FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 1 juni 2007

FOK! voor emigranten

Icoon Sitenews - ForumNee, geen forum over oud-Hollandse spelletjes, maar een forum voor Nederlanders die in het buitenland wonen, dat is 'Kaaskoppen in het buitenland'.
De laatste tijd valt op dat we steeds meer FOK!kers zien die in het buitenland wonen en dit nieuwe forum speelt daar leuk op in. Je vindt Kaaskoppen in het buitenland onderaan de forumlijst onder de kop 'Tijdelijke & Themafora'.

Alle (aspirant) emigranten zijn welkom om ervaringen, tips, suggesties etc te delen, of gewoon om contact te maken met lotgenoten.

Dus ben je Nederlander en woon je in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Italië, Guam, Indonesië of waar ook ter wereld, kom dan een kijkje nemen in Kaaskoppen in het buitenland.

Geen donorbloed van homo's

Icoon JustitieHomoseksuele mannen mogen geen bloeddonor zijn. Ondanks dat heel veel homo's het er niet mee eens zijn en de manier van beleid voeren stigmatiserend vinden, mogen bloedbanken dus homofiele mannen als donor weigeren.

Het Rode Kruis vond dat deze regel achterhaald zou zijn, zowel op medisch- als wetenschappelijk gebied en heeft samen met andere bloedbanken de zaak opnieuw voorgelegd aan de Commissie Gelijke Behandeling. Die oordeelde in 1998 al dat het bloed van mannen die seks hebben gehad met andere mannen een verhoogd risico levert voor de volksgezondheid.

Ondanks de ontwikkeling in de afgelopen jaren van sterk verbeterde bloedtests, vallen de risico's nog niet uit te sluiten. Dit geldt in de VS overigens ook voor mensen die drugs in hun aderen hebben gespoten of die ooit voor seks betaald zijn.

In België is er een paar jaar geleden ook een soortgelijke procedure gestart om homo's toch te kunnen laten doneren. Deze heeft er ook niet voor gezorgd dat bloed geven voor homo's in belgië mogelijk werd.

Met dank aan anoniem voor de submit.

Jong Oranje wint weer moeizaam

Jong Oranje heeft de laatste oefenwedstrijd voor het Europees kampioenschap met moeite gewonnen. De Nederlanders kwamen pas in de 80ste minuut langs Polen door een goal van Tim Janssen. (1-0)

Ook in de twee vorige oefenduels, tegen Jong Marokko en de Suriprofs, wist Nederland nauwelijks te imponeren.

De moeizame oefencampagne zal coach Foppe de Haan nog enigszins zorgen baren. Jong Oranje speelt op zondag 10 juni haar eerste wedstrijd op het EK tegen de leeftijdsgenoten van Israël.

Activision: "Harmonix is an imitator."

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers verklaarde Activision in het afgelopen fiscale jaar $85,8 miljoen winst gemaakt te hebben, een ruime verdubbeling van het jaar daarvoor dat bleef steken op $40,3 miljoen. De omzet viel in vergelijking iets tegen, slechts $1,51 miljard in het afgelopen jaar. Het jaar daarvoor zette het bedrijf $1,47 miljard om. Activision verwacht in het komende fiscale jaar $1,8 miljard om te kunnen zetten.

Tijdens een conference call met investeerders uitten de zakenlui hun genoegen met het verkrijgen van de Guitar Hero-franchise, en verklaarden dat ze nog maar net begonnen waren met de game-serie. Activision heeft grote plannen voor de lange termijn met de franchise.

Gevraagd naar de aanstaande concurrentiestrijd met concurrenten zoals het driehoekje MTV-EA-Harmonix met hun "Rock Band" antwoordden de vertegenwoordigers als volgt:

"it isn't surprising that the franchise has attracted imitators"

Ze wezen wel op een aantal sterke voordelen ten opzichte van hun concurrentie, namelijk merkherkenning en momentum. Daarnaast heeft de game erg veel steun van retailers, en zullen er regio-specifieke versies uitkomen van Guitar Hero.


Blijkbaar moeten de heren nog maar eens op de doos van Guitar Hero kijken

Tenslotte wilde Activision wijzen op een betere support voor de Wii dan bij de Cube, beginnende met Guitar Hero 3 die gebruik moet gaan maken van de voordelen van een fysieke interface.

Rens Blom tweede in Dessau

Polsstokhoogspringer Rens Blom is bij een internationale wedstrijd in het Duitste Dessau als tweede geëindigd. De wereldkampioen moest alleen Tim Lobinger voor laten gaan.

Lobinger won de wedstrijd met een hoogte van 5,70 meter. Blom kwam tot een hoogte van 5,60 meter. Dit was nog 5 centimeter onder WK limiet. Blom moet zich namelijk nog kwalificeren voor het wereldkampioen van eind augustus in Osaka. Laurens Looije eindigde met een hoogte van 5,20 meter als vierde.

Man wordt ingehaald door eigen auto

Icoon Domme CriminelenHet zal je maar gebeuren: je wordt ingehaald door je eigen auto. Een 41-jarige man uit Rotterdam keek vanochtend wel heel raar op, toen hij carpoolde in de auto van zijn collega, want opeens werd hij op de A15 ingehaald door zijn eigen auto met een wildvreemde achter het stuur.

De man aarzelde geen moment en belde direct de politie. één agent die ook onderweg was, draaide om en zette direct de achtervolging in. Op een kruispunt in Brielle werd de autodief aangehouden. Bij de aanhouding bleek de dief ook nog een MP3 speler van de Rotterdammer bij zich te hebben. De 60-jarige inbreker werd opgepakt en overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Bush: laat gevangenen Iran nu vrij

Icoon BuitenlandsPresident George Bush heeft de gevangenschap van vier Amerikaanse staatsburgers door Iran sterk veroordeeld. Sinds mei zitten de vier vast. Hij eiste dat het viertal onmiddelijk vrijgelaten wordt. Haleh Esfandiari, Parnaz Azima, Kian Tajbakhsh en Ali Shakeri vormen volgens Bush geen enkele bedreiging voor Iran, want ze zijn naar Iran gekomen voor familiebezoek of uit humanitaire overwegingen.


Bush maakte gebruik van de gelegenheid om te informeren naar de verblijfplaats van de Amerikaan Robert Levinson, die sinds maart wordt vermist.

De Grote Donorshow is hoax

Icoon Media De Grote Donorshow van BNN blijkt een grote hoax te zijn. Aan het einde bleek dat de gever van de nier een actrice was. De donorpatiënten waren wel echt, maar wisten van tevoren dat ze geen nier zouden ontvangen. Ze deden mee aan het programma om aandacht te vragen voor het probleem.

De show was opgezet om meer aandacht te vragen voor het gebrek aan donorleveranciers. Dat lijkt gelukt. Onder meer in de Nederlandse Tweede Kamer en in het kabinet zorgde het programma voor grote opschudding. Maar ook buitenlandse media als CNN, BBC en ARD hebben het idee van het programma opgepikt. Het idee dat iemand live op televisie kon kiezen wie mocht blijven leven bleek veel controversiëler dan gedacht.

Enkele media verwachtten al dat het programma fake zou zijn. Zo hintte RTL Boulevard al in die richting, aangezien de studio van BNN vrijwel hermetisch afgesloten was. Niemand van de redactie mocht praten met de media. Daardoor was de kans al erg groot dat er sprake was van een hoax.

Buitenlandse media kwamen na de uitzending met 'breaking news' over de hoax. CNN kwam met een interview van Endemol-producent Paul Römer. Hij verklaarde het bizar te vinden dat mensen verwachten dat Endemol een dergelijke show zou kunnen maken. "Een donorshow komt er nooit", zo zei hij tegen CNN. Ook BBC News kwam met een 'breaking news'-verslag.

Goed bedacht of juist niet? Geef je mening in de poll!

Donorhoax
Breaking news in het buitenland

Zelf donor worden? Vraag een formulier aan!
Dit bericht is geactualiseerd om 22.47 uur

Uitslagen dag zes Roland Garros

Op de zesde dag van Roland Garros kwam Michaella Krajicek in de derde ronde in actie. En ondanks het goede spel redde ze het niet tegen Serena Williams.

Michaella Krajicek werd uitgeschakeld in de derde ronde. De Nederlandse ging, ondanks dat ze prima speelde, met 3-6 en 4-6 onderuit tegen Serena Williams. Voor de zus van Serena, Venus, was de derde ronde het eindstation. De Amerikaanse ging met 4-6, 6-4 en 6-1 onderuit tegen de als vierde geplaatste Servische Jelena Jankovic.

Roger Federer had, net als in zijn eerste twee partijen, ook in zijn derde wedstrijd in Parijs weinig moeite. Op het Court Philippe Chatrier werd de Italiaan Potito Starace met 6-2, 6-3 en 6-0 aan de kant gezet. David Nalbandian wist zich ook te plaatsen voor de achtste finales op Roland Garros. De Argentijn, als vijftiende geplaatst in Parijs, won met 7-6, 5-7. 6-4 en 7-6 van de Fransman Monfils.

Martin Verkerk heeft voor het eerst sinds zijn rentree op de tennisvelden een wedstrijd weten te winnen. Samen met zijn dubbelpartner Sergio Roitman was de Nederlander te sterk voor Thomas Johansson en Jarkko Nieminen.

Tweede ronde

mannen

Paul-Henri Mathieu (Fra) - Gilles Simon (Fra) 3-6 6-4 6-1 7-6
Nicolas Massu (Chl) - Igor Andreev (Rus) 3-6 6-3 3-6 5-7

vrouwen

Olga Poutchkova (Rus) - Daniela Hantuchova (Svk/12) 6-7 3-6

Derde ronde

mannen

Roger Federer (Zwi/1) - Potito Starace (Ita) 6-2 6-3 6-0
Gael Monfils (Fra) - David Nalbandian (Arg/15) 6-7 7-5 4-6 5-7
Nikolay Davydenko (Rus/4) - Michael Llodra (Fra) 6-4 6-2 6-4

Juan Monaco (Arg) - Edouard Roger-Vasselin (Fra) 6-4 6-2 6-4
Filippo Volandri (Ita/29) - Ivan Ljubicic (Kro/7) 6-4 6-7 4-6 6-3 6-4
Juan Carlos Ferrero (Spa/17) - Mikhail Youzhny (Rus/13) 7-6 6-7 2-6 2-6

Tommy Robredo (Spa/9) - Janko Tipsarevic (Ser) 6-3 6-4 6-0
Kristof Vliegen (Bel) - Guillermo Canas (Arg/19) 2-6 2-6 6-2 3-6

vrouwen

Jelena Jankovic (Ser/4) - Venus Williams (Usa/26) 6-4 4-6 6-1
Justine Henin (Bel/1) - Mara Santangelo (Ita/28) 6-2 6-3
Marion Bartoli (Fra/18) - Elena Dementieva (Rus/13) 6-2 6-4

Michaella Krajicek (NED) - Serena Williams (Usa/8) 3-6 4-6
Stephanie Cohen-Aloro (Fra) - Tathiana Garbin (Ita/19) 3-6 0-6
Dinara Safina (Rus/10) - Francesca Schiavone (Ita/23) 3-6 6-3 6-1

Samantha Stosur (Aus/27) - Nicole Vaidisova (Tsj/6) 4-6 4-6
Sybille Bammer (Oos/20) - Na Li (Chn/16) 6-4 6-3

Eeuwenoude voorspelling komt uit: Nostradamus aangekondigd

De laatste tijd worden er veel adventures gemaakt over interessante historische figuren. Van Mozart tot Mata Hari en van Cleopatra tot Leonardo da Vinci. Nu is het de beurt aan Nostradamus om een gametitel aan zijn naam gekoppeld te krijgen.

