Schapen als poedels verkocht in Japan

Originele blauwe poedeltjes te koop. Eten alles. Gek op kinderen.Duizenden Japanners zijn om de tuin geleid met een truc. In de veronderstelling een poedel te hebben gekocht, bleek het achteraf een schaap te zijn. Duizenden schapen werden naar Japan verscheept en verkocht als honden door een bedrijf genaamd Poodles as Pets. De marktwaarde van deze trendy mode accessoire bedraagt ongeveer 1200 euro per stuk. Dat is een schijntje van wat een echte poedel kost. Die doen ongeveer het dubbele van die prijs.

De zwendel kwam aan het licht toen de in Japan bekende filmster Maiko Kawamaki in een talkshow te gast was en zich af vroeg waarom haar huisdier niet blafte en geen hondenvoer at. Ze was verbaasd toen haar verteld werd dat het een schaap was. Later meldden zich meer vrouwen die vreesden dat hun vers aangeschafte poedel ook een schaap was. Een echtpaar kreeg pas argwaan toen ze hun "hond" naar de trimsalon brachten en ze er achter kwamen dat de "hond" geen klauwen had maar hoeven.

De Japanse politie denkt dat er misschien wel 2000 mensen slachtoffer zijn geworden van deze zwendel, die zich grotendeels afspeelde rond de stad Sapporo en die misbruik maakte van het feit dat schapen erg zeldzaam zijn in Japan. Veel Japanners hebben dus nog nooit in hun leven een schaap gezien.

"We zijn een onderzoek begonnen toen we er achter kwamen dat er een bedrijf was dat schapen verkocht als poedels", aldus een woordvoerder van de Japanse politie. "Het lijkt er op dat er meer bedrijven zijn die dezelfde truc uithalen." Het heeft er alle schijn van dat de schapen ingevoerd werden vanuit Engeland en Australië. Veel van de schapen zijn gedoneerd aan dierentuinen en boerderijen.

De waarheid van dit verhaal wordt door verschillende bronnen in twijfel getrokken. Zo zou 'The Sun', de krant die het bericht naar buiten bracht, een passage uit een talkshow volledig verkeerd hebben begrepen.

Met dank aan Nood-kloon voor het herschrijven en submitten.