Man schiet eigen hond dood

Icoon BinnenlandsIn Bodegraven heeft een man zijn eigen hond, een Beagle, doodgeschoten. De plaatselijke afdeling van de dierenbescherming is erg geschokt, zoiets hebben ze nog nooit meegemaakt.

Afgelopen woensdag werd er gemeld dat er een dode hond lag aan de Oud Bodegraafseweg, bij de tunnel onder de N11 door. Toen een medewerker van de Woerdense dierenambulance ter plekke was, kon hij niks meer voor de hond doen. Op het eerste gezicht leek er niets aan de hand met de hond. Hij werd ingevroren zodat de eigenaar hem kon identificeren. Dit is een standaardprocedure.

Na een dag had de eigenaar zichzelf nog steeds niet gemeld, maar was er wel een telefoontje binnengekomen van een getuige dat een man zijn hond had neergeschoten, op de plek waar de Beagle gevonden was. Uit r÷ntgenfoto's bleek dat de hond inderdaad neergeschoten was. De hond had geen identificatie bij zich, dus het is erg lastig om de eigenaar te achterhalen. De dierenbescherming heeft vandaag officieel aangifte gedaan bij de politie en bij de landelijke inspectiedienst.

Een medewerker van de dierenbescherming vertelt dat zij er geen woorden voor heeft, omdat er veel meer mogelijkheden zijn om van je hond af te komen. Ze vindt het vooral een schande dat de dader trots is op zijn daad. Hij schijnt het namelijk in Bodegraven rond te bazuinen. De politie wil in deze zaak nog geen uitspraken doen.

Jonge Beagle
Een jonge Beagle

Met dank aan Kippius voor de herschreven submit.