Op een mooie dag in 1566 ontdekt Catharina de Medici dat er een vloek op haar rust. Ze vraagt haar goede vriend en astroloog Nostradamus om hulp. Hij kan echter vanwege zijn falende gezondheid niet naar haar toe komen en stuurt zijn dochter. Vanwege de vreemde vooroordelen uit die tijd moet de jongedame zich verkleden als man om te kunnen reizen. De speler zal afwisselend Madeleine en César spelen; dezelfde persoon maar soms een man en soms een vrouw. Voorlopig is alleen een Franstalige editie aangekondigd, deze zal in het derde kwartaal klaar zijn. Ontwikkelaar is Totem Games, een Franse studio die ook aan Echo: Secrets of the Lost Cavern (een educatief avontuur over de grotten van Lascaux) en Secrets of da Vinci) werkte.




Winnaars Roland Garros prijsvraag (1)

De Roland Garros prijsvraag van FOK!games en FOK!sport is nu echt losgebarsten. Vandaag zijn er maar liefst drie spelers uitgevlogen. Venus Williams, Juan Carlos Ferrero en Gael Monfils hebben vandaag afscheid moeten nemen van het Franse gravel.

Op FOK!sport kon je de berichten vinden over de uitschakeling van Ferrero, Venus Williams en Monfils, en in die berichten de codewoorden waarmee je kans maakte op een exemplaar van Virtua Tennis 3 voor de PC.

We hebben van een flink aantal users een email ontvangen, maar er konden vandaag maar drie mensen een exemplaar van Virtua Tennis 3 winnen. Bigben04 was er het snelste bij bij de uitschakeling van Venus Williams, Jurrien K. heeft een exemplaar overgehouden aan het verlies van Ferrero, en ngluxemb mag Gael Monfils een bedankje sturen voor zijn falen van vandaag. Hieronder nog even de verliezers in beeld:


Verliezen doet pijn....

Voor de mensen die niet gewonnen hebben vandaag, niet getreurd. Er zitten op het moment nog zeven spelers in het toernooi die tevens gelicenseerd zijn voor Virtua Tennis 3. Houdt FOK!sport de komende dagen dus goed in de gaten, en misschien win je ook een exemplaar van Virtua Tennis 3.

Circa 20 lijken voor kust Malta

Icoon BuitenlandVoor de kust van Malta heeft de Franse marine zeker twintig stoffelijke overschotten uit het water gevist. Het zou gaan om Afrikanen die hebben geprobeerd met boten de oversteek te maken naar Europa. Hun vaartuigen zijn waarschijnlijk omgeslagen. Volgens Franse en Italiaanse media dreven de lichamen vermoedelijk al enkele dagen in de Middellandse Zee.

Duizenden Afrikanen wagen elk jaar de oversteek om zo Europa binnen te komen. Veel illegale immigranten worden het slachtoffer van medogenloze mensensmokkelaars, die grote groepen Afrikanen voor veel geld plaatsen op gammele boten. Vaak worden de illegalen voor de kust van een EU-land of eiland overboord gegooid.

'Feyenoord wil Van Marwijk terughalen'

Feyenoord wil per direct Bert van Marwijk als coach terughalen naar de Kuip. De Rotterdamse club ziet in hem nu de ideale opvolger van Erwin Koeman.

Nadat Co Adriaanse het bod van Feyenoord voor de tweede keer binnen een week afwees gingen de Rotterdammers direct op zoek naar een nieuwe kandidaat. Er werd contact gezocht met Van Marwijk, die in december vorig jaar afscheid nam van Borussia Dortmund.

Feyenoord hoopt Van Marwijk zo snel mogelijk te kunnen presenteren want binnen één maand begint al de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Van Marwijk was van 2000 tot 2004 al werkzaam in de Kuip. In 2002 wist hij met Feyenoord beslag te leggen op de UEFA Cup.

Krajicek onderuit op Roland Garros

Icoon Roland GarrosMichaella Krajicek is in de derde ronde van Roland Garros uitgeschakeld. De Nederlandse ging met 3-6 en 4-6 onderuit tegen Serena Williams.

Krajicek verloor al direct haar eerste game aan Williams die, omdat ze haar eigen service wel behield, naar een 3-0 voorsprong wist uit te lopen. In de zevende game wist Krajicek die break achterstand echter goed te maken en via haar eigen opslag wist ze terug te komen tot 3-3. In de achtste game wist Williams Krajicek wederom te breken en kwam hierdoor op een 5-3 voorsprong. Op haar eigen service had Williams het vervolgens nog even moeilijk. Krajicek wist twee setpoints weg te werken, maar Williams verzilverde de derde alsnog.

In de derde game van de tweede set wist Williams wederom door de service van Krajicek te breken, maar Krajicek wist met een break terug de stand weer in evenwicht te trekken. In de zevende game plaatste Williams de beslissende break en die wist Krajicek niet meer goed te maken.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

[RG] Krajicek ten onder tegen Williams

Michaella Krajicek is in de derde ronde van Roland Garros uitgeschakeld. De Nederlandse ging met 3-6 en 4-6 onderuit tegen Serena Williams.

Krajicek verloor al direct haar eerste game aan Williams die, omdat ze haar eigen service wel behield, naar een 3-0 voorsprong wist uit te lopen. In de zevende game wist Krajicek die break achterstand echter goed te maken en via haar eigen opslag wist ze terug te komen tot 3-3. In de achtste game wist Williams Krajicek wederom te breken en kwam hierdoor op een 5-3 voorsprong. Op haar eigen service had Williams het vervolgens nog even moeilijk. Krajicek wist twee setpoints weg te werken, maar Williams verzilverde de derde alsnog.

In de derde game van de tweede set wist Williams wederom door de service van Krajicek te breken, maar Krajicek wist met een break terug de stand weer in evenwicht te trekken. In de zevende game plaatste Williams de beslissende break en die wist Krajicek niet meer goed te maken.

Geen test voor Verstappen

Jos Verstappen zal niet voor Spyker testen. Volgens een woordvoerder van het Nederlandse team zijn er geen plannen om de voormalig F1-coureur in hun bolide te laten testen.

Verstappen vertelde in zijn column in 'De Telegraaf' dat hij gesprekken met Michiel Mol gevoerd zou hebben om een meerdaagse test te plannen. Spyker spreekt Nederlands beste F1-coureur tegen, door te vermelden dat zij voldoende hebben aan hun huidige coureurs: "Hoewel wij zijn ervaring in de Formule 1 onderkennen maakt Jos geen onderdeel uit van onze toekomstplannen. Wij gaan gewoon verder met onze eigen rijders. Zij zijn een integraal onderdeel van ons testprogramma".

Naast race-coureurs Christijan Albers en Adrian Sutil heeft Spyker Giedo van der Garde, Markus Winkelhock, Adrian Valles en Fairuz Fauzy in dienst als testcoureurs.

Volgerochelde Mc Chicken leidt tot aanklacht

Toen de Amerikaanse agent Josh Douglas tijdens een nachtdienst bij Mc Donalds in Charles City een Mc Chicken bestelde, gooide hij uit gewoonte het konijnenvoer er tussenuit. Toen hij een hap wilde nemen, zag hij tot zijn afgrijzen allemaal groene fluimen in zijn broodje.

Douglas grapte tegen een televisiereporter dat hij gelukkig geen sla lust. De hongerige agent houdt de twee jeugdige werknemers die hem van zijn broodje voorzagen verantwoordelijk voor de misselijke grap. De twee zijn op staande voet ontslagen.

Eén van de twee ontslagen broodjesvouwers heeft nog zijn excuses aangeboden aan Douglas. De agent heeft samen met zijn advocaat nog een jaar lang over smartengeld onderhandeld, maar die onderhandelingen zijn stukgelopen. Deze maand moet de rechter eraan te pas komen om de hoogte van de schadevergoeding te bepalen.

Volgens de advocaat is de hoogte van de schadevergoeding niet relevant, maar gaat het om de genoegdoening van zijn cliënt. De agent vindt dat de horeca verantwoordelijk is voor wat ze hun klanten voorschotelen, daarom gaat hij door met de rechtszaak.

Vader Donna: opheffing voogdij pleegouders

Icoon BinnenlandsDe Belg Bart Philtjens, de biologische vader van baby Donna, heeft de rechtbank van Utrecht verzocht de pleegouders te ontzetten uit de voogdij. Ook wil hij benoemd worden tot voogd en eist hij een omgangsregeling. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank vrijdag bevestigd.

Baby Donna werd in februari 2005 geboren uit een Belgische draagmoeder. Die verkocht haar aan een Nederlands echtpaar, terwijl ze stelde dat de vader haar eigen man was. Phitljens heeft dat altijd bestreden. In april bleek uit DNA-onderzoek dat Philtjens de biologische vader is. Hij stelt dat de draagmoeder de baby niet had mogen afstaan.

[RG] Nalbandian door

David Nalbandian heeft zich weten te plaatsen voor de achtste finales op Roland Garros. De Argentijn, als vijftiende geplaatst in Parijs, won met 7-6, 5-7. 6-4 en 7-6 van de Fransman Monfils.

Kristof Vliegen slaagde er niet in zich te plaatsen voor de achtste finales. In de derde ronde ging de 24-jarige Belg na 2 uur en 25 minuten onderuit tegen de Argentijn Guillermo Cañas met de setstanden: 6-2, 6-2, 2-6 en 6-3.

[Giro] Mayo wint, Rasmussen vierde

Iban Mayo is er in geslaagd om de negentiende etappe van de Giro d'Italia te winnen. Deze rit ging van Treviso naar Comano Terme en was 178 kilometer lang. De renner van Saunier Duval reed solo naar de finish.

Mayo nam achttien kilometer voor het einde afstand, tijdens de laatste klim van de dag, afstand van landgenoot Alberto Losada. Het tweetal reed na 123 kilometer weg uit een groep van zeven renners. Hieronder bevond zich ook Michael Rasmussen van Rabobank.

Giovanni Visconti kwam uiteindelijk als tweede over de meet. Hij had 0.43 seconden achterstand op Mayo. Danilo di Luca bleef in het bezit van het roze leiderstricot. De Italiaan kwam ruim drie minuten later over de finish.



