensluiter TOGR, dat door de 0-0 het derde punt van het seizoen pakte. FC Lisse, de afgelopen vier seizoenen steevast tweede, wist nu de periodetitel te bemachtigen. Uit bij promovendus Zwaluwen '30 won men simpel. Bij 0-5 liet Lisse de teugels vieren, waarna de ploeg uit Hoorn nog terugkwam tot 3-5. Dé topper was ongetwijfeld de derby tussen Rijnsburgse Boys (gemeente Katwijk) en Quick Boys. Op sportpark de Middelmors zagen 4000 mensen hoe Rijnsburg via Djuric Ascencion op 1-0 kwam. Maarten Bak en Chima Onyeike kantelden de wedstrijd echter, waarna Rijnsburg in de vierde minuut van de blessuretijd via André van Egmond alsnog een verdiend punt pakte. DOTO herstelde zich verder van de matige start door Noordwijk met 2-0 te kloppen, terwijl Katwijk door een simpele 3-0 zege in eigen huis op SHO naar de derde plek steeg.

Topscorers

1. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 7
2. Maarten Bak (Quick Boys) 6
Michael van Dommelen (DOTO) 6
4. Kevin van der Geest (Noordwijk) 5
Arie Jonker (Katwijk) 5
Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 5

In de hoofdklasse B ging de eerste periodetitel naar Sparta Nijkerk. Het elftal van trainer Hans van Arum had het in eigen hand en wist dat winst altijd voldoende was. Makkelijk was het niet in Kloetinge, maar een goal van Lopes Dinis Magalhaes was voldoende voor Nijkerk. Het werd een extra goed weekend voor de ploeg, want de concurrentie verspeelde allemaal punten. Nummer twee Hoek kon, met Willem Leushuis voor het eerst als trainer op de bank, niet winnen bij de verrassende promovendus LRC Leerdam. Het werd 1-1, eenzelfde uitslag als bij Nunspeet - IJsselmeervogels. De zaterdagkampioen kwam pas in de slotfase naast de gedeelde hekkensluiter door een goal van Pierre Tosch. Spakenburg won vorige week in de beker van het tweede van GVVV. Toen stond de selectie van GVVV 1 al te spioneren en dat had succes, want in Spakenburg werd het 1-1. Voor het vierde gelijkspel van deze speeldag zorgden Kozakken Boys en AFC Ajax. De amateurtak van de Amsterdammers zagen na negentig minuten dezelfde score op het bord staan als de profs onlangs in de beker: 1-1. Onderin verschafte Bennekom zich wat lucht. Een 0-3 zege bij Geinoord, met twee goals van "het kale gevaar" Dennis van Meegdenburg, was genoeg om de laatste plaats over te doen aan Nivo Sparta.

Topscorers

1. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 8
2. Mark Dijs (DOVO) 6
Lopes Dinis Magalhaes (Sparta Nijkerk) 6
Ruben Wilson (Spakenburg) 6
5. Ferry Alfons (Hoek) 5
Ashraf Chentouf (LRC Leerdam) 5
Thijs Houwing (Spakenburg) 5
Erwin Schouten (Nunspeet) 5
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 5
Sam Ysebaert (Hoek) 5

In de hoofdklasse C is de beslissing in de strijd om de eerste periodetitel nog niet gevallen. Koploper Excelsior '31, dat zeven keer op rij had gewonnen, verloor de eerste punten. Bij promovendus PKC '83 verspeelde men een 0-2 voorsprong en speelde het met 2-2 gelijk. Titelverdediger HHC Hardenberg, al weken in het spoor van de club uit Rijssen, kwam langszij door een 2-1 overwinning op Flevo Boys. Beide teams hebben nu 22 punten en exact hetzelfde doelsaldo: 22-5. Een beslissingsduel brengt binnenkort uitsluitsel. Go Ahead Kampen klom naar de derde plek door een monsterzege op VVOG. De "Kowetters" wonnen met 6-1 en zagen spits Jurrian Zandbergen drie keer scoren. Hij is nu topscorer van de gehele zaterdaghoofdklasse. SC Genemuiden verliet de laatste plaats door een 2-0 overwinning op Oranje Nassau.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 9
2. Erwin Looms (Excelsior '31) 7
3. Tony Alberda (ONS Sneek) 5
Martijn Berger (HHC Hardenberg) 5
Dennis Sepp (Excelsior '31) 5
Iury da Silva (Go Ahead Kampen) 5
Tom IJzerman (HHC Hardenberg) 5