BMW tevreden over kwalificatie

BMW mag erg tevreden zijn over de behaalde resultaten tijdens de kwalificatie die vandaag in het Turkse Istanbul verreden werd. Het team van Mario Theissen begint morgen de race vanaf de derde startrij.

"We hebben een goede kwalificatie gereden en het had niet veel beter gekund," concludeert BMW-coureur Robert Kubica. Hij wist zich als vijfde te kwalificeren, achter de bolides van Ferrari en McLaren. "De eerste snelle ronde die ik in de laatste kwalificatiesessie reed was niet helemaal perfect, want ik maakte een fout, maar volgens mij was de tweede wel goed," vervolgt de Poolse rijder. "Ik denk dat we tevreden terug kunnen kijken. We hadden misschien wel iets sneller kunnen zijn, maar om nou tijden gelijk aan die van McLaren en Ferrari te rijden is iets teveel gevraagd."

Nick Heidfeld wist zijn Poolse teammaat niet te verslaan tijdens de kwalificatie. De Duitser mag echter niet ontevreden zijn over het resultaat. "Mijn laatste rondje was oké en het doet me bovendien goed dat we zo sterk waren in de tweede sessie," aldus Heidfeld, die morgen toch liever een oneven startplaats had gehad. "Ik start op het vieze gedeelte van de baan en daardoor heb ik natuurlijk wel een klein nadeel."

Zowel Kubica als Heidfeld verheugen zich op de race die morgen zal worden gereden. Beide coureurs hopen dat de banden het morgen onder de warme omstandigheden lang vol kunnen houden. De BMW's zullen morgen hun naaste concurrenten achter zich proberen te houden, waarmee ze hun derde plek in het kampioenschap voorlopig veilig kunnen stellen.