Bourne Conspiracy Game moet kwaliteit bieden

Het is een vaakgehoorde klacht, dat games die bij een bepaalde film horen meestal niet van hoge kwaliteit zijn. In veel gevallen is tijdgebrek of het feit dat veel mensen de game toch wel kopen de reden voor dit gebrek aan kwaliteit.

High Moon Studios, onderdeel van Vivendi, wil dit nu anders aan gaan pakken. Zij zijn bezig met een game die gekoppeld is aan de Bourne-filmreeks. In eerste instantie was het de bedoeling om voor het nieuwste deel, The Bourne Ultimatum, een spel te maken, maar de twee jaar durende ontwikkeltijd voor de next gen consoles gooide roet in het eten. Daarom werd besloten een game te maken die wel verband houdt met de films, maar geen standaard filmgame is die letterlijk het verhaal van het script volgt.

Het spel is nu niet gebonden aan het uitkomen van een nieuwe film en er is een grotere vrijheid waardoor er meer kans is op een opzichzelfstaand kwalitatief goed product. Aangezien het produceren van een gemiddelde film minder tijd kost dan het ontwikkelen van een game voor de 360 of de PS3 is de kans aanwezig dat bij komende filmgames een zelfde concept gebruikt gaat worden als dat High Noon Studios nu bij The Bourne Conspiracy toepast.