Ajax wint slag om Luque

Ajax is er in geslaagd om Albert Luque binnen te halen. De aanvaller wijst hierdoor aanbiedingen van PSV en Feyenoord van de hand. De verwachting is dat de aanvaller van Newcastle United dit weekend een contract voor de duur van drie jaar zal tekenen.

Luque moet bij de Amsterdamse club nog wel een medische keuring ondergaan. Bovendien mag hij aanstaande woensdag, in de Champions League-wedstrijd tegen Slavia Praag, nog niet in actie komen. Na dit duel mag de 29-jarige speler wel aan alle Europese duels van Ajax deelnemen.

De afgelopen twee seizoenen speelde Luque voor het Newcastle United. Deze ploeg nam de speler in het verleden over van Deportivo La Coruña. De Engelsen betaalden toen een bedrag van veertien miljoen euro om over de diensten van de speler te beschikken. Er is niet bekend gemaakt met hoeveel geld Ajax over de brug is gekomen.

Naast Ajax waren ook Feyenoord en PSV in de markt voor Luque. De Rotterdamse club wilde een poging doen om de voetballer te halen, aangezien zij ook Roy Makaay binnen de gelederen hebben. Hierdoor was het mogelijk om de twee spelers weer te herenigen. Ook de Eindhovenaren deden een poging, maar ook dit was tevergeefs. Aan het begin van dit jaar had deze ploeg ook al de intentie om de aanvaller aan te trekken en ook toen slaagden zij daar niet in.

De keuze van Luque, om voor Ajax te gaan spelen, nam hij op basis van het feit dat de club al twee Spanjaarden in de selectie heeft zitten, namelijk Gabri en Ismael Urzaiz. De Amsterdammers probeerden de 29-jarige voetballer bij Newcastle United los te weken, nadat bleek dat Albert Riera niet naar de ploeg van trainer Henk ten Cate zou komen.

Na het vertrek van Wesley Sneijder was Ajax in eerste instantie op zoek naar een degelijke middenvelder. Door het gebrek aan goede en betaalbare alternatieven lijkt de selectie van de Amsterdammers, met de komst van Luque, voor komend seizoen rond te zijn.

Update

Zoals verwacht heeft Albert Luque Martos vandaag een contract bij Ajax getekend dat loopt tot en met 30 juni 2010.