'Chinese hackers in computers Pentagon'

Icoon InternetComputerspecialisten van de Chinese krijgsmacht zijn in juni een computernetwerk van het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, binnengedrongen. Toen het Pentagon dat ontdekte, sloot het een deel van het computersysteem in het bureau van minister Robert Gates af.

Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Timesávandaag op gezag van Amerikaanse regeringsfunctionarissen. Het Pentagon ontdekte dat de hackers werkten bij het ministerie van Defensie in Peking. De Chinezen weigerdenágisteren commentaar te geven.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel stelde het hacken van computers van Duitse regeringsinstellingen vorige week aan de orde tijdens haar bezoek aan China. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Peking zei toen dat het ''alle criminele handelingen die computersystemen ondermijnen, waaronder hacken, verbiedt''.

De Amerikaanse president George Bush ontmoet zijn Chinese ambtgenoot Hu Jintao donderdag in AustraliŰ aan de vooravond van de top van de APEC, de organsatie voor economische samenwerking tussen de landen in AziŰ en die rond de Stille Oceaan.