Geert "aandacht, aandacht!" Wilders


Enkele dagen geleden, zijnde afgelopen woensdag, werd er door Avada een column geplaatst over volksgevaar nummer ťťn: Geert. Hij is de verwezenlijking van de duivel zelf, zegt Avada. Hij is Hitler. Hij is puur kwaad. Wat hij zegt, kan niet door de beugel. Nee, die Geert Wilders, he'll be the first against the wall when the revolution comes. FOK!'ers lieten de column niet gelegen liggen. Een waar woordengevecht, een enorme discussie, barstte los. Over Wilders, over islam, over vrijheid van meningsuiting, over spelfoutjes. Meer dan honderd reacties was het gevolg, een absoluut record voor columns in deze komkommertijd.

Heb ik nieuws voor jullie. Die Wilders? Da's heel zo'n kwade vent waarschijnlijk niet eens. Ik geloof best dat hij, wellicht vanuit vrij extreem rechts standpunt, het goede met ons landje op heeft. Hij wil ook dat kindertjes veilig naar school kunnen, dat oma's niet elke tien minuten worden overvallen, dat de treinen op tijd rijden, dat niemand wildplast tegen monumentale gebouwen. Hij heeft alleen de vervelende gewoonte om de moslimpopulatie van Nederland de schuld te geven van alles wat hij kan bedenken. Slim, zou je zeggen, werkte ook in Duitsland een jaar of zeventig geleden.

En ja, het werkte in Duitsland. Okee, de moslims van toen waren diamanthandelaren, dagboekschrijvers en bankiers, desalniettemin was het kabinet-Hitler zeer succesvol in het opzadelen van de schuld bij een andere bevolkingsgroep. Wil Wilders dit? Vast niet als je het zo zwart-op-wit zegt. Maar ondertussen wil hij de koran verbieden, een stop op het aantal moslims, geen staatssteun meer aan moslimorganisaties, burqa's het land uit, moslimjongeren harder aanpakken dan onze eigen gezellige Lonsdale-kaasvretertjes, en-zo-voort. Wilders heeft het niet op moslims, en dat laat hij blijken ook.

Helaas voor hem werkt het nieuws over zijn precaire uitspraken net zoals met alle andere onderwerpen: op een gegeven moment interesseert het niet zo meer. Dat weten wij, dat weet Wilders. De zeespiegel stijgt niet tien centimeter in honderd jaar, maar vijf meter per uur, en Geert zegt steeds belachelijkere, groteskere dingen. Zo paait hij zijn eigen achterban en staat hij vrijwel dagelijks in de spotlights. There's no such thing as bad publicity, en ook daarvan is onze Limburger prima op de hoogte. Terwijl Van der Vlies beter zijn mond dicht kan houden over vrouwen aan het aanrecht en abortus als doodzonde, omdat hij dan ogenblikkelijk gelyncht wordt door alle feministen die dit land rijk danwel arm is, kan Geert zeggen wat hij wil met de vier bozo's die hem permanent omringen. Komt-ie weer in het nieuws, en nieuws is publiciteit. Publiciteit is stemmen, stemmen is zetels, zetels is macht. Macht is een blije Geert.

Blijft de vraag of wat Geert allemaal roept over de moslims waar is. Natuurlijk niet. Ik kom elke dag in multiculti-Utrecht, en zie er jongens met de hipste kleding en zonder eng baardje, meisjes met korte rokjes, decolletťs tot hun navel en gťťn hoofddoekjes, en bovenal zie ik erg weinig burqa's. Het valt allemaal wel mee. Hij heeft wellicht een punt over baldadigheid en groepsverkrachtingen, maar een wat strenger beleid moet dat wel oplossen. En of je het met hem eens bent of niet, Wilders blijft die aandacht opeisen. Blijft de voorpagina's domineren. Komt steeds weer op de Frontpage.

Het enige wat we met zo'n loslopende idioot moeten doen, is, niet zoals Avada suggereert doodschieten, maar gewoon negeren. Puur negeren. Geen aandacht meer aan schenken. Laat hem lekker schrijven wat hij wil op zijn weblogje, Kamervragen bij de vleet stellen over de doorn in zijn oog, maar schenk hem vooral die aandacht niet. Zijn achterban kan hij op die manier nog steeds bereiken, maar de enorme hetze die haast elke dag om zijn persoontje en zijn ontzettende uitspraken ontstaat en aansterkt wordt ermee afgekapt. Moslims zullen echt de moeite niet nemen om elke dag te lezen wat ons permanentje nu weer over ze te zeggen heeft, en mijns inziens zal de rest van Nederland het ook een worst wezen.

Nee, laat hem maar lekker aanklooien met zijn vrouwenmishandelende Kamerleden en panisch angstige achterban, maar gun hem geen lťtter meer in de krant, op nieuwssites of in Nova, behalve wellicht voor zijn overlijdensbericht. Gewoon, zo'n prachtig Paris Hilton-nieuwsboycotje. Laat hem tot die tijd elke keer als hij zijn ongewenste neus in zaken die hem niets aangaan steekt gewoon horen wat hij altijd heeft willen horen, gevolgd door een klein toevoegseltje: FŁhrer, befiehl, wir folgen... nicht lšnger!