FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 18 augustus 2006

[WRC] Grönholm over debacle heen in Finland

De Fin Marcus Grönholm mag zich de eerste dagwinnaar noemen in de 2006 editie van de Rally van Finland. Na het debacle in Duitsland met de verkeerde bandenkeuze, wist Grönholm vandaag zijn directe opponent, de Fransman Sébastien Loeb, voor te blijven. Zijn teamgenoot, de Fin Mikko Hirvonen, vult de top drie aan.

De eerste mentale tik werd uitgedeeld door de Fransman. In de traditionele beginnende Super Special Stage was Loeb één seconden sneller dat de Fin. De Brit Matthew Wilson had moeite met de proef in het stadion van Killeri: "Ik verremde me steeds bij het aansnijden van de bochten"

Vandaag werden de proeven twee tot en met negen verreden op de gravelwegen van Finland. Het parcours was moeilijk voor de coureurs door aanhoudende regenbuien tijdens het verrijden van de proeven. Grönholm pakte op de eerste proef van de dag zijn eerste overwinning van deze rally. Bij aankomst over de eindstreep bleken de remmen van de Fin het zwaar te hebben. Na controle van een techneut bleken de remmen een temperatuur van 680 graden Celsius te hebben bereikt.De remmen van de Noor Henning Solberg bereikten zelfs een temperatuur van 720 graden.

Bij Wilson was het geluk ver te zoeken nadat hij tien kilometer in de proef een lekke voorband kreeg. Gelukkig voor de Brit kon hij zijn weg wel vervolgen. De Fransman Loeb eindigde op een vierde plaats na de eerste proef. Ook de tweede en derde proef gingen naar Grönholm waarbij de Fransman alleen kon volgen met een vierde plaats en tweede plaats. De teamgenoot van Loeb, De Spanjaard Dani Sordo, kreeg het tijdens de vierde proef even Spaans benauwd toen zijn ruitenwisser dienst weigerde op een stuk waar het flink regende.


Mikko Hirvonen in actie op de gravelwegen van Finland

De Fransman kwam goed terug in de middag. Op parcours vijf en zes wist Loeb met zijn Citroën Xsara voor de Ford Focus van de Fin te blijven. Grönholm werd op beide proeven tweede met vijf seconden. Sordo had ook op proef vijf last van zijn ruitenwissers, deze bleven spontaan in verticale stand staan op de ruit tijdens de gehele proef. Proef zeven werd binnen gehaald door Grönholm. Loeb verloor vier seconden doordat hij last had van water op weg waar hij als eerste overheen raaste.

In de een-na-laatste proef wist Loeb zich te revancheren en deed zijn opgelopen achterstand teniet.De afsluitende Super Special Stage werd door de Fin Grönholm gewonnen, gevolgd door Loeb op één tiende.

Aan het einde van de dag leidde Grönholm het klassement ,gevolgd door Loeb. Teamgenoot van Grönholm Mikko Hirvonen wist een derde plaats te bemachtigen. De Noren Petter en Henning Solberg maakten de top vijf af.

Stand na dag één in de Rally van Finland:

#CoureurMerk TijdVerschil
1M. Grönholm (FIN)Ford Focus RS WRC 061:12:59-
2S. Loeb (FRA)Citroën Xsara WRC1:13:1100:12.0
3M. Hirvonen (FIN)Ford Focus RS WRC 061:13:4300:43.5
4P. Solberg (NOR)Subaru Impreza WRC 20061:13:5200:52.9
5H. Solberg (NOR)Peugeot 307 WRC1:14:4601:47.2
6C. Atkinson (AUS)Subaru Impreza WRC 20061:15:1602:17.1
7D. Sordo (ESP)Citroën Xsara WRC1:15:4402:45.0
8G. Galli (ITA)Peugeot 307 WRC1:15:4902:49.6
9J. Välimäki (FIN)Mitsubishi Lancer WRC1:16:0103:02.3

Som loopt NR Druppers uit de boeken

Icoon SportVanavond heeft Bram Som een erg goed gevolg gegeven aan zijn Europese titel van afgelopen zondag. In Zürich, tijdens de Weltklasse Zürich Golden league wedstrijd, liep Som het Nederlands Record op de 800 meter van Rob Druppers uit de boeken. De tijd van Druppers (1:43.56) stond al sinds 1985. Som wist deze tijd aan te scherpen tot: 1:43.45.

Som werd met deze tijd tweede in zijn serie en moest slechts Zuid-Afrikaan Mulaudzi Mbulaeni voor zich laten, met een tijd van 1:43.38. Onder anderen Wilfred Bungei en Yuriy Borzakovskiy zagen zich geklopt door de Nederlander. Het record is overigens pas officieel na de dopingcontrole.

