Zonnige eerste dag voor Lowlands

MuziekNiemand van de 55.000 Lowlands-bezoekers had durven dromen dat de eerste festival-dag zulk mooi weer zou brengen. Na een enkele bui in de ochtend, was het festivalterrein de hele middag in zon gehuld en konden de bezoekers optimaal genieten van diverse acts.

Het Australische rock-trio Wolfmother mocht het festival openen en deed dat vol overtuiging. Na een eerder succes in de Amsterdamse Melkweg eind juni, wisten Andrew Stockdale en zijn metgezellen de Alpha tent meteen plat te spelen. Duidelijk werd dit nog eens extra, toen het Engelse Orson, dat later speelde, veel minder enthousiaste reacties kreeg. Ook uit Engeland en goed in vorm was Razorlight, die met frontman Borello een strakke, geïnspireerde show neerzette.


Festival-opener Wolfmother in de Alpha tent

Het stralende weer kwam Zero 7 ten goede; hoewel de Bravo tent niet uitpuilde van bezoekers, was het publiek zeer enthousiast. Dat er echter nog een flinke schep bovenop kon, bewezen onze landgenoten van de Blue Grass Boogiemen. Dit Utrechtse vijftal speelde met hun muziek de Lima tent bijna omver. Als enige band deze dag wisten ze aan het begin èn eind van ieder nummer een oorverdovend applaus los te krijgen, en mochten ze niet weg voor er een toegift werd gegeven.


De Utrechtse Blue Grass Boogiemen in de Lima tent

Bij The Dead 60's was het ook een feest, de hele India ging uit zijn dak, vooral bij Riot on the Radio was het knallen. Een ander hoogtepunt op de eerste dag was Snow Patrol, met een goed opgebouwde show vol interactie, aanstekers en een dijk van een live-show en topnummers.

Voor vandaag staan op het programma o.a. Urban Dance Squad, Ministry, Michael Franti & Spearhead, Epica, Infadels, Iggy & The Stooges, Massive Attack en Scissor Sisters. De zon schijnt en de taps staan open: op naar weer een dagje Lowlands geweld.

Het volgende live-verslag vanaf Lowlands lees je morgen rond de middag op de FP.