Vrouwelijke huisarts spuit zoon dood

Icoon GezondheidEen vrouwelijke huisarts heeft haar 32-jarige zoon doodgespoten. Dat gebeurde in het Vlaamse Sint-Niklaas. Ze euthaniseerde hem vermoedelijk, omdat hij zwaar depressief was. Na de moord probeerde ze zelfmoord te plegen.

Schizofreen
Marie-Thérèse Vrelust (59) gaf ook zichzelf een spuitje. Hulpdiensten hebben haar nog weten te reanimeren. Ze ligt nu in kritieke toestand in het ziekenhuis. Familielieden en een collega maakten zich zorgen over haar plotseling afwezigheid in haar dokterspraktijk. Aan vrienden had de arts verteld dat ze het leven niet meer zag zitten, vanwege haar schizofrene en zwaar depressieve zoon Marc van der Aa. Een schoonmaakster vond de twee lichamen in het appartement van de zoon. De man lag dood in bed en Vrelust bewusteloos op de sofa.

Zelfstandig
De zoon van de arts was al geruime tijd geestelijk niet in orde, maar door hulp van de familie leefde hij toch zelfstandig in een flat in Sint-Niklaas. Het gerecht heeft de vrouw voorlopig beschuldigd van moord. Volgens het gerecht heeft ze euthanasie gepleegd met voorbedachte rade.