De volledige uitslag:
1 Mulaudzi Mbulaeni RSA (1:43.38)
2 Som Bram NED (1:43.45)
3 Bungei Wilfred KEN (1:43.67)
4 Laalou Amine MAR (1:43.91)
5 Kamel Youssef Saad BRN (1:44.04)
6 Baala Mehdi FRA (1:44.05)
7 Robinson Khadevis USA (1:44.61)
8 Borzakovskiy Yuriy RUS (1:45.94)
9 Al-Azemi Mohammad K KUW (1:49.08)
- dos Santos Osmar Barbosa BRA (DNF)

Bram Som juicht na behalen Nederlands Record
Bram Som juicht na behalen Nederlands Record.

Met dank aan MrTorture voor het schrijven van dit bericht.
Meer sportnieuws lees je natuurlijk op FOK!sport!

Riep daar iemand kuthoer?

Het is weer langzaam verkiezingstijd aan het worden dus het oud-hollandse strontgooien kan weer beginnen. Uiteraard zijn de helden van het CDA, die de euvele moed hadden om als eerste met een programma te komen ook als eerste aan de beurt om de strontkar in alle hevigheid over zich uitgestort te krijgen. En terecht! De bekende rekenwonders van het CDA hebben zich namelijk ietsiepietsie verrekend in hun verkiezingsprogramma. Een luttel bedrag van 6,5 miljard werd dubbel meegeteld en het CDA komt zodoende glansrijk op een begrotingsoverschot van 1 procent.

Hulde voor Balkie en consorten. Als we Tweede Kamerlid Ferd Crone van de PvdA mogen geloven tenminste: "Ik ben erg verbaasd over deze dubbeltelling", aldus Crone vrijdag. "Dit bevestigt mijn indruk dat het CDA-programma een gatenkaas is. Ze rekenen zich rijk". Volgens CDA-clown Maxime Verhagen is het uiteraard allemaal flauwekul. Het zal wel, er gebeurt tenminste weer eens wat in Den Haag...

De Ondraaglijke Noodzaak van Stupiditeit (deel 2)

In de week na de aflevering van Zomergasten met Leon de Winter heb ik van een aantal weblogs -waaronder die van SP'er Anja Meulenbelt- moeten leren wat Leon eigenlijk bedoelde maar niet durfde te zeggen, als de 'bange witte Joodse imperialist' die hij hoort te zijn. Er is geen sprake van een debat, dialoog of wat voor communicatie dan ook, als vantevoren al vaststaat dat je 'niet deugt'. Leon's argumenten geven geen ruimte om hem onderuit te halen, maar met een beetje rancuneuze creativiteit wordt daar wel wat op gevonden. Op de site van Anja wordt bijvoorbeeld beweerd dat Leon eindelijk eens op Ayaan moet kruipen, een beetje Jood hoort een negerin gedouwd te hebben. En Anja kon er wel mee lachen. Maar goed, in dit land is de idioot Janmaat ook (door een rechter) veroordeeld om wat hij had kunnen zeggen, en tradities zijn er om te koesteren.

En Leon blijft er Leon onder. Hij wordt niet nijdig, pakt de idioten niet op hun (antisemitische) onzin, blijft gewoon zijn standpunten onderbouwen. En onderbouwen. Alle hatelijke kwalificaties lijken van hem af te glijden, hij laat zich amper provoceren. Als hij conclusies trekt die hij zelf ook eng vindt laat hij dat merken, verontschuldigd zich ervoor. Tijdens en na de uitzending heb ik niets aan hem kunnen merken waaruit een of andere fascistoide demagogische berekendheid sprak, zal wel aan mij liggen dan. Maar hoe flikt Leon dat? En waarom steeds dat oprechte, dat geduldige, als er zoveel haat en afgunst naar je hoofd gegooid wordt? Ik ben -nieuwsgierig- nog eens een eerdere uitzending van NOVA gaan bekijken waar hij tegenover zijn linksachterneefje, Harry de Winter zat.

Harry is rijk en belangrijk, want hij heeft Lingo verzonnen. En Harry heeft ook een groep mensen die zich "een ander Joods geluid" noemen bedacht. Naar mijn idee precies de verkeerde naam, want 'een ander Joods geluid' doet exact datgene wat de Europese Joden al eeuwenlang teveel gedaan hebben: proberen in dialoog te gaan met de mensen die jou vanuit opvoeding, cultuur en religie uiterst diep haten. Een Joodse Raad die met de Palestijnen overlegt waar en wanneer de zelfmoordaanslagen het beste kunnen plaatsvinden. Israel, Harry, dat is Een Ander Joods Geluid. Dat zijn Joden die een stevige middelvinger opsteken tegen iedereen die met moord- en genocideneigingen richting hun familie rondlopen. En gewapende terreur zonder een brokje overleg afstraffen. Maar weer doet Leon niets anders dan zijn standpunt uiteenzetten, terwijl Harry binnen een paar zinnen kwaad gaat zitten doen omdat hij gelijk heeft, omdat hij deugt. En omdat iemand die het niet met hem eensch is uiteraard niet deugt.

