Volgerochelde Mc Chicken leidt tot aanklacht

Toen de Amerikaanse agent Josh Douglas tijdens een nachtdienst bij Mc Donalds in Charles City een Mc Chicken bestelde, gooide hij uit gewoonte het konijnenvoer er tussenuit. Toen hij een hap wilde nemen, zag hij tot zijn afgrijzen allemaal groene fluimen in zijn broodje.

Douglas grapte tegen een televisiereporter dat hij gelukkig geen sla lust. De hongerige agent houdt de twee jeugdige werknemers die hem van zijn broodje voorzagen verantwoordelijk voor de misselijke grap. De twee zijn op staande voet ontslagen.

Eén van de twee ontslagen broodjesvouwers heeft nog zijn excuses aangeboden aan Douglas. De agent heeft samen met zijn advocaat nog een jaar lang over smartengeld onderhandeld, maar die onderhandelingen zijn stukgelopen. Deze maand moet de rechter eraan te pas komen om de hoogte van de schadevergoeding te bepalen.

Volgens de advocaat is de hoogte van de schadevergoeding niet relevant, maar gaat het om de genoegdoening van zijn cliënt. De agent vindt dat de horeca verantwoordelijk is voor wat ze hun klanten voorschotelen, daarom gaat hij door met de rechtszaak.