Engeland gelijk tegen Brazilië

Engeland heeft vanavond 1-1 gespeeld tegen Brazilië. De Engelsen speelden iets meer gedreven dan de Brazilianen en hadden voor hun inzet een overwinning verdiend.

Met de wedstrijd tegen Brazilië maakte Engeland haar interlanddebuut in het nieuwe Wembley-stadion. Engeland had hoop op een goede afloop. David Beckham maakte immers zijn rentree in het elftal.

Engeland-Brazilië was een echte oefenwedstrijd. De Engelsen wilden er nog wel een wedstrijd van maken. Brazilië speelde zonder echt overleg, traag en met weinig inspiratie. Alleen Kaka en Ronaldhino onderscheidden zich soms met hun balbehandeling. Gilberto Silva scoorde in de eerste helft uit een kopbal, maar zijn goal werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft speelde Engeland voor de overwinning maar bleven de Brazilianen makkelijk overeind. Uiteindelijk kwam Engeland uit een stilstaande situatie op voorsprong. Met David Beckham hebben de Engelsen natuurlijk een sterk wapen terug in het team. Alle vrije trappen werden door “Becks” genomen. De vrije trap op John Terry had succes. De Chelsea-speler kopte de bal achter doelman Helton.

Brazilië kwam kort voor tijd toch nog langszij. Bij "de Kanaries" was intussen Heerenveen-aanvaller Afonso Alves ingevallen. Alves kreeg twee grote kansen, maar kon niet scoren. De andere invaller, Diego, deed dat in blessuretijd wel, 1-1.

Submitter:  Bron: FOK!sport