Uitslag Tri-Nations speelronde 6

Corné (Curchulain)
Met nog drie wedstrijden te gaan is het rugbytoernooi om de Tri-Nations al beslist. Met een zwaarbevochten 34-27 overwinning op Australië bleef Nieuw-Zeeland ongeslagen en pakte voor de zevende keer de titel.

De opening van de wedstrijd in het Eden Stadium in Wellington was voor de Wallabies, hoewel de krachten gelijk verdeeld leken. Dan Carter en Stirling Mortlock scoorden beiden twee penalties voor een 6-6 tussenstand, alvorens Lote Tuqiri voor Australië de eerste try scoorde. Jason Eaton bracht de All Blacks tot op twee punten met een Nieuw-Zeelandse try, alvorens Rocky Elsom met een discutabele try de ruststand op 20-11 bracht.

In de tweede helft was de beer aan kiwi-zijde echter los. Australië kwam in de beginfase nauwelijks meer over de middellijn, maar verdedigde goed waardoor Nieuw-Zeeland slechts twee penalties op de borden wist te zetten. Uiteindelijk wist Chris Jack alsnog de ovaal over de trylijn te krijgen en voor het eerst in de wedstrijd de All Blacks op voorsprong te zetten. Een kleine twintig minuten voor tijd bezegelde Luke McAllister het lot van Australië door de bal op te pikken na een harde tackle van Carter op Stephen Larkham. 45 Meter verderop kon de try gevierd worden. Een late try van Tuqiri en nog een penalty van de voet van Carter veranderden aan de uitkomst niets meer.

De overige drie wedstrijden van het toernooi worden in Zuid-Afrika afgewerkt, met volgende week in Pretoria Zuid-Afrika tegen Nieuw-Zeeland op het programma.

#LandGespeeldPt.WVGBonusVoorTegen
1.Nieuw-Zeeland417400111465
2.Australië511230311797
3.Zuid-Afrika31030135104

Puntentelling
Overwinning4
Gelijkspel2
Nederlaag0
Vier tries1 bonuspunt
Nederlaag binnen 7 punten1 bonuspunt