Grote brand verwoest sportschool

Icoon BrandTijdens een grote brand is sporthal ‘aan de Kajuit’ in Groningen volledig verwoest. Omstreeks 22.00 uur ontstond de brand waarvoor brandweerkorpsen uit Groningen, Ten Boer, Haren en Harkstede werden opgeroepen om te helpen bij de bluswerkzaamheden. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Omstreeks 23.40 had de brandweer de brand onder controle en kon het sein brandmeester gegeven worden. Op dat moment was van de hal zelf weinig meer over. Vanwege de hevige rookontwikkeling werden zestig bewoners van het naastgelegen zorgcentrum Mercator uit voorzorg geŽvacueerd. Zij vonden tijdelijk onderdak in het verzorgingstehuis Ebbingpoort gelegen aan de Noorderbinnensingel.

Uit de wijde omgeving werden ambulances opgeroepen om te helpen bij de evacuatie. De bewoners zouden in eerste instantie opgevangen worden in het Mercator sportcentrum. Dat bleek helaas niet mogelijk doordat men geen toegang kon krijgen tot het sportcentrum. Het is onbekend of dit door het ontbreken van de sleutel komt of dat er andere factoren meegespeeld hebben.

Burgemeester Wallage was omstreeks middernacht ter plaatse. Hij hielp de geŽvacueerde senioren met het betreden van de bus die hen naar de Ebbingepoort vervoerde. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend.

Foto's en een linkje naar een filmpje zijn te vinden op het FOK!forum.

Met dank aan Cassius voor de submit.