Politie zoekt meer daders groepsverkrachting Breda

Icoon PolitieDe politie is op zoek naar twee jongens die verdacht worden van betrokkenheid bij de groepsverkrachting van een 21-jarige vrouw in Breda. Eerst werd uitgegaan van drie daders, maar nu blijkt dat er vijf mensen hebben meegedaan aan de groepsverkrachting.

Op de ochtend van 21 februari vergrepen de jongens zich in de Lange Brugstraat voor het eerst aan de studente. Daarna sleurden zij haar mee naar het steegje naast de Annakapel, waar zij zich weer aan haar vergrepen.

De 43-jarige Bredase bakker Paul Daver vertrok die ochtend een kwartier vroeger naar zijn zaak, omdat de rijskast opnieuw moest worden ingesteld. Om kwart over vier draaide hij het steegje naast de Annakapel in. Hij zag een meisje tegen de muur, half liggend, half staand, en drie Antilliaanse jongens eromheen. De kleren van het meisje waren open en ze keek wild in paniek om zich heen, gillend op zoek naar hulp. Daver zag een jongen op de uitkijk staan.

De bakker aarzelde geen moment en scheurde op de jongens af, terwijl hij riep 'wat moet dat'. De jongens gingen ervandoor en Daver richtte zich tot het meisje. Toen zij veilig op de Markendaalseweg stond, zette hij de achtervolging in en vertelde hij de politie waar de daders heen waren gevlucht.

Drie jongens, van 14, 15 en 16 jaar oud, werden aangehouden, de twee andere worden nog gezocht. Volgens de bakker gebeuren er in het steegje vaker dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, en hij zou graag willen dat daar een fel licht wordt geplaatst.