Vlaamse loverboy hoort 18 maanden eisen

MisdaadEen 15-jarig meisje uit Borgerhout, een district van de stad Antwerpen, blijkt zich vorig jaar geprostitueerd te hebben om zodoende geld te vergaren voor luxe cadeaus voor haar 19-jarige vriend. Klanten werden geworven via de datingsites van TMF en VT4.

Volgens de Belgische Justitie betreft het een klassiek geval van een loverboy die zijn vriendin eerst inpalmt en daarna uitvent als hoer. Het openbaar ministerie eiste gisteren daarom 18 maanden cel tegen de 19-jarige Abdelhalim M.

M. leerde zijn vriendin via internet kennen. Nadat het meisje smoorverliefd op hem was geworden begon hij haar om geld te vragen. De verliefde tiener stal van haar ouders en grootouders. Toen Abdelhalim een wagen wilde, begon ze zich te prostitueren.

De prostitutie vond plaats in een woning van de zus van de 26-jarige Said E.H. Hij hoorde wegens medeplichtigheid ťťn jaar cel eisen. Said ontving 30% van de verdiensten, Abdelhalim 70%. Klanten moesten 150 euro per uur betalen. Toen het meisje stopte met betalen aan Said stapte die brutaal naar de moeder van het meisje, om te vertellen wat haar dochter zoal uitspookte. De moeder deed daarop samen met haar dochter aangifte. Het meisje blijft er evenwel bij dat ze zich uit eigen beweging prostitueerde en door niemand gedwongen werd.

Zowel M. als E.H. zijn aangeklaagd voor pooierij en aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige. Ze geven toe dat ze seks met haar hadden, maar zouden toen niet geweten hebben dat ze nog maar 15 jaar was.