Platenmaatschappij zet Wagenmakers aan de kant

Icoon MuziekDe christelijke platenmaatschappij Ecovata heeft de samenwerking met gospelzangeres Linda Wagenmakers verbroken vanwege haar rol in de musical ''Shh..it happens''. Dat laat de platenmaatschappij via haar website weten.

Wagenmakers stelde afgelopen week dat ze stopt met haar rol in de musical, die het verhaal vertelt van een bende losgeslagen freaks in een verlaten attractiepark. Volgens haar is de musical niet langer te combineren met haar geloof omdat ze bijvoorbeeld in een lied moet vloeken.

In afwachting van een geschikte opvolgster voor haar rol blijft Wagenmakers nog te zien in de musical. Ecovata, die een gospel-cd van de zangeres uitbracht, kan zich daar niet in vinden.

''In een bericht schrijft De Telegraaf dat deze productie 'een ongekende portie seks, geweld en schuttingtaal' bevat'', zo stelt Ecovata. ''Linda heeft inmiddels besloten haar medewerking aan deze musical te beëindigen, maar pas nadat er een vervangster voor haar is gevonden. Mede omdat Ecovata vooraf nooit is geïnformeerd door Linda over haar medewerking aan een dergelijke musical hebben wij als platenmaatschappij daarop besloten om de samenwerking met haar te beëindigen om verdere verwarring te voorkomen.''

De gospel-cd is uit de handel gehaald en de maatschappij heeft ook een concert van Wagenmakers, dat op 30 september zou plaatsvinden, afgezegd. Een woordvoerder van Wagenmakers stelde vandaag dat de zangeres de stap van Ecovata ''ten zeerste betreurt''. Hij kan zich nog niet uitlaten over haar toekomstplannen. ''De afgelopen week is een hele hectische en intense week voor Linda geweest. Als dit eenmaal achter de rug is, wil ze eerst een periode van rust hebben.''

Linda Wagemakers

Wagenmakers in 'te goddeloze musical'