Harry zegt bijvoorbeeld dat er geen vrede kan komen "als de Palestijnen onderdrukt worden". Aan de link die ik hierboven gegeven heb kun je zien dat er neigingen onder die mensen bestaan die wel wat gecontroleerde correctie blieven, zeker als het je buren zijn en om de haverklap oorlog met je willen voeren. Maar nee, zolang de Palestijnen het duidelijk slechter doen dan de Joden, zolang Israel de sterkere macht blijft, zijn de Palestijnen zielig. Misschien vindt Harry het lekker om de Jood Met Medelijden uit te hangen ofzo, misschien gaat hij zo met het collectieve oorlogstrauma om, weet ik veel. Harry zegt boos tegen Leon dat hij zelf ook terrorist zal worden als zijn huis afgepakt wordt.

Oh ja Harry? Als ik jouw huis koop, langskom met de verhuiswagen en tot m'n verbazing zie dat jij het vertikt om weg te gaan vanuit een of ander verzonnen religieuze reden dan deug ik niet? Als ik dan justitie erbijhaal om jou uit je oude -en mijn nieuwe- huis te lazeren kom jij dan twee weken later met je familie terug om verhaal te halen? Als je ook dan door de ME weggerost wordt ga je dan een maand later de auto van mijn vrouw en kinderen opblazen? Ben jij zo'n mens Harry? En vind jij jezelf daarom deugen? En waarom zegt Leon dat nou niet!

Harry maakt dezelfde stomme fout als Gretta en Anja, ze redeneren alleen maar vanuit zichzelf. Als zij Palestijnen waren en uit hun luxe villa's gegooid werden, dan.. Hebben jullie bijvoorbeeld deze opvoeding gehad? Zijn jullie zo getraind in het haten van Joden dat je niet eens een logische reden nodig hebt om te genieten als er weer een bus of pizzeria opgeblazen wordt? Leon, je laat ook dat argument liggen, waarom veeg je die minkukel nou niet onder de tafel? Tijdens zomergasten was je ook al zo geduldig met die twintig jaar jongere uitvoering van Andries Knevel, die zat je ook de hele tijd te respekteren, waarom doe je dat nou Leon?!?

Kat v.s. racebaan

Het zal voor sommige een verrassing zijn maar ik heb naast het weblog en FOK! in het algemeen nog een andere hobby, slotcarracen, op z'n Nederlands gezegd, ik heb een racebaan.

En binnen de beperkte kring van mensen die die hobby uitoefenen zijn er ook mensen met tijd te veel, en als ze dan filmpjes maken dan zijn het meestal saaie filmpjes over hun racebaan, maar soms heeft er iemand echt tijd te veel en maakt een grappig filmpje.

Uitslagen Jupiler League Speelronde 2

Vandaag werd er weer gevoetbald in de Jupiler League. De meeste clubs waren goed op dreef want er vielen behoorlijk wat doelpunten 33 in totaal. Onderstaand vind je de uitslagen van vanavond.

Uitslagen tweede speelronde

thuisuit uitslag
Stormvogels/TelstarHelmond Sport2-1
MVVVVV-Venlo0-0
TOP OssHFC Haarlem1-6
FC ZwolleFC Dordrecht1-1
FC VolendamDe Graafschap2-1
Go Ahead EaglesFortuna Sittard3-1
FC EindhovenRBC Roosendaal2-2
FC EmmenAGOVV Apeldoorn3-2
Cambuur LeeuwardenBV Veendam0-0
FC OmniworldFC Den Bosch1-4

Ranglijst na twee speelrondes

#clubgespeeldgewonnengelijkverlorendoelsaldopunten
1FC Den Bosch22006-16
2Go Ahead Eagles22004-16
3HFC Haarlem21107-24
4FC Dordrecht21104-14
5RBC Roosendaal21105-34
6FC Emmen21104-34
7FC Volendam21103-24
8AGOVV Apeldoorn21015-43
9Stormvogels Telstar21012-33
10FC Eindhoven20203-32
11MVV20201-12
12VVV-Venlo20201-12
13BV Veendam20201-12
14FC Zwolle20201-12
15Helmond Sport20112-31
16Cambuur Leeuwarden20111-31
17Fortuna Sittard20111-31
18De Graafschap20021-30
19FC Omniworld20021-70
20TOP Oss20022-90

Programma voor maandag 21 augustus

thuisuit
RBC RoosendaalFC Volendam
Helmond SportCambuur Leeuwarden
FC Den BoschBV Veendam
Stormvogels/TelstarAGOVV Apeldoorn
De GraafschapHFC Haarlem
FC ZwolleFC Omniworld
Fortuna SittardFC Eindhoven
FC EmmenTOP Oss
FC Dordrecht MVV
VVV VenloGo Ahead Eagles

Uitslag Sparta - Vitesse

Het voetbalseizoen 2006/2007 is vanavond om kwart over acht begonnen met de wedstrijd tussen Vitesse en Sparta. Hieronder vind je de uitslag.

