Luiten gedeeld vierde op KLM Open

De grote sensatie van het KLM Open 2007 heet Joost Luiten. De 21-jarige golfer deed vrijdag al van zich spreken door met slechts 64 slagen de tweede dag te eindigen. Luiten staat nu gedeeld vierde. Morgen worden nog achttien holes gespeeld.

Na de derde dag op zaterdag bleek dat het succes van de Nederlander geen incident was. Opnieuw deed Luiten van zich spreken. Hij eindigde met +1 op de 70-par baan. Al direct bij het begin, op de derde hole, sloeg Luiten twee birdies en stond hij kort daarna helemaal bovenaan in de tussenstand. Hij was als tweede de dag begonnen na zijn geweldige prestatie op vrijdag.

Helaas voor Luiten bleef het niet zo voortvarend gaan. Na de zevende hole ging het helemaal mis met de jeugdige golfer. Op de achtste sloeg hij een bogey, op de negende zelfs een triple bogey. ”Het was een grote fout maar daarna heb ik het weer goed opgepakt. Over mijn spel op de tweede negen ben ik tevreden. Je moet na zo'n fout verder en je moet je er niet te veel over opwinden. ik heb geprobeerd om het zo snel mogelijk te vergeten”, zo verwoorde Luiten zijn slechte slagen.

Behalve Luiten sloeg ook Maarten Lafeber een ronde van 71 slagen. Na drie dagen is Lafeber gedeeld 28ste. Lafeber, die het KLM Open driemaal won, begon goed met drie birdies op de eerste vijf holes. Twee bogeys en een dubbele bogey deden zijn positie verslechteren. Lafeber: ”Ik had een superstart, ik speelde goed en aanvallend’, zei Lafeber over zijn derde ronde. ‘Over mijn putten was ik zeer tevreden. Op 6 maakte ik een 3-putt, kan gebeuren. Op 7 lag ik heel slecht na mijn tweede slag en had ik twee slagen nodig om eruit te komen. Op 8 volgde een bogey. Mentaal was het moeilijk om deze bogey-double bogey-bogey stretch te verwerken, want ik deed bijna niks fout vandaag.”