Doden na driedubbele schietpartij

Icoon BuitenlandsZeker vier mensen zijn omgekomen nadat een man het vuur opende op drie verschillende locaties in Kansas City, dat melden media en woordvoerders van hulpdiensten. Onder de doden is de verdachte zelf, hij werd doodgeschoten door politieagenten.

Het totaal aantal slachtoffers is op dit moment nog onduidelijk, er zouden, naast de vier doden, zeker drie gewonden zijn, maar dit aantal zal waarschijnlijk nog verder oplopen. De eerste schietpartij vond plaats bij een tankstation in Kansas, de man nam daar een agent onder vuur die hem probeerde aan te spreken. De auto waar de verdachte in reed was als vermist opgegeven nadat eerder op de dag het levenloze lichaam van een persoon werd aangetroffen in een huis, deze persoon was enkele dagen eerder als vermist opgegeven. De agent werd geraakt in zijn arm en is niet in levensgevaar, aldus een politiewoordvoerder tijdens een nieuwsconferentie. Terwijl de verdachte probeerde te vluchten schoot de agent terug, waarbij onder andere de achterruit van de auto werd kapotgeschoten.

Korte tijd later opende man nogmaals het vuur op een parkeerterrein van het Ward Parkway Winkelcentrum, hier werd later ook de beschadigde auto aangetroffen. Op deze locatie vielen zeker twee gewonden.

Uiteindelijk nam hij willekeurig mensen onder vuur in het hoofdgebouw van het winkelcentrum. Er waren op het moment van de schietpartij honderden mensen aanwezig, waaronder ook veel kinderen. In het centrum zitten veel grote winkelketens zoals Target, maar ook andere bedrijven waaronder bioscopen. Hoeveel slachtoffers hier vielen is nog niet duidelijk. Agenten die ter plaatse kwamen probeerden met de man te praten, uiteindelijk werd de man echter door agenten doodgeschoten.

Politieofficier Tony Sanders gaf een tijdlijn van de gebeurtenissen, hieronder een samenvatting daarvan.

* 1. Eerder op de dag werd er een persoon dood aangetroffen in een huis in Kansas City... agenten die de moord onderzochten ontdekte dat de auto van het slachtoffer verdwenen was. Het slachtoffer was inmiddels al enkele dagen vermist.
* 2. De politie start een zoektocht naar de auto van het slachtoffer... een omschrijving daarvan word aan de media gestuurd.
* 3. Melding dat de auto is gezien bij een tankstation in Kansas City... een agent die de auto benadert wordt meerdere keren onder vuur genomen, hierbij wordt hij in zijn arm geschoten. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend.
* 4. De agent opent het vuur op de auto maar de man weet te ontkomen.
* 5. Vermoedelijk parkeert hij zijn auto op het parkeerterrein van Ward Parkway Center.
* 6. Op het parkeerterrein opent de man opnieuw het vuur op mensen, hier worden zeker 2 mensen neergeschoten.
* 7. De man opent dit maal het vuur in het hoofdgebouw van de Ward Parkway Shopping Center; een onbekend aantal mensen raakt gewond. In het winkelcentrum breekt grote paniek uit, er waren honderden mensen getuigen van de schietpartij, waaronder ook kinderen. Politie ontvangt inmiddels meldingen dat een man het vuur heeft geopend.
* 8. Eenheden van de politie arriveren bij het winkelcentrum en bewapende agenten bestormen het gebouw terwijl de mensenmassa nog steeds het gebouw probeert te ontvluchten. In het gebouw zijn veel grote winkelketens en andere recreatiebedrijven zoals bioscopen.
* 9. De politie probeert met de dader te praten. Uiteindelijk wordt hij doodgeschoten door agenten.

Met dank aan MikeAtTilburg voor de submit.