Stand na de negentiende etappe:
#NaamPloegTijd
1Iban MayoSaunier Duval4:34.49
2Giovanni ViscontiQuick Step+ 0.43
3Marco MarzanoLampre+ 1.04
4Michael RasmussenRabobank+ 1.08
5Jevgeni PetrovTinkoff Credit Systemsz.t
6Mario AertsPredictor-Lotto+ 2.54
7Lorenzo BernucciT-Mobile+ 2.58
8Maximiliano RichezeCeramica Panaria+ 3.13
9Lilian JégouFrançaise des Jeuxz.t
10Josep JufréPredictor-Lottoz.t

Stand na negentien etappes:

#NaamPloegTijd
1Danilo di LucaLiquigas86:46.28
2Andy SchleckCSC+ 2.24
3Gilberto SimoniSaunier Duval+ 2.28
4Damiano CunegoLampre+ 3.29
5Eddy MazzoleniAstana+ 3.46
6Riccardo RiccòSaunier Duval+ 5.19
7Jevgeni PetrovTinkoff Credit Systems+ 8.20
8David ArroyoCaisse d'Erpagne+ 10.00
9Franco PellizottiLiquigas+10.39
10Marzio BruseghinLampre+ 10.55

Bejaarde berooft en slaat meisje (15)

Icoon MisdaadEen nog onbekende bejaarde man heeft een vijftienjarig meisje uit het Friese Goutum geslagen en bestolen op de Verlengde Schrans in Leeuwarden. De tiener fietste rond negen uur ’s morgens langs de Badweg toen ze haar horloge verloor.

Ze fietste terug om het horloge te halen. Op hetzelfde moment raapte een bejaarde fietser het klokje van het asfalt. Het oudje weigerde het uurwerk aan het meisje terug te geven en hij wilde zijn adres niet geven. Toen de tiener het horloge uit de handen van de bejaarde wilde grissen sloeg de ongeveer zeventigjarige dief haar vol in het gezicht. Samen met zijn vrouw vluchtte hij toen naar het centrum.

Het koppel zag er onverzorgd uit. De bejaarde man had kleine waterige oogjes en een heel slecht gebit. Hij fietste op een roestig rijwiel met half vergane fietstassen.

Mannen jatten bikiniposters uit bushokjes

Icoon OpmerkelijkTwee mannen van 20 en 21 jaar uit De Knipe en Nieuwehorne zijn opgepakt, omdat ze posters stalen met daarop een schaars geklede bikinidame van kledingketen C&A.

De vrouw promoot op de posters topjes en bikinibroekjes. De jongemannen werden betrapt op het Het Meer en het Fedde Schurerplein in Heerenveen. Beide mannen fietsten weg met een poster onder de arm in de richting van de Woudsterweg waar ze door de politie staande werden gehouden. De mannen kregen een proces-verbaal. De posters waren ongeschonden en hangen weer in de abri’s.

PvdA schiet tekort op inhoud en regie

Icoon PolitiekDe PvdA gaat gebukt onder een onvoltooid proces van inhoudelijke vernieuwing, een onduidelijke identiteit en een tekortschietende regie. Het vernieuwingsproces dat na de verkiezingsnederlaag in 2002 werd ingezet, is nog lang niet voltooid. Daarom is een krachtige impuls nodig.

Een commissie onder leiding van de Tilburgse burgemeester Ruud Vreeman schrijft dat in een vrijdag gepresenteerd rapport. De commissie geeft de PvdA tien opdrachten mee om 'een stap op de weg terug omhoog te zetten'.

Tot die opdrachten behoren onder meer: de verkiezingsprogramma's moeten krachtiger worden, de campagnes moeten een heldere organisatiestructuur hebben. Ook moeten de kandidaat-Kamerleden gekozen worden op hun politiek-inhoudelijk gewicht en er moet een permanente campagne gevoerd worden. De politiek moet met passie worden bedreven.

In de verkiezingscampagne, schrijft de commissie, was er sprake van mediamissers. De AOW-crisis was daarvan de ergste. Maar de malaise binnen de PvdA valt volgens de commissie niet simpelweg te herleiden tot een leiderschapscrisis.

Wouter Bos tijdens de campagne

Top of Flop User's Choice: Sweet impact

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Vig was de anonieme submitter van afgelopen woensdag. Zijn tip viel bij jullie in de smaak: Kate Nash - Foundations was een top,  dus.

De tip van vanavond is van syntesia:

"ik zag dat jullie ook chinese nummers namen bij top of flop. ik zelf vond het echt cool om te zien dat dit ook gebeurt. en bracht me toch op een idee om BoA aan te melden voor top of flop.  BoA met haar nieuwste single Sweet impact 24-04-2007
BoA zelf is de meest verdiende artiest uit azie ze is koreaans maar ze zingt japans en koreaans de single sweet impact is trouwens japans. de single staat nu op Nr.5 van de japanse hitlijst. en ik was dus benieuwt hoe ze het zou doen bij de westerse mensen. en omdat ze ook bezig is om in amerika door te breken. daarom vraag ik of zij in de volgende top of flop mag komen"

Gerets in beeld bij Feyenoord

Icoon SportFeyenoord heeft Erik Gerets op het oog voor de functie van hoofdtrainer in de Kuip. Dat meldt De Telegraaf. De Belg is afgelopen maandag zijn baan kwijtgeraakt bij zijn Turkse werkgever Galatasaray.

In Nederland was Gerets eerder speler en trainer van PSV. Gerets heeft twee jaar in Turkije gewerkt, waar hij in zijn eerste jaar kampioen werd en dit jaar als derde eindigde. Ook was hij met een beetje succes trainer van Lierse SK, Club Brugge, FC Kaiserslautern en VfL Wolfsburg.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!
Met dank aan neegij voor de submit.

Transformers the Movie

Nostalgie is de fase waarin je glimlachend terugdenkt aan vroeger en de mooie dingen van toen, zonder echt te geloven in de onzin dat het leven toen beter was. De onzin van het leven uit mijn vroegere jaren bestaat voornamelijk uit tekenfilms. Uit een tijd waar kinderen nog stoere tekenfilms keken, tekenfilms met een boodschap. Transformers is een van die series die ik nooit meer vergeet en ik was razend enthousiast toen ik lucht kreeg van een mogelijke verfilming. In de loop van de tijd kreeg ik echter steeds minder vertrouwen in een acceptabel eindresultaat. Op 4 juli 2007 komt de film uit, hij is geregisseerd door Michael Bay. Een dag later gaat de film in Nederland in premiere.

'Strengere eisen voor uitkering'

Icoon EconomieBijna tweederde van de Nederlanders vindt dat er strengere eisen moeten komen bij het geven van een uitkering. Dat blijkt uit de jaarlijkse Consumentenmonitor die het Verbond van Verzekeraars vrijdag heeft gepubliceerd.

Van de Nederlanders is 62 procent voor strengere eisen. Per regio lopen de opvattingen uiteen. In het noorden van Nederland vindt 22 procent dat uitkeringen minder gemakkelijk moeten worden verstrekt. In Rotterdam echter is meer dan de helft van de inwoners voor strengere eisen.

NK Zwemmen: Record en olympische limiet Driebergen

Op de openingsdag van het Nederlands kampioenschap zwemmen in Amsterdam heeft Nick Driebergen het Nederlandse record op de 200 meter rugslag aangescherpt.

Hij tikte aan in een tijd van 1.59,26 en dook hiermee onder het oude record dat sinds september 2000 met 2.00,06 op naam stond van Klaas Erik Zwering. Driebergen voldeed met zijn tijd ook aan de olympische limiet. De eis hiervoor was 1.59,72. Om werkelijk naar Peking te mogen, moet Driebergen nog wel vormbehoud tonen.

Pieter van den Hoogenband won de titel op de 50 meter vrije slag. De drievoudig olympisch kampioen zegevierde in een tijd van 22,93 seconden voor Bas van Velthoven (23,21) en Stefan Oosting (23,23).

Bij de vrouwen ging de winst in 25,47 seconden naar Ranomi Kromowidjojo. Titelverdedigster Marleen Veldhuis deed niet mee. Ze zwom wel de 200 meter vlinderslag, die won ze in 2.16,04.

Mario best verkopende Nintendo figuur

Mario is en blijft de populairste personage uit de Nintendo stal. Wereldwijd zijn er nu bijna 200 miljoen Mario games over de toonbank gegaan en met de komst van Mario Party 8, Super Paper Mario en eind dit jaar Mario Galaxy worden dit er alleen maar meer.

Op de tweede plek staan Pikachu en zijn vrienden. De teller voor alle Pokémon games staat op dit moment op 164 miljoen wereldwijd. De volledige top 5 is als volgt:

1. Mario: 198M
2. Pokémon: 164M
3. Zelda: 52M
4. Donkey Kong: 48M
5. Metroid: 13M

Ook op de Virtual Console op de Wii blijft Mario de populairste franchise. Van de gehele top 5 van meest gedownloade games is alleen de nummer vijf geen Mario-game:

1. Super Mario Bros. (NES)
2. Super Mario 64 (N64)
3. Mario Kart 64 (N64)
4. Super Mario World (SNES)
5. The Legend of Zelda (NES)

In totaal zijn er sinds de lancering van de Wii al zo'n 4.7 miljoen games gedownload wereldwijd.


It's-a-me

Wii krijgt PS2 en PSP game

Mensen die in het bezit zijn van een Nintendo Wii mogen weer uit gaan kijken naar een tweetal titels die eigenlijk voor een ander systeem zouden verschijnen.

De eerste titel is Shin Chuka Daisen (Star*fish), een remake van Taito's Chuka Daisen / Cloud Master, dit spel zou eigenlijk naar de PlayStation 2 komen.

De tweede game die op de Nintendo Wii zal verschijnen is Takoron (Compile Heart), een game die eigenlijk op de PSP zou uitkomen.

Verdere details zijn nog niet bekend, zodra deze er zijn staan ze natuurlijk hier op FOK!games.




Goesev slaat dubbelslag in België

In de Ronde van België heeft Vladimir Goesev in de derde etappe een dubbelslag geslagen. De Rus van Discovery Channel was vandaag de sterkste in de 16,7 kilometer lange individuele tijdrit rond Herzele. Bovendien nam hij de leiding in het algemeen klassement over van de Belg Greg van Avermaet.

Sébastien Rosseler wist de schade nog enigszins binnen de perken te houden. Hij eindigde op achttien seconden achterstand als tweede en staat nu tweede in het algemeen klassement. Rick Flens van Rabobank eindigde in de tijdrit net achter de Amerikaan Tom Danielson als vierde en staat nu derde in het algemeen klassement.

Valverde: "Ik heb een zuiver geweten"

Alejandro Valverde wil niks weten van de geruchten die zijn naam linken aan de Spaanse wonderdokter Eufemiano Fuentes. "Ik weet niet wie die geruchten de wereld instuurt, maar ik laat mij niet uit mijn lood slaan", aldus de Spaanse veelwinnaar.

