Voetbal: De Graafschap kampioen Eerste divisie

Icoon VoetbalDe Graafschap heeft zich, vier wedstrijden voor het einde van het seizoen, verzekerd van het kampioenschap in de Eerste divisie. Na de overwinning van vrijdagavond op FC Emmen (2-1) is de ploeg niet meer in te halen door de achtervolgende clubs. De Superboeren keren na twee jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie.

Lange tijd was het spannend op de Vijverberg, het stadion van De Graafschap. FC Emmen kwam namelijk op 1-0 voorsprong via Mourad, die op slinkse wijze de buitenspelval omzeilde. Na rust probeerde de thuisploeg meer aan te dringen, maar de beste kansen bleven voor de bezoekers. Twaalf minuten voor tijd maakte De Visscher gelijk. Hiervoor was echter wel een strafschop nodig. Tien minuten later stelde Van Beukering de zege veilig door de tweede treffer van de avond te maken.

Guus Hiddink had de eer om de bijbehorende kampioenschaal aan De Graafschap te overhandigen. Het is voor de tweede keer dat de club kampioen van de Eerste divisie wordt. Zes keer eerder slaagde de Doetinchemmers er in om te promoveren naar de hoogste klasse van het betaald voetbal.

Ondanks de overwinning was de trainer van De Graafschap, Jan de Jonge, realistisch: "Dit was de slechtste wedstrijd van De Graafschap. We stonden stijf van de stress en de spanning. Ons bekende doorzettingsvermogen heeft ons er doorheen geholpen."

Lange tijd leek het erop dat RBC Roosendaal met de titel aan de haal zou gaan. Een slechte serie wedstrijden gooide echter roet in het eten van de Brabantse club. Direct gevolg hiervan was dat de trainer van de Brabantse club, Robert Maaskant, zijn congé kreeg.

Voor meer nieuws over de Eerste divisie kijk je op de FOK! Voetbalmanager!
Submitter:  Bron: NOS-TT