[CCWS] Geen vervanger voor Da Matta

RuSPORT zal met slechts een auto aan de start van de wedstrijd in Montreal verschijnen. Alleen Justin Wilson zal meedoen aan de wedstrijd die op 27 augustus wordt gehouden. Voor Cristiano da Matta wordt geen vervanger ingezet.

Da Matta zelf kan niet aan de start verschijnen. Hij is herstellende van hoofdletsel dat hij eerder deze maand heeft opgelopen toen hij in aanraking kwam met een hert. Hij maakt het iedere dag beter maar zal voorlopig het ziekenhuis nog niet verlaten.

Het team heeft "na zorvuldige overweging" besloten auto nr. 10, die van de Braziliaan, niet aan de start te laten verschijnen. "Het is een moeilijke beslissing voor deze zeer competatieve groep mensen, maar op dit moment is het de juiste beslissing voor het team. Onze aandacht op dit moment is gericht op twee dingen: Cristiano's herstel en Justin's mogelijkheden om mee te stijden voor het Champ Car driver's kampioenschap," meldde RuSPORT directeur Jeremy Dale. Na de race in Montreal is er voldoende tijd beschikbaar om een voor het team goede beslissing te maken. De volgende race is dan pas op 24 september.