Koeman wil blijven als trainer PSV

Ronald Koeman heeft gisteren, na het behalen van de landstitel, gezegd dat hij wil aanblijven als coach van PSV. Koeman kan bij de Eindhovense club niet rekenen op volledige steun van de clubleiding, die hem de mindere resultaten in de tweede seizoenshelft zwaar aanrekent. De voorzitter van de Eindhovenaren, Schuitema, wilde niet zeggen of Koeman aanblijft als coach.

Koeman en Schuitema botsten de afgelopen week met elkaar nadat Koeman niet het gewenste vertrouwen kreeg die hij vroeg. "Als dat niet was gebeurd had ik vandaag acht ereronden gelopen. Nu heb ik er geen één gelopen. Dat zegt denk ik wel genoeg over hoe ik me nu voel. Maar ik denk ook dat de spelers vandaag tegen Vitesse (5-1) hebben laten zien dat ze er voor gingen. Ik denk dat we de clubleiding met het resultaat om de oren hebben geslagen," aldus Koeman.

Schuitema reageerde gisteren zakelijk op de vragen over het mogelijke aanblijven van Koeman. "Ik beslis daar niet alleen over, daar moet ik ook met andere mensen over praten. Maar duidelijk is wel dat we niet gelukkig zijn met wat er de tweede seizoenshelft is gebeurd. We zijn uiteindelijk met geluk kampioen geworden. Daar kun je als leidinggevende niet tevreden mee zijn."