Winnaar X-Factor bekend

In de aanwezigheid van Genesis-ster Phil Collins heeft Sharon vanavond met 75% van de stemmen de finale van de talentenjacht X-Factor gewonnen. In een live televisie-uitzending op RTL4 bleek de 23-jarige SPW-studente muzikaal en charismatisch te sterk te zijn voor medekandidaat Richy. Eerder in het programma liet zij al ruim 10.000 anderen achter zich.

Sharon kwam vrijwel moeiteloos door de voorrondes. Tijdens de liveshows werd de zangeres door de jury hevig aanbeden, vooral vanwege haar hoge bereik, haar innige tekstbeleving en haar meestal loepzuivere zang. Het publiek was ook weg van haar, zo bleek, want met 48% van de stemmen belandde Sharon vorige week in de finale. Vanavond won zij dankzij haar vertolking van de nummers 'I will always love you' van Whitney Houston, 'Something happened on the way to heaven' van Phil Collins en het speciaal voor haar geschreven nummer 'Heartbreak Away'.

Aanstaande maandag verschijnt de eerste single van het nieuwe idool in de winkel. Binnenkort zal Sharon de studio induiken voor de opnamen van haar debuutalbum.

Finalekandidaten Richy en Sharon
Richy met winnares Sharon