Uitslagen Spanje speelronde 32

De Spaanse topposities zijn na het afgelopen weekend onveranderd gebleven. Alle titelkandidaten wisten hun opponent aan de kant te schuiven, en hebben nog zes duels te gaan.

Sevilla kreeg Espanyol op bezoek in El Estadio Sánchez Pizjuan. De twee UEFA Cup-halve finalisten gingen in de eerste helft vrijwel gelijk op, al was het beste spel voor Sevilla, en creëerde de thuisploeg ook de meeste kansen. Vlak na rust kwam de openingstreffer van Antonio Puerta, die een rebound wist te verzilveren. Ernesto Javier Chevanton was drie minuten later ook trefzeker, toen hij drie verdedigers uitspeelde: 2-0. Na een uur deed Corominas iets terug voor de bezoekers, maar José Luis Marti besliste het duel een kwartier voor tijd, om zo Sevilla terug aan de leiding te krijgen.

Barcelona kon zelf de koppositie weer overnemen, als het thuis won van Levante. Alle sterren stonden op het veld tegen de promovendus, en hadden aanvankelijk weinig moeite met hun tegenstanders. Na een half uur viel de eerste treffer; een voorzet van Lionel Messi ketste af op Ronaldinho, waarna Samuel Eto'o de bal via een verdediger binnenschoot. Levante wist in de tweede helft meer gevaar te stichten dan Barça had gehoopt. Toch was de ploeg van Frank Rijkaard nog steeds de betere, maar kon dit niet omzetten in een tweede doelpunt. Uiteindelijk zou het bij een schamele 1-0 blijven, al is ook die drie punten waard.

Voor Real Madrid restte slechts één taak: winnen om aan te haken. Daarvoor ging het op bezoek bij degradatieklant Athletic Club de Bilbao. Al snel kwam de openingsgoal. David Beckham vond het hoofd van Sergio Ramos, en de Spaanse verdediger kopte raak. Na een half uur maakte Ruud van Nistelrooij de 0-2. Hij ontving de bal na een goede rush van de van een blessure herstelde Cicinho. Vlak na rust was de Nederlander opnieuw trefzeker, toen hij een rebound binnenknalde. Tien minuten voor tijd kopte Fernando Llorente de 1-3 voor Athletic binnen. Even later was de marge echter alweer drie, toen Raúl Guti bediende en de middenvelder met een stift de eindstand op het scordebord zette.