"Ik heb een zuiver geweten. De Tour de France wil geen nieuw schandaal, ík zal er zeker niet voor zorgen. Ik ben niet betrokken in de affaire-Fuentes. Ik kan het roepen, maar kan het niet beter uitleggen", schreeuwt El Imbatido (Caisse d'Epargne) zijn onschuld uit.

Eerder meldde La Gazetta dello Sport dat Valverde wél degelijk een goede klant was van Fuentes, die hij kent uit zijn tijd bij Kelme. In enkele bloedzakjes met de codenamen 'Valv' en 'Piti' zouden eposporen zijn gevonden. 'Valv' werd logischerwijs gelinkt aan 'Valverde', 'Piti' aan diens hond. "Er zouden bewijzen zijn van Piti uit 2004. Maar hoe kan dat naar mij verwijzen als mijn hond nog niet geboren was?"

Slory start mogelijk in de basis

Het lijkt erop dat Andwelé Slory morgen zijn debuut maakt in het Nederlands elftal. De rechtsbuiten van Excelsior, die volgend seizoen voor Feyenoord speelt, werd op de trainingen van Oranje in Seoul door bondscoach Marco van Basten telkens ingedeeld bij het basisteam.

De zieke Kew Jaliens trainde vandaag voor het eerst mee nadat hij de eerste twee dagen binnen moest blijven met een keelontsteking en griepverschijnselen. Demy de Zeeuw, die de afgelopen dagen apart oefende, lijkt voldoende fit te zijn voor de wedstrijd tegen de Koreanen.

Man gewond na kritiek op Hitlergroet

Icoon MisdaadEen 19-jarige man uit Zwolle is gisternacht gewond geraakt toen hij kritiek had op iemand die de Hitlergroet had gebracht. Dat gebeurde in een horecazaak aan de Voorstraat in Zwolle. Het slachtoffer kreeg een bierglas in zijn gezicht gegooid.

De 19-jarige en zijn vriend ergerden zich aan een bezoeker die de Hitlergroet bracht. Zij spraken de man die de omstreden groet bracht hierop aan. Hierna ontstond een ruzie waarop de eveneens 19-jarige verdachte het glas gooide. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn gezicht en meldde zich bij een portier. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte heeft een proces-verbaal gekregen

What you chattin' about?

Het is belangrijk om mee te gaan met je tijd. Zeker als je een beroep hebt waarbij je zowel met jongeren als met ouderen te maken hebt.

De Britse supermarktketen Tesco merkte dat in de omgang tussen jongeren en ouderen er soms toch wel sprake was van een communicatieprobleem.
Op initiatief van de bedrijfsleiding worden daarom sinds kort in 1500 winkels brochures uitgedeeld aan oudere medewerkers over jongerentaal.

Als het een succes wordt, wordt het in alle Britse filialen ingevoerd.

Manchester United wil ook Anelka

Manchester United is op zoek naar een versterking in de aanval. Nicolas Anelka staat hoog op het lijstje van de Mancunians.

Manchester heeft al navraag gedaan bij de huidige club van Anelka, Bolton Wanderers. De Fransman gaf zelf al aan te willen vertrekken bij Bolton omdat hij graag Champions League wilt spelen. Maar Bolton wist zich niet te kwalificeren.

United zit deze transferperiode absoluut niet stil. Eerder werden Nani, Hargreaves en Anderson al naar de club gehaald. Ook Eto’o en Berbatov staan in de belangstelling van de Engelse club, maar deze laatste twee aanvallers blijken te duur te zijn.

Wederom dagsucces voor Zabel

Het lijkt erop dat er een grote last van de schouders van Erik Zabel is gevallen na zijn bekentenis dat hij in 1996 gedurende één week epo heeft gebruikt.

De Duitse renner van Milram boekte vandaag zijn tweede opeenvolgende dagzege in de Ronde van Beieren. Hij was na 181 kilometer koersen tussen Eichstatt en Kitzingen de rapste in de massasprint.

Zabel, die in Beieren zijn eerste overwinningen van het seizoen behaalde, versloeg in de massasprint de Spanjaard Javier Benitez. Zabel gaat ook aan de leiding in het algemeen klassement.

FOK!forum heeft 50 miljoen posts

Icoon Sitenews - Forum Hoera! Ons FOK!forum heeft 50 miljoen posts in totaal! FOK!-user Prowl is de gelukkige die de post op zijn naam mocht schrijven. Hij deed dat in het toepasselijke topic 'Post-id 50.000.000 is bijna aan de beurt! Deel 2' in General Chat.

FOK! is al actief sinds juli 1999. In het begin werd het forum vooral populair door het spraakmakende televisieprogramma Big Brother. Later zouden er talloze subfora komen met uiteenlopende onderwerpen. FOK! is volgens Big Boards het grootste forum van Nederland. Bovendien staat het forum op plaats 10 van de grootste internetfora ter wereld.

[MLB]Standen per 01-06-2007

De Arizona Diamondbacks zijn goed bezig. Met zeven gewonnen wedstrijden op rij staan ze nog steeds derde maar wel met één gewonnen wedstrijd meer dan de rest in de national League West. In de American League East zijn de Baltimore Orioles twee wedstrijden ingelopen op de Boston Red Sox dankzij zes gewonnen wedstrijden op rij.

American League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox3616.692-18-818-8280201Lost 17-3
Baltimore Orioles2727.5001015-1112-16243229Won 67-3
Toronto Blue Jays2528.47211.515-1210-16239245Won 16-4
Tampa Bay Devil Rays2229.43113.514-158-14237311Won 14-6
New York Yankees2229.43113.512-1310-16268244Won 14-6

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Cleveland Indians3319.635-18-415-15295243Won 26-4
Detroit Tigers3023.5663.515-1115-12297260Lost 23-7
Minnesota Twins2725.519615-1412-11251231Won 47-3
Chicago White Sox2425.4907.512-1112-14200233Lost 54-6
Kansas City Royals1935.352159-2110-14211291Lost 73-7

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim3322.600-19-814-14254224Lost 16-4
Seattle Mariners2624.5204.513-1113-13251246Won 17-3
Oakland Athletics2626.5005.513-1313-13229199Won 14-6
Texas Rangers1935.35213.511-158-20263305Lost 22-8

National League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
New York Mets3418.654-16-1118-7259196Won 16-4
Atlanta Braves3023.5664.515-1115-12255237Won 14-6
Philadelphia Phillies2627.4918.513-1313-14274262Lost 35-5
Florida Marlins2628.481912-1514-13268272Lost 15-5
Washington Nationals2232.4071312-1510-17202260Won 16-4

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Milwaukee Brewers3024.556-19-911-15243235Won 13-7
Pittsburgh Pirates2330.4346.510-1613-14218256Lost 24-6
Chicago Cubs2229.4316.510-1512-14231220Lost 42-8
St. Louis Cardinals2229.4316.511-1311-16194252Won 26-4
Houston Astros2231.4157.512-1410-17212247Won 11-9
Cincinnati Reds2134.3829.510-1811-16251286Lost 13-7

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
San Diego Padres3122.585-17-914-13224173Won 28-2
Los Angeles Dodgers3122.585-17-1014-12237211Lost 16-4
Arizona Diamondbacks3223.582-17-1115-12239224Won 78-2
San Francisco Giants2527.4815.514-1311-14224212Lost 15-5
Colorado Rockies2529.4636.512-1513-14225269Lost 27-3

Simoni en Ricco niet in Tour de France

Gilberto Simoni zal niet deelnemen aan de komende editie van de Tour de France. De Italiaan van Saunier Duval maakte dit bekend op een persconferentie.

In de Giro d’Italia won de Italiaan de zeventiende etappe. Ook de winnaar van de vijftiende etappe, teamgenoot Riccardo Ricco, zal afwezig zijn in La Grande Boucle. Iban Mayo, David Millar, Juan José Cobo en Francisco Ventoso zullen wel in het Tour-peloton te vinden zijn. De kopman van Saunier Duval is Jose Angel Gomez Marchante.

Nederlandse softballsters blijven winnen

De Nederlandse softballsters zijn goed bezig op het Europees kampioenschap. Ook hun derde duel in de tweede ronde werd gewonnen. In Amsterdam werd Rusland met 5-0 verslagen.

Als de Nederlandse dames deze vorm behouden lijken ze af te gaan op een Europese titel. Eerder wonnen ze ook al hun duels in de tweede ronde tegen Groot-Brittannië (3-0) en Italië (4-3). Ook de drie duels in de eerste ronde werden met ruime cijfers gewonnen.

Utrecht haalt Zuid-Koreaan Cho

FC Utrecht-trainer Foeke Booy zal morgen aanwezig zijn in Seoul om de Zuid-Koreaanse spits Jae Jin Cho te bekijken in de wedstrijd tussen zijn geboorteland en Oranje.

Na de wedstrijd zal hij zijn nieuwe coach ontmoeten en zal de transfer naar alle waarschijnlijkheid afgerond worden. De 29-voudig international speelde afgelopen zomer in Duitsland op het WK met Zuid-Korea. Hij heeft tot nog toe acht keer het net kunnen vinden voor de nationale ploeg.

FC Utrecht ging er aanvankelijk vanuit dat Cho te duur was voor de club maar een deel van de transfersom wordt betaald door Zuid-Koreaanse bedrijven. Cho komt over van Shimizu S-Pulse.

Duitser gespiest door ontstopper

Icoon OpmerkelijkEen Duitser heeft bijna de dood gevonden, toen hij zichzelf per ongeluk spieste aan een ontstopper. Hij had de ontstopper gebruikt als stop voor het bad. Toen hij even later in de badkuip ging liggen slipte hij over een stuk zeep en spieste zichzelf aan de ontstopper.

Het bizarre ongeluk gebeurde in Zwitserland. Daar was de 79-jarige Dieter Bayer heen verhuisd na zijn pensioen. De Duitser gebruikte de ontstopper, omdat de stop van de badkuip kwijt was. Nadat de man zichzelf inzeepte viel hij. De ontstopper boorde zich door de rug van de bejaarde. Vrouwlief belde de hulpdiensten. De man werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij acht uur lang is geopereerd aan zijn verwondingen.


Dieter Bayer werd door een ontstopper gespiest


Met dank aan robinotten en wouter37 voor de submit.

Volleybalsters verliezen ook derde wedstrijd

De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdag ook hun derde wedstrijd op het vierlandentoernooi niet kunnen winnen. Er werd in China met 2-1 verloren van de Dominicaanse Republiek.

De setstanden waren 25-21 20-25 22-25 25-17 17-15. Eerder in het vierlandentoernooi werd ook verloren van Cuba en China. Door een aantal blessures kon bondscoach Avital Selinger niet over een volledig fitte selectie beschikken.

