Sheffield en Liverpool in evenwicht

Maikel (WeebI)
Liverpool heeft in de seizoensopener direct puntverlies geleden. De Reds kwamen uit bij promovendus Sheffield United niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Liverpool, met Jan Kromkamp en Boudewijn Zenden in de basis, startten zonder Dirk Kuijt en Peter Crouch in de aanval. De ploeg van coach Rafael Benítez had al te kampen met een slechte reputatie op Bramall Lane, ze wisten namelijk slechts één van de laatste tien wedstrijden in Sheffield te winnen. Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd, zoekend naar gaten.

Dat resulteerde in een kans voor John Arne Riise na zo'n twintig minuten. De Noorse linkshalf raakte langs keeper Kenny, maar verdediger Morgan wist zijn inzet van de lijn te werken. Bij de actie van Kenny raakte Riise geblesseerd, en zou worden vervangen door de Chileen Mark González. Even later moest ook Jamie Carragher met een blessure van het veld, de jonge Deen Daniel Agger was zijn vervanger. Vlak voor rust kreeg Liverpool nog een grote kans via linksback Fabio Aurelio. Zijn inzet werd knap gekeerd door Kenny. Ook Sheffield kreeg kansen, en scoorde zelfs nog voor rust, maar het doelpunt van Hulse werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Eén minuut in de tweede helft was het wel raak voor de thuisploeg. Hulse wist zich vrij te werken van Hyypiä en Aurelio, om zo een vrije trap binnen te koppen. Het eerste doelpunt van de Premier League 06/07 was een feit. Even later was het bijna weer gelijk toen Hyypiä op de paal kopte vanuit een corner. Twintig minuten voor tijd werd aanvoerder Steven Gerrard neer gehaald door Sheffield-verdediger Jagielka in het strafschopgebied. Robbie Fowler zorgde ervoor dat Liverpool in ieder geval een punt mee naar huis zou nemen vanaf elf meter. Sheffield stunt direct in de openingswedstrijd, en Liverpool begint matig.

Uitslag:

Sheffield United - Liverpool 1-1
46' Hulse 1-0
70' Fowler (Pen) 1-1