Game-technologie inspireert medische industrie

Christophe (SpankmasterC)
Het medische bedrijf GE Healthcare, welke medische instrumenten als echografie machines maakt, kijkt voor inspiratie bij de technologie die voor games gebruikt wordt.

Het bedrijf heeft sinds kort een "disruptive technologies marketing manager", een persoon die "out-of-the-box" denkt en niet wordt gehinderd door een achtergrond als ingenieur. De huidige disruptive technologies marketing manager heeft zijn oog laten vallen op de games-industrie, en specifieker de technologie die gebruikt wordt voor games.

Zo hebben de videochips van de PlayStation 2 bijgedragen aan een draagbare echomachine ter grootte van een laptop. Erg handig voor hoogzwangere vrouwen die dan gewoon aan hun bed gescand kunnen worden, in plaats van in een special echokamer die een aantal verdiepingen verder staat.

Op het moment is GE Healthcare bezig met het ontwikkelen een Eyetoy-achtig apparaat, voor in de operatiekamer. Een arts heeft natuurlijk compleet steriele handen en armen, dus als hij referentiemateriaal wil opzoeken, moet dit kunnen zonder dat de arts in aanraking komt met niet-steriele apparatuur. Met behulp van een Eyetoy-achtige bediening kan de arts door te zwaaien of hardop te praten de computer bedienen waarin alle afbeeldingen zitten.

In de toekomst wil GE Healthcare ook werken aan een "Minority Report"-achtig systeem, waarbij informatie uit de lucht wordt geplukt en op een doorzichtig scherm wordt geplakt.


Wil dokter Cruise zich zo snel mogelijk melden bij de operatiezaal?