Lindsay Lohan verslaafd aan pijnstillers

Icoon ShowbizzLindsay Lohan is volgens haar vader verslaafd aan een pijnstiller die hillbilly heroin (heroïne voor boeren) wordt genoemd. In de VS heeft het goedje al veel slachtoffers gemaakt. Het middel heet officieel OxyConton. Het spul kreeg de bijnaam hillbilly heroin vanwege de populariteit van de pijnstiller op het platteland.

Naast Lohan was ook Courtney Love jarenlang verslaafd aan het goedje. De vader van Lindsay heeft geen contact meer met zijn dochter. Hij heeft zelf twee jaar in de cel doorgebracht vanwege geweldsdelicten en dronken rijden. Vader Lohan heeft ondanks het verbroken contact met zijn dochter toch adviezen voor haar. Hij is van mening dat Lindsay God moet toelaten in haar leven en dat ze moet afkicken.

Lohan zit sinds maandag in een ontwenningskliniek. In datzelfde instituut zat ook Britney Spears een tijd. Afgelopen weekend werd Lindsay aangehouden
vanwege dronken rijden en het bezit van cocaïne.


Lindsay Lohan zit aardig in de problemen

Chelsea aast op Pizarro

Chelsea heeft serieuze interesse in Claudio Pizarro. Volgens Engelse media wilt de Londense club de spits graag overnemen van Bayern München. De Peruviaan is gratis omdat zijn contract bij Bayern afloopt.

De 28-jarige aanvaller kreeg nog wel een aanbod van de Duitse club maar hij was niet onder de indruk en deed een tegenvoorstel. Bayern vond dit echter teveel, waardoor de gesprekken op niets uitliepen. Eerder deze week toonde PSV ook al belangstelling, maar dat wees hij zelf van de hand.

Nesta en Totti riskeren levenslange schorsing

Antonio Mataresse, directeur van de Serie A, is van plan om Italiaanse spelers levenslange schorsingen op te leggen als ze weigeren uit te komen voor het nationale team.

Met deze uitspraak ondersteunt hij het voorstel van UEFA-voorzitter Michel Platini. "Platini weet wat het betekent voor je land uit te komen. Als je een selectie weigert, verdien je het niet terug in het team te komen", aldus Mataresse.

Hij is het zat dat de spelers om dwaze redenen afzeggen voor de nationale ploeg. Alessandro Nesta verkiest bijvoorbeeld zijn huwelijk boven de EK-kwalificatiewedstrijden met Faerøer en Litouwen. Daarnaast zei Francesco Totti dat hij betere dingen heeft te doen dan voor Italië te spelen.

Martijn Maaskant vertrekt bij Rabobank

Wielrenner Martijn Maaskant heeft aangegeven niet in te gaan op een aanbod om prof te worden bij de ploeg van Rabobank. Maaskant, die onlangs de eindzege verspeelde in de Olympia’s Tour, rijdt nu nog voor de opleidingsploeg.

Maaskant kan nog rekenen op de interesse van andere profteams. Hij won onlangs nog een rit tussen de beroepsrenners in het Circuit de Lorraine. Eerder won de renner uit Puttershoek ook al de ronde van Normandië.

Worthington bondscoach Noord-Ierland

Nigel Worthington is is de nieuwe bondscoach van Noord-Ierland. De oud-international heeft vandaag een contract getekend tot het eind van het jaar. Worthington moet Noord-Ierland naar het EK in 2008 leiden.

Sinds april was Worthington interim-trainer van Leicester City. Hij volgt de naar Fulham vertrokken Lawrie Sanchez op. Sanchez leidde de Noord-Ieren naar de eerste plaats in groep F van de EK-kwalificatie.

[RG] Verkerk en Wassen door in dubbelspel

Martin Verkerk heeft voor het eerst sinds zijn rentree op de tennisvelden een wedstrijd weten te winnen. Samen met zijn dubbelpartner Sergio Roitman was de Nederlander te sterk voor Thomas Johansson en Jarkko Nieminen.

Verkerk en Roitman hadden drie sets nodig om de Scandinaviërs te verslaan. Uiteindelijk werd het 6-3, 6-7(3) en 6-3.

Ook Rogier Wassen heeft de tweede ronde van het dubbelspel bereikt. Samen met Jeff Coetzee won de Nederlander in twee sets van Albert Montanes en Ruben Ramirez Hidalgo met 6-4 en 7-6(6)

[RG] V. Williams uitgeschakeld

Venus Williams is uitgespeeld op Roland Garros. De Amerikaanse ging met 4-6, 6-4 en 6-1 onderuit tegen de als vierde geplaatste Servische Jelena Jankovic.

Williams gaf de eerste set min of meer weg door 22 onnodige fouten te slaan. In het tweede bedrijf ging het beter met de Amerikaanse, ze maakte mooi opgebouwde punten, maar in de derde ging het weer te vaak mis met de voormalige nummer 1 van de wereld. Jankovic wist echter op hoog niveau te blijven spelen, waardoor ze vrij eenvoudig de set en daarmee de wedstrijd naar zich toe trok.

Leonardo: "Mijn knie voelt sterk"

Het gaat de goede kant op met Leonardo. De aanvaller van Ajax liep in februari een zware knieblessure op, maar is op de weg terug. En hoewel hij nog een lange weg te gaan heeft, blijft de Braziliaan positief.

"Het voelt heel anders dan de vorige keer. Toen duurde het vijftien maanden voordat ik terug was op het hoogste niveau. Nu denk ik, maar ik moet voorzichtig zijn, dan het veel sneller zal gaan. De knie voelt beter aan dan de vorige keer. Toen voelde ik bij elke oefening weer steken en instabiliteit. Nu voelt mijn knie sterk", aldus de Braziliaan die in zijn periode bij Feyenoord ook al eens een zware knieblessure opliep, waarna hij bijna anderhalf jaar uit de roulatie was. Ditmaal verwacht de Braziliaan aanmerkelijk sneller zijn rentree te kunnen maken.

Radioluisteraar redt DJ

Icoon OpmerkelijkIn North Carolina (VS) heeft een radioluisteraar een discjockey gered die in zijn studio flauw viel en zijn luisteraars om hulp vroeg vlak voordat hij zijn bewustzijn verloor. DJ Tom Biggerstaff van het radiostation WOHS is suikerpatiënt sinds zijn jeugd en heeft van zijn gezondheidstoestand nooit een geheim gemaakt. Toen hij maandag een aanval voelde aankomen liet hij dat direct aan zijn luisteraars weten.

Luisteraar Gerald Weathers hoorde de oproep en ging snel naar de studio. Omdat het maandag Memorial Day was, was er verder niemand aanwezig en de politie moest een ander personeelslid van het radiostation oproepen om de deur open te maken. "Het is eerlijk gezegd een wonder dat ik er überhaupt nog ben", zei Biggerstaff. Al eerder hielp een luisteraar de DJ; in 2004 doneerde een luisteraar een nier toen hij een transplantatie nodig had.


Favre nieuwe trainer Hertha BSC

De Zwitserse trainer Lucien Favre vertrekt bij FC Zürich en treedt in dienst van Hertha BSC. De voetbalclub uit Berlijn heeft vandaag bevestigd dat het een overeenstemming heeft bereikt met de Zwitserse oud-international over een driejarig contract.


Hertha was op zoek naar een nieuwe trainer nadat Falko Götz afgelopen april de club verliet. Manager Dieter Hoeness is erg bliij met de komst van Favre: "We hebben zijn succesvolle carrière met bijzondere belangstelling gevolgd. Hij is de man die als mens en op sportief gebied uitstekend bij Hertha past."

Onder Favre veroverde Zürich twee landstitels en een nationale beker.

Jorinde Moll getrouwd

ChalidPresentatrice en actrice Jorinde Moll is in het huwelijksbootje getreden. De gelukkige is de in Nederland woonachtige Duitser van Marokkaanse afkomst Chalid Arrab. Het tweetal wist het huwelijk geheim te houden voor de media. De trouwerij was bij Chalid thuis in Breda.

De presentatrice, die het product is van een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader, gaf vorig jaar aan wellicht te zullen stoppen met tv om zich volledig op het moederschap te storten. "Mijn man zorgt met liefde voor brood op de plank. Daar ben ik heel ouderwets in". Chalid verdient zijn brood als K1-vechter.

Als actrice was Jorinde onder andere te zien in Blauw Blauw, Goudkust en Onderweg naar morgen; enkele reclamespots; en haar rol als Yoyo in Naar de Klote!s. Als presentatrice werd ze bekend door Partycrash, Vibes, en tegenwoordig door het autoprogramma De Grote Beurt.


Jorinde Arrab.

De Cler ziet PSV wel zitten

Tim de Cler ziet een overgang van AZ naar PSV wel zitten. Beide clubs zijn momenteel aan het onderhandelen over de transfersom.

De club uit Alkmaar ziet de speler liever niet naar een directe concurrent gaan. Maar de Nederlands international ziet PSV als zijn eerste optie.

"Ik hoef niet zo nodig naar het buitenland. Ik zie PSV als een stap vooruit, vooral ook omdat ik daar de kans krijg om in de Champions League te spelen", aldus de linksback.

Het contract van de Cler loopt nog tot medio 2008. Naar verluidt wil AZ ongeveer twee miljoen euro ontvangen.

Hardwareverkopen Japan

De wekelijkse hardwareverkopen vanuit Japan zijn weer bekend. Ook deze week geen veranderingen in de volgorde. Wel zijn er flink wat consoles gestegen in aantal verkochte units, inclusief de PS3. Dat is dus weer hoopvol voor Sony

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007
DS Lite127.461111.2133.288.887
Wii58.64452.1931.615.453
PSP26.09727.505927.430
PS211.31110.881357.210
PS39.6278.659444.181
Xbox 3602.0042.02699.725
GB Micro40742819.953
GBA SP28833017.309
Cube2562767.610
NDS81262.110

Vitesse volgt Belgisch jeugdinternational

Na het aantrekken van Santi Kolk heeft Vitesse ook haar zinnen gezet op Davy Brouwers, de keeper die onder contract staat bij Racing Genk.

De Belgisch jeugdinternational staat nog tot medio 2008 onder contract bij de Belgen maar komt daar uit voor het beloftenteam. Club en speler hadden een afspraak dat als de keeper niet door zou breken in de hoofdmacht van Genk hij mocht vertrekken naar een andere club.

Voor dat hij naar Genk vertrok speelde hij voor het Belgische K.Beringen-Heusden-Zolder.

Europese Commissie bemoeit zich met Xbox 360

Enkele weken geleden stonden de problemen rondom de Xbox 360 (krassen op de games) nog vol in het licht bij het programma Kassa. Het werd toen duidelijk dat er zo een twee miljoen apparaten uit 2006 uitgerust waren met een slechte dvd-drive. De aandacht die Kassa eraan besteedde bleef niet onopgemerkt en er stroomden al snel zo een 1000 klachten binnen.