Sparta - Vitesse 1-2
2'Lazovic 0-1 (assist Hersi)
32' Knol 0-2 penalty
74' Schenkel 1-2 (assist Anastasiou)

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 10.000.
Geel: Olfers, Rose, Polak (Sparta), Blondelle, Knol, Hersi (Vitesse).

Opstellingen

Sparta: Ponk, De Roover, Olfers (Gudde/46), Schenkel, Polak, Rose (Emnes/77), Obodai, Medunjanin (Oost/67), Bouaouzan, Anastasiou, D.v. Dijk.

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Knol, Sansoni, Blondelle (Fränkel /64), Hersi, van der Schaaf, Janssen, Due (Kaya/56), Lazovic, Junker.

Programma rest van dit weekend:

Datum:Thuis:Uit:
za 19/8ADO Den HaagSC Heerenveen
za 19/8Sc ExcelsiorRoda JC
za 19/8Willem IIFC Utrecht
za 19/8AZNAC Breda
zo 20/8PSVN.E.C. Nijmegen
zo 20/8FC GroningenFeyenoord
zo 20/8Heracles AlmeloFC Twente
zo 20/8AjaxRKC Waalwijk

"Mercedes wil $64 mil. betalen voor Kimi"

De Duitse boulevardkrant Bild beweert dat Mercedes Kimi Räikkönen 64 miljoen dollar wil betalen om nog een jaar bij McLaren te rijden.

Mercedes zou proberen om tegelijkertijd met de overname van het team van McLaren een poging te doen om Räikkönen te behouden. Samen met de van Renault komende Fernando Alonso zou Mercedes in 2007 een echt topteam willen vormen.

Dit alles lijkt af te hangen van de beslissing die Michael Schumacher neemt over zijn toekomst. De geruchten gaan al lange tijd dat als Schumacher stopt, Räikkönen de plek van de Duitser bij Ferrari zal innemen.

Cole gepasseerd door Wenger

Arsené Wenger heeft Ashley Cole niet opgenomen in de Arsenal-selectie. Dit ondanks eerdere verklaringen van Cole dat hij wel beschikbaar was voor Arsenal. De verdediger wordt in verband gebracht met een overgang naar Chelsea maar concreet is er nog niets rond.

Aanstaande zaterdag zullen The Gunners hun eerste competitiewedstrijd spelen in het nieuwe Emirates Stadium. De verdediger van Arsenal zal dan niet van de partij zijn. Al lange tijd liggen Wenger, Cole en Chelsea met elkaar in de clinch. Cole zou gesprekken hebben gehad met de club van José Mourinho zonder dat zijn huidige werkgever hiervan op de hoogte was. Tot op heden is Cole echter nog steeds niet als nieuwe aankoop gepresenteerd op Stamford Bridge.

De Franse coach verklaarde dat er altijd een mogelijkheid is dat de 25-jarige verdediger vertrekt: ”Hij heeft toestemming om ergens anders te spelen maar mocht die mogelijkheid er niet zijn dan blijft hij bij ons.”

Cole zelf vind het jammer dat hij niet speelt tijdens de seizoensopening maar zegt geen problemen met de club te hebben. “Ik heb geen problemen met de fans en ook niet met de trainer. Zij hebben me altijd gesteund”, aldus de Engelsman.


Cole gepasseerd voor de seizoensopening

Verstappen en Trust leggen ruzie bij

Jos Verstappen, zijn management, en directeur-eigenaar van Trust, Michel Peridon, hebben de strijdbijl begraven. De ruzie is in de winter van 2004 ontstaan, na de mislukte onderhandelingen om een zitje bij het toenmalige Jordan te bemachtigen.

Gelukkig is de lucht geklaard, ik heb Jos altijd als een maatje van me beschouwd. Ook goede vriendschappen bevinden zich wel eens in een dal, zo gaat dat in het leven. Het feit dat we weer goed contact met elkaar hebben onderstreept ons wederzijds respect”, vertelt Perridon op de website van Verstappen.

Ook Jos Verstappen is blij dat de ruzie eindelijk is bijgelegd. “Ik heb veel aan Michel en Trust te danken gehad, daarnaast heb ik het ook altijd persoonlijk goed kunnen vinden met Michel. Het is een bijzondere man met het hart op de tong. Zo ben ik zelf ook, daar houd ik wel van.

Huub Rothengatter, de manager van Verstappen, is het eens met de