Vrijpartij geen beletsel om te bellen

Icoon OpmerkelijkUit een onderzoek van KPN naar het Nederlandse belgedrag zijn enkele opmerkelijke resultaten gerold. Eén op de tien Nederlanders blijkt tijdens het vrijen 'gewoon' de telefoon op te nemen. Bellen op het toilet is voor één op de drie een alledaagse bezigheid, aldus het onderzoek, waaruit KPN concludeert: "mens en mobiel worden meer en meer onafscheidelijk".

Vooral de jongere generatie (<40) kan het mobieltje bijna aan de oren vastplakken. Van hen bekent acht procent de gsm wel eens in de wc te hebben laten vallen.

Het onderzoek waaraan ruim 700 mensen deelnamen onthult verder dat de helft van alle Nederlanders zijn gsm nooit uitzet. Belangrijkste nevenfunctie is de sms, gevolgd door respectievelijk de wekker en de camera. De opmars van de mobiele telefoon zorgt ervoor dat de huistelefoon aan terrein moet inleveren. 37 procent van de respondenten zegt ook thuis altijd of bijna altijd naar de gsm te grijpen. Eén op de vijf huishoudens beschikt alleen nog maar over een mobiel, daar is dus niet eens een vaste lijn.

De onderzoekers noemen het opvallend dat gesprekken met vrouwen zowel tot de langste als tot de leukste behoren. "Gesprekken met een vriendin staan hoger in de ranking 'leukste gesprekken' dan met de vriend. Met zus hoger dan met broer. En met moeder hoger dan met vader!"

Sexy
De trilfunctie kan ook aardig van pas komen.