De Europese Commissie heeft deze situatie serieus opgevat en een afgevaardigde van de Commissie (Kuneva) heeft producent Microsoft nu om opheldering gevraagd. Microsoft had een tijd geleden al een regeling getroffen met gedupeerden maar Kuneva wil nu alsnog een reactie van Microsoft op hoe deze situatie had kunnen ontstaan.

Intensive-carepatiënt mept slang dood

Icoon OpmerkelijkEen Kroatische hartpatiënt heeft, toen hij op de IC lag, een slang doodgemept. De man aarzelde niet toen hij de slang over de vloer zag kruipen en ging direct het gevecht aan."Pas na tien minuten lukte het me om de slang te doden met mijn wandelstok", aldus de man. "Het beest wilde in mijn been bijten, maar ik was hem te snel af."

Waarschijnlijk is de slang via een grote bos bloemen in het ziekenhuis gekomen. Het ziekenhuispersoneel trof een stuk afgestroopt huid tussen de bloemen aan.

Alex definitief naar Chelsea

Alex vertrekt definitief naar Chelsea. De Braziliaan heeft te horen gekregen dat hij zich deze zomer moet melden bij Chelsea. Daarnaast verlengde hij zijn tot medio 2009 lopende contract tot 2011.

Op 1 juli kan de transfer pas worden bevestigd, na de uitspraak van de Engelse FA-commissie over een werkvergunning. Alle niet EU-spelers hebben namelijk verplicht een werkvergunning nodig om te mogen spelen in Engeland. Chelsea verwacht geen negatieve afloop van de uitspraak.

De 24-jarige Alex kwam in de zomer van 2004 naar Eindhoven. PSV mocht hem drie jaar lang huren van Chelsea. Hij ontwikkelde zich bij PSV als een belangrijke speler in de basisopstelling en hij wordt gezien als één van de beste verdedigers ter wereld.

De tank heeft aangegeven niet bang te zijn voor de zware concurrentiestrijd bij Chelsea. Mourinho gaf eerder al aan dat John Terry en Ricardo Carvalho momenteel de voorkeur krijgen boven Alex.

Indiaas jochie (8) doodde drie kinderen

Icoon ShockingEen achtjarige Indiase jongen heeft vermoedelijk drie kinderen gedood. Dat meldden Indiase media vandaag. De jongen uit de oostelijke staat Bihar wurgde dinsdag een zes maanden oud meisje en sloeg haar met bakstenen.

Hij zou eerder al zijn zes maanden oude zusje en een neef hebben omgebracht. De familie van het kind had de misdrijven verborgen gehouden uit angst voor de politie, meldde de krant Times of India. Tijdens zijn arrestatie lachte de jongen en gaf hij geen motief voor de moorden.

COMA Deel VVVVI

"Ow, zo te zien zit je naar het symbool te staren? Ik weet niet hoe het daarop is gekomen, ik weet alleen dat ik het vaker heb gezien. Toen ik met Lucas mensen aan het zoeken was kwam ik het ook een paar keer tegen. Ik dacht eerst dat die religieuze groep dat had gedaan, COMA betekent volgens hen “coming of messiah” in naam van Allah. Ach, zolang je er lang genoeg over zal nadenken kun je er van alles in gaan zien, net als bij dromen! Ha! Kom, dan gaan we naar Lucas toe, we moeten nog eten.”

We nemen nu raar genoeg de lift naar beneden, toen ik vroeg waarom we de lift niet naar boven namen vertelde Rosetta mij dat “een beetje beweging geen kwaad kan”. Voor mij en Lucas inderdaad niet, maar voor Rosetta te zien wel, misschien dat ze daarom ook niet naar beneden wilde lopen.

Limburgers spotten UFO's

X-factorIn Limburg zijn afgelopen maand vreemde zwevende lichten waargenomen boven de plaatsen Sint Odiliënberg en Roermond. Het ging volgens de site Ufo-Plaza om ''zes lichten in twee horizontale formaties van drie, die 15 graden in hoogte versprongen ten opzichte van elkaar, en simultaan onder een lichte hoek omhoogbewogen tot ze niet meer te zien waren.''

De lichten zijn waargenomen door drie verschillende Limburgers. Ook bij de politie en sterrenwacht Schrieversheide in Heerlen zijn enkele meldingen binnen gekomen van mensen die ze hebben gezien.

Volgens de directeur van de sterrenwacht, die een ooggetuigefilmpje heeft bestudeerd, kan er geen sprake zijn van een natuurlijk lichtverschijnsel zoals een meteoriet of vuurbol.

Volgens Dagblad De Limburger spreken Ufo-watchers al over de 'Odiliënberg-sighting'. De krant vraagt zich af of het een kwajongensgrap met vuurwerk is, een stunt van de Maharishi in Vlodrop of toch buitenaards bezoek.



Met dank aan PatoPato voor de submit.

Film: Exiled

Exiled is de nieuwste film van de Hongkongse regisseur Johnny To. To heeft al een aardig palmares opgebouwd met drama/actie films zoals P.T.U. en Election, maar ook voor komedies draait To zijn hand niet om, al zijn die internationaal misschien niet zo bekend. Zijn misdaadfilms zijn bijna allemaal herkenbaar aan de typische stilistische stijl van To waarbij het verhaal in sommige gevallen wel eens te ondergeschikt is. Maar als zijn films slagen dan zijn ze zeker de moeite waard. Ondanks zijn succes in Azië is To hier nog relatief onbekend. Toch was er zelfs dit jaar nog een speciaal plekje ingeruimd voor een gedeelte van zijn oeuvre op Nederlands belangrijkste filmfestival het IFFR. En nu is Exiled dus in de bioscopen; helaas wel een beperkte bioscooprelease.

Concert: Stone Sour in Tivoli

Corey Taylor schijnt wel van Nederland te houden, althans dat riep hij gisteren tijdens het concert dat 'zijn' band in Tivoli gaf. Taylor speelde voor de tweede keer in een week met Stone Sour op de Nederlandse planken. Afgelopen weekend lieten ze Pinkpop zien dat Stone Sour geen bandje is dat alleen 'Bother' en 'Through Glass' ballads kan maken. Ze lieten de onbekenden met de band kennis maken met een heerlijke bak herrie waar de opgekropte energie van Taylor goed in past. Op Pinkpop moesten we het doen met een uurtje in de vroege middag, maar nu kon de band zijn gebruikelijk setlist afwerken en kon daar rustig anderhalf uur voor uit trekken.

UT3 speelt het fijnst op Xbox 360

In de laatste uitgave van het blad OXM staat een groot artikel over Unreal Tournament 3 met daarin nieuwe info over de game. De game ziet er volgens de makers en de mensen van OXM nu al beter uit dan Gears of War en de game zal four player co-op bevatten.

De logische reden dat UT3 er nu al beter uitziet dan Gears of War is het feit dat Epic de Unreal Engine 3 nog meer heeft aangepast aan de Xbox 360. In het artikel werd ook bevestigd dat er in ieder geval in de Xbox 360-versie online four player co-op zal zitten en two player split-screen co-op. In de singleplayer is het mogelijk om verschillende routes te kiezen, dus de game lijkt goed geschikt voor co-op.

Andere info uit het artikel ging over 18 nieuwe voertuigen en een vijftal nieuwe turrets (krachtige machine-geweren). De ontwikkelaars hadden ook nog wat te zeggen over de controls van de game. Ongeveer de helft van de mensen die aan de game werken vinden de 360-versie het fijnste spelen. De persoon verantwoordelijk voor de controls heeft regelmatig met een controller gegamed tegen mensen met een keyboard en vaak genoeg won hij die sessies met de controller.

Al deze info komt uit een blad over de Xbox 360, dus voorlopig zijn deze features alleen bevestigd voor de Xbox 360. Maar we kunnen er wel vanuit gaan dat deze features ook gewoon naar de PS3 en PC zullen komen.

It's Gears on crack. Cover is for wimps!

Screen van de PC-versie

COC eist inzet tegen homodiscriminatie

Icoon BinnenlandsHet nieuwe kabinet moet eraan werken dat Turkse en Marokkaanse jongeren homoseksualiteit beter accepteren. Deze oproep heeft de belangenorganisatie voor homoseksuelen COC Nederland vandaag gedaan.

Volgens de organisatie zijn ook verschillende groepen christenen nog steeds vijandig tegenover homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transseksuelen. Het COC vindt in de eerste plaats dat met voorlichting de beeldvorming over homoseksuelen onder groepen moslims en christenen moet worden verbeterd. Daarnaast wijst de organisatie op scholen. Volgens voorzitter Frank van Dalen van het COC negeren veel scholen het probleem van homodiscriminatie.

Van Dalen wil dat leraren het niet langer tolereren als leerlingen homovijandige opmerkingen maken. Daarnaast moeten scholen klachten van leerlingen serieus nemen. Op dit moment is het op veel instellingen echter niet goed mogelijk omüberhaupt te klagen, stelt hij.

Het kabinet moet ook meer kijken naar de sportvelden. Volgens het COC valt daar veel te winnen. De profsport kan namelijk een goede voorbeeldfunctie uitoefenen. Op dit moment wordt daar weinig gebruik van gemaakt, stelt voorzitter Van Dalen. Hij beschuldigt de voetvalbond KNVB ervan dat die homoseksualiteit niet bespreekbaar maakt. Zo schenkt de bond geen aandacht aan homohaat bij de opleidingen voor scheidsrechters.


Met dank aan patricia27 voor de submit.

Pearl Jam en Priestess in Guitar Hero 3

Laatst waren er al gameplay-beelden van Guitar Hero 3, maar vandaag heeft Neversoft een tweetal songs bekend gemaakt die in de game zullen zitten. Het gaat om de nummers Lay Down van Priestess en Evenflow van Pearl Jam.

Neversoft doet zijn best om in het derde deel een tracklist op te stellen die er voor zal zorgen dat fans van de oude en nieuwe rock de lijst zullen waarderen. Ander goed nieuws is het feit dat er meer Master-tracks in de game zullen zitten. In de vorige delen waren het vooral covers die je kreeg te horen, maar in deel drie zullen meer bands origineel te horen zijn. Evenflow is hier een voorbeeld van, want dit nummer zal geen cover zijn. De verwachting is dat Neversoft komende weken meer nummers zal bekend maken.

GroenLinks-Statenlid bekent ongeldige stem

Icoon PolitiekHet GroenLinks-Statenlid Cheryl Braam in Noord-Holland heeft bekend dat ze afgelopen dinsdag bij de Eerste Kamerverkiezingen een ongeldige stem heeft uitgebracht. Als gevolg daarvan liep GroenLinks een zetel mis ten gunste van de SP.

Braam zei gisteren in een verklaring dat ze erg gespannen was door ''omstandigheden van persoonlijke aard'' en zich daarom vergiste bij het invullen van haar stembiljet. Daarop raakte ze in paniek en besloot meerdere hokjes in te vullen. Braam zegt zich niet gerealiseerd te hebben wat de gevolgen zouden zijn.

