Dode en gewonden door treinongeval Groot-BrittanniŽ

Icoon BuitenlandsIn het noordwesten van Engeland is een dode gevallen en hebben ruim zeventig mensen verwondingen opgelopen bij een ongeval met een passagierstrein.

TweeŽntwintig gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis en vijf zijn er slecht aan toe, meldden de zenders BBC en Skynews zaterdagmorgen. Een deel van een passagierstrein die tussen Londen en het Schotse Glasgow reed, liep vrijdagavond van het spoor af en verscheidene wagons kantelden en vielen op hun kant. Alle 120 mensen in de trein waren in het begin van de nacht bevrijd, meldden de hulpdiensten.

Helikopters van de Britse luchtmacht zijn ingezet om gewonden naar het ziekenhuis te vervoeren. Het dunbevolkte en afgelegen gebied was lastig toegankelijk voor de hulpdiensten. Vele passagiers zaten urenlang vast in de trein. De omgekomen vrouw overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De reden van de ontsporing, in het graafschap Cumbria, is nog onbekend. Mogelijk heeft de trein, die bijna 150 kilometer per uur reed, iets op het spoor geraakt. Volgens getuigen was er een luide knal te horen voordat de trein ontspoorde.