Dinsdag werd bij het voorlezen van de uitslag in Noord-Holland de ongeldige stem al bekend, maar niemand van de GroenLinks-fractie wilde toegeven de fout gemaakt te hebben. Braam zegt toen overdonderd te zijn geweest door de commotie en daarom in reactie op vragen van de media geen uitspraken over haar vergissing gedaan te hebben.

Fractievoorzitter Harmen Binnema van de GroenLinks-Statenfractie zegt de gang van zaken te betreuren, maar wel respect te hebben voor de bekentenis. Hij wil in een extra fractievergadering de kwestie bespreken.

Update: Uit de uiteindelijke uitslag blijkt dat als Braam juist had gestemd haar partij toch geen extra zetel had gekregen. Het enige verschil was geweest dat de Partij voor de Dieren dan een extra zetel had gehad. Nu is de SP de gelukkige van Braams blunder.


Braam: zeven hokjes rood gekleurd

Met dank aan Longmen voor de submit.

Onderzoek naar werkgroep Hiv Vereniging

Icoon PolitiekMinister Ab Klink (Volksgezondheid, CDA) laat onderzoeken of een werkgroep van de Hiv Vereniging Nederland (HVN) willens en wetens onbeschermde seks propageert.

De werkgroep Poz and Proud (seropositief en trots) zou seksfeesten (willen) organiseren waar seropositieve mensen onveilig met elkaar kunnen vrijen.

Binnen de HVN is grote onrust ontstaan over het standpunt van Poz and Proud dat de vereniging geen enkel moreel oordeel mag uitspreken over het doorgeven van het hiv-virus door middel van seks zonder voorbehoedsmiddelen.

''Ik vind het niet slim dat onze vereniging onveilige seks promoot,'' aldus Frank Raaphorst, voorzitter van de afdeling Haaglanden van de HVN gisteren in het tv-programma Netwerk. ''Dan is de Hiv Vereniging mijn vereniging niet meer.''

Onlangs stapte de landelijke HVN-voorzitter op nadat hij kritiek op de werkgroep had geuit.

Minister Klink laat ook uitzoeken of de vereniging ten onrechte geld heeft ontvangen. Dat kan het geval zijn wanneer ''subsidievoorwaarden zijn geschonden''. Om juist veilige seks te stimuleren, krijgt de HVN subsidie van onder meer het Aids Fonds en het ministerie van VWS. Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie, CDA) bekijkt op verzoek van Klink of er aanleiding is voor een strafrechtelijk onderzoek.

Woensdag werd bekend dat in Groningen vier verdachten zijn aangehouden omdat ze seksfeesten organiseerden waarbij mannen werden gedrogeerd en geïnjecteerd met hiv-besmet bloed.

Met dank aan Tarak voor de submit.

Seksueel misbruik gehandicapten vaak onbestraft

Icoon BinnenlandsDe aanpak van seksueel misbruik van thuiswonende verstandelijk gehandicapten in Nederland schiet tekort. De leiding van instellingen die die mensen begeleiden, ziet het misbruik vaak als een incident en de politie weigert aangiften op te nemen.

Dat blijkt uit een reportage in het juninummer van Markant, het blad van de Vereniging Gehandicaptensector Nederland. Het blad heeft gesproken met medewerkers van drie instellingen die thuiswonende verstandelijk gehandicapten begeleiden: de Compaan in Den Haag, Cordaan AGO in Amsterdam en Pameijer in Rotterdam.

Uit verscheidene onderzoekingen in het buitenland blijkt dat mishandeling en vooral seksueel misbruik van de gehandicapten vaak voorkomt. Van hen zou 60 procent er ten minste één keer mee te hebben gehad.

[Gerucht] Bioshock naar de PS3?

Het gerucht dat Bioshock naar de PlayStation 3 zou komen is al een aantal keer langs gekomen, en ook evenveel keer is het gerucht afgedaan als onzin. In het Amerikaanse blad PlayStation Magazine staat het gerucht er echter weer in.

De game zou volgens het blad toch al in ontwikkeling zijn voor de PlayStation 3 en zal de game dus niet alleen op de Xbox 360 en PC uitkomen. Het blad spreekt van een timed exclusive voor de Xbox 360. Oorspronkelijk was Bioshock een game die zou uitkomen op de 360, PS3 en PC, maar Microsoft heeft het (voorlopig) voor elkaar gekregen dat de game alleen naar de 360 en PC zal komen. Het is nu wachten op een officiële bevestiging van Take 2.

Inbreker hospitaal eindigt in ziekenhuis

Icoon Domme criminelenEen Srilankaanse dief die zich in een ziekenhuis voordeed als hulpbehoevende is zelf geëindigd op een ziekenzaal. De neppatiënt sloeg na een graai in handtasjes van verpleegkundigen op de vlucht.

Hij brak bij een sprong uit een raam een been, aldus de directeur van een ziekenhuis vlakbij de hoofdstad Colombo. De dader is opgenomen, maar in een ander ziekenhuis dan waar hij de verpleegkundigen bestal.

gebroken been
Gebroken been

Dead Rising en Call of Duty 3 krijgen nieuwe content

De Zombie-game Dead Rising en de WW2-shooter Call of Duty 3 krijgen beiden nieuwe content om je mee te vermaken. Dead Rising krijgt een drietal sleutels waarmee je lockers open kunt maken. In deze lockers zit vervolgens een nieuw kledingstuk. De nieuwe kledingstukken zijn: Pure White Suit, Strip en Accountant. Deze content is gratis te downloaden.

Voor Call of Duty 3 is nu de Bravo Map pack beschikbaar voor 800 punten. In deze uitbreiding van 903 MB zitten een drietal nieuwe Multiplayer maps en twee MP-maps van de PC-versies. De klassieke maps spelen zijn Gare Du Central uit Call of Duty op de PC en de map Marseilles komt uit United Offensive. De nieuwe maps spelen zich af op een heuvel, in de stad en 's nachts in een dorpje aan de rivier. Op de marketplace kun je een trailer downloaden van de nieuwe maps.

DVD: Assepoester - Terug in de tijd

In de wereld van Disney gelden er op het gebied van sequals eigenlijk twee regels: de film moet qua sfeer aansluiten bij het origineel én het verhaal moet vooral geschikt zijn voor de jongere kijkertjes, waar de films uit de reeks 'Classics' veelal geschikt zijn voor een veel breder publiek. In het geval van Assepoester - Terug in de tijd is er eigenlijk geen sprake van een sequal, aangezien Assepoester al enige jaren geleden als onderwerp werd gebruikt voor een nieuwe release. In deze derde film is er niet echt sprake van een vervolg op het originele verhaal, maar zien we hoe het Assepoester had kunnen vergaan als niet alles was gegaan zoals we eerder konden zien.

Betrapt!

Briljant filmpje, ergens diep uit de vorige eeuw met een moeder die dwars door deuren en dekens heen kan kijken want hoe weet ze anders dat haar zoontje lekker aan het fappen was.

Maar goed, gelukkig is het een moderne moeder en reageert ze vol begrip en verlaat de kamer, waarschijnlijk om die verdachte witte vlekken uit het blauwe beddengoed te wassen....

Met dank aan Danny voor de submit

Ook AZ wil Lazovic

Na PSV heeft ook AZ zich bij Vitesse gemeld voor Danko Lazovic. Mocht het ze lukken dan zou het de tweede speler zijn die ze voor de neus van PSV wegkapen.

PSV en Vitesse zijn het nog niet eens geworden over de afkoopsom. PSV heeft vijf miljoen geboden maar Vitesse vind dat te weinig. Nu zouden de Arnhemmers een nieuwe kandidaat-koper hebben: AZ.

Lazovic wil zijn carrière in Nederland voortzetten zodat hij een Nederlands (voetbal)paspoort kan krijgen. Tot nu toe was PSV de enige optie om een stap hoger te zetten voor de speler.

Eerder deze week was AZ SC Heerenveen en PSV te snel af met het vastleggen van de Braziliaan Ari. Terwijl de andere 2 clubs op de tribune zaten om hem te bekijken hadden de Alkmaarders hem al gecontracteerd.

Bezineslurpende auto's flink duurder

Icoon FileAuto's die veel brandstof verbruiken worden duurder. Staatssecretaris De Jager wil meer belasting heffen over de vijf procent minst zuinige auto's. "De echte grote slurpers gaan echt meer betalen", waarschuwt de staatssecretaris. "Die terreinwagens, de SUV's, vallen er ook onder." De zuinigste auto's worden honderden euro's goedkoper.

De Jager wil ook lease-rijders prikkelen. Hun fiscale bijtelling gaat omlaag als ze kiezen voor een zuinige auto. Nu is die bijtelling zo'n 22 procent; dat wordt dan twaalf procent.

Branchevereniging Bovag-RAI noemt de heffing op onzuinige auto's een dwaze maatregel, die nauwelijks iets oplevert voor het milieu en alleen maar extra geld in de staatskas moet brengen.

Downloadable content Resistance op 7 juni

Eigenlijk stond de downloadable content voor de exclusieve PlayStation 3 shooter Resistance: Fall of Man voor mei gepland. Sony's Greg Phillips laat nu echter weten dat de releasedatum iets opgeschoven is en dat de content op 7 juni te downloaden zal zijn.

De downloadable content bevat in ieder geval een aantal nieuwe maps. Verder worden ook enkele tweaks in de online gameplay aangebracht.

Met dank aan Cyberia18 voor het submitten van dit nieuws

DVD: Eden

Vrijwel iedereen kent (in een ideale wereld) de film Chocolate, met Juliette Binoche als chocolatier en een verrukkelijke Johnny Depp als rivierzigeuner. Dit is één van de bekendste films met het thema: liefde gaat door de maag. De Duitse Michael Hofmann schreef en regisseerde drie films, Der Strand von Trouville, Sophiiiie! en Eden. Eden is de Duitstalige Chocolate.

Schoenmaker blijft ADO Den Haag trouw

Lex Schoenmaker blijft verbonden aanADO Den Haag. De 59-jarige trainer wordt technisch adviseur bij de club uit de hofstad.

Schoenmaker nam het roer in november over van Frans Adelaar, maar kon degradatie naar de Jupiler League niet voorkomen. Voor het vertrek van Adelaar was Schoenmaker assistent-trainer. Komend seizoen is Wiljan Vloet de nieuwe hoofdtrainer in Den Haag.

Schoenmaker is erg blij met zijn nieuwe functie. "Hierdoor ben ik in de gelegenheid een vervolg te geven aan het werk dat ik in 2001 ben begonnen. Doelstelling is om vanuit het nieuwe stadion opnieuw een stijgende lijn in de sportieve prestaties te realiseren."

Räikkönen nog niet uitgeschakeld

Kimi Räikkönen ziet zichzelf nog steeds als kanshebber voor het kampioenschap. De Fin bewees zichzelf geen dienst met zijn achtste positie in Monaco, maar voelt zich nog niet verslagen.

"Natuurlijk is het gat tussen mij en Alonso groot, maar we zitten nog maar in het eerste deel van het kampioenschap. We geven alles en zullen vechten tot het laatste moment. Er vechten vier coureurs om de winst, en er kan nog van alles gebeuren", vertelt Räikkönen. De Ferrari coureur beseft dat door zijn eigen toedoen in Monaco het gat met de McLaren coureurs flink gegroeid is: "Deze dingen gebeuren nou eenmaal in de racerij. Het was mijn fout, ik nam teveel risico. Het is heel jammer, want de auto voelde erg goed aan. Het voelde alsof ik misschien wel voor het eerst dit jaar alles uit de F2007 kon halen".

Teambaas Jean Todt deelt de mening van zijn coureur: "Kimi moet nog steeds gezien worden als kanshebber op de wereldtitel. Het is nog steeds open, zeer open zelfs. Als er nog twee races te gaan waren, dan was vijftien punten inlopen onmogelijk. Nu moeten er nog twaalf races verreden worden, en dan moet je gemiddeld 1.25 punt per race inlopen. Dat is niet veel."

Waterman eerste keus bij Jong Oranje

AZ-goalie Boy Waterman is eerste keus in de formatie van Foppe Haan op het aankomende EK voor spelers onder 21 jaar. De jonge doelman is afkomstig uit de jeugdopleiding van SC Heerenveen.

Waterman verdedigt het doel van Jong Oranje maar heeft bij de beloftenselectie nog aardige concurrentie van Ajacied Kenneth Vermeer en Newcastle-doelman Tim Krul.

"Boy is in zijn ontwikkeling verder dan Kenneth en Tim", aldus de motivatie van de Friese oefenmeester.

Saviola wil weg bij Barça

Javier Saviola aast op een vertrek bij FC Barcelona. Dat maakte hij bekend in een interview tijdens het trainingskamp van het Argentijnse elftal in Zwitserland.

De Argentijnse selectie bereidt zich daar voor op de Copa America, die plaats zal vinden vanaf 26 juni in Venezuela. De aanvaller wil voor dat toernooi duidelijkheid van zijn huidige werkgever over zijn toekomst.

De snelle dribbelaar komt onder Frank Rijkaard nauwelijks aan spelen toe. Hij is de laatste tijd dan ook meerdere malen in verband gebracht met het Italiaanse Juventus. De club uit Turijn promoveerde dit jaar naar de Serie A na één jaar te hebben gespeeld in de Serie B.

Mönchengladbach ziet af van Buijs

Borussia Mönchengladbach ziet definitief af van Feyenoord-speler Danny Buijs. De middenvelder stond op het verlanglijstje van coach Jos Luhukay maar de club richt zich nu toch op andere spelers.

Feyenoord-speler Stein Huysegems staat nog wel nadrukkelijk in de belangstelling van de degradant uit de Bundesliga. Volgens de geruchten zou de Belg maandag al hebben gepraat met de club.

Dani Alves in de belangstelling van veel clubs

Dani Alves speelt mogelijk zijn laatste seizoen bij zijn huidige werkgever Sevilla. Verscheidene clubs sta in de rij voor de rechtsback.

"Het is het moment om een stapje hoger te zetten, hij is er meer dan klaar voor. Niemand is onmisbaar bij Sevilla, ook Daniel niet. Hij moet naar een club die zowel op sportief als economisch vlak de beste van de wereld is", aldus Sevilla-manager Rodri.

Grootmachten als Real Madrid, Barcelona, AC Milan en Liverpool FC willen binnenkort een poging wagen om de Braziliaan over te nemen van Sevilla.

Tottenham brengt bod uit op Owen

Michael Owen staat hoog op het verlanglijstje van Tottenham Hotspur. De aanvaller komt momenteel uit voor Newcastle United.

Volgens The Daily Express zijn de Spurs bereid om dertien miljoen euro neer te tellen, het bedrag waarvoor Owen mag vertrekken vanwege een clausule in zijn contract.

Tottenham-coach Martin Jol zal Owen in de oefeninterland tussen Engeland en Brazilië nog eens nadrukkelijk bestuderen.

Tottenham is niet de enige club die geïnteresseerd is in de Engelsman. Ook Manchester United en Arsenal hebben reeds bekend gemaakt interesse te hebben in de door blessures geplaagde aanvaller.

Soppen met een blonde stoot

Vrijdags smeedt Driek Oplopers nieuwsfeiten, die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, aaneen tot één geheel.

Op straat heb ik hele hordes blondines beledigd. Waarom? Ik knipoogde wel, maar bleef daarna helaas van hun billen af. En dat is strijdig met de uitkomsten van recent onderzoek. En een lekker potje soppen heb ik per ongeluk wreed verstoord. Pure miskenning van weer heel andere onderzoeksresultaten! En mijn poging tot intimiteit in de trein... Tsja, wetenschap...

DirectX 10 patch Company of Heroes

Supreme Commander mag dan wel geen DirectX 10 patch meer krijgen, Company of Heroes krijgt dit gewoon wel, en sinds vandaag is deze ook echt te downloaden.

De patch weegt een enorme 13,2 MB, en voegt de volgende effecten toe bij een DirectX 10 grafische kaart:

quote
DX10 Features

- Edges of particles are softened where intersecting 3D objects.

- Thousands of additional "litter" objects in the world.

- Improved user control over anti aliasing settings.

- Alpha to coverage anti aliasing to improve quality of alpha test objects such as shrubs.

- Lighting quality has improved by moving all calculations per pixel.

- More precise point light calculations.

- Point lights can now cast shadows.

- 3D short grass on the terrain.

- Vertical refresh synchronization is enabled by default to improve visual quality by preventing tearing of the display image, use "-novsync" to disable.

- Hardware PCF for improved shadow quality.


Naast de ondersteuning voor DirectX 10 zijn er ook nog enkele bugfixes doorgevoerd.

De patch is bij de volgende mirrors te verkrijgen:

Fileplanet
Filenuts
Gamershell
Worthplaying
Fileshack
Filefront
Gamespot

Daarnaast heeft nVidia nieuwe drivers vrijgegeven voor de Geforce 8 serie die ondersteuning biedt voor deze patch.

Vista 32-bit
Vista 64-bit

Daarnaast heeft ATi sinds vandaag ook nieuwe drivers voor de Radeon HD 2900XT, deze zijn hier te krijgen voor Vista 32-bit, en hier voor Vista 64-bit. Er staat in de releasenotes niets specifieks over Company of Heroes, maar het kan nooit kwaad om de nieuwste drivers te hebben.


DirectX 9 screenshot van Company of Heroes

Nintendo VIP sterren nog maar twee jaar houdbaar

Iedereen die wel eens Nintendo producten koopt kent ze wel, de Nintendo VIP sterren waarmee je leuke goodies kunt 'kopen'. Nintendo heeft echter de huidige policy vervangen door een nieuwe en om lid te blijven van Nintendo.nl moet je deze nieuwe policy accepteren. Doe je dit niet voor 15 juni, dan ben je al je sterren kwijt.

Als het goed is heeft elke geregistreerde user een mail gekregen van Nintendo. Mocht dat niet het geval zijn, hieronder vind je de mail ook:

Beste Nintendo-fan,

Bij Nintendo respecteren we de privacy van de bezoekers van onze website en we erkennen het belang van de bescherming van je persoonsgegevens. Om extra onderdelen aan onze website toe te kunnen voegen, om onze producten te kunnen verbeteren en ze aan te passen aan de behoeftes en wensen van onze gebruikers, hebben we je toestemming nodig om informatie te verzamelen over je online activiteiten op onze website en met de producten van Nintendo.

Door op deze link http://www.nintendo-europe.com/NOE/nl/NL/home/index.do te klikken en in te loggen op je account, kun je de Privacy Policy doornemen. Als je de informatie op die pagina hebt doorgenomen, heb je de keuze om WEL of NIET met deze nieuwe Privacy Policy AKKOORD te gaan.

Het is belangrijk om te melden dat wanneer wij op 1 juli 2007 geen antwoord van je ontvangen hebben of als je ervoor kiest om NIET met onze nieuwe Privacy Policy akkoord te gaan, je vanaf die dag je sterren in de sterrencatalogus niet meer kunt gebruiken, aangezien we je Nintendo-lidmaatschap zullen moeten deactiveren. Wat je ook beslist, je kunt in ieder geval nog tot 1 juli 2007 je sterren gebruiken en profiteren van de andere voordelen van het Nintendo-lidmaatschap.

Let er ook op dat wanneer je je Nintendo-lidmaatschap voortzet, je sterren voortaan 24 maanden nadat ze toegevoegd zijn, komen te vervallen. Alle sterren die je voor de introductie van de nieuwe Algemene Voorwaarden verzameld hebt, vervallen 12 maanden na de introductie van deze nieuwe Algemene Voorwaarden. Dit zal niet voor 1 juni 2008 gebeuren.

Binnenkort zul je echter in de gelegenheid zijn om je sterren in de sterrencatalogus in te ruilen voor Wii Points als je je Wii-winkelaccount hebt verbonden met je lidmaatschap van de Nintendo of Europe-website.

Hopelijk zien we je binnenkort weer op onze website en we hopen dat je samen met ons veel plezier zult beleven aan de nieuwe generatie in videogaming!

Het Nintendo-team

Het komt er dus op neer dat je even opnieuw moet inloggen en de nieuwe voorwaarden moet accepteren. Belangrijkste verandering is dat de sterren nog maar twee jaar geldig zijn en dat je nu eindelijk je sterren kunt omwisselen voor Wii-points (exacte datum nog niet bekend).

EU-landen willen geen Europees rookverbod

Icoon EuropaBrussel moet zich volgens de EU-landen niet bemoeien met het nationale rookbeleid. Dat bleek gisteren tijdens een vergadering van de EU-ministers van Volksgezondheid.

Markos Kyprianou (Eurocomissaris van Gezondheid) had eind januari nog een totaal rookverbod in openbare ruimtes zoals de horeca voorgesteld. Gisteren werd duidelijk dat de lidstaten daar ook echt geen zin in hebben. Nederland is tegen Europese regels op dit gebied, maar ook een land als Ierland, waar roken in de horeca al geheel verboden is, ziet niets in de plannen van Kyprianou.

Brit steekt Duitse handdoeken in brand

Icoon OpmerkelijkOok zo'n last van die mensen die vroeg in de ochtend hun handdoeken op een ligstoel leggen, om ze zo toe te eigenen? Een Britse buschauffeur in Italië was dat gedrag van een groep vakantie vierende Duitsers zo zat, dat hij de handdoeken er af haalde en ze op een hoop bij het zwembad gooide.

Toen ze er de volgende ochtend nog vroeger lagen, deed hij hetzelfde. De volgende morgen was het weer raak. De boze Brit gooide ze wederom op een hoop. Deze keer stak hij de handdoeken ook in brand. De buschauffeur is inmiddels opgepakt.

Met dank aan UncleSam voor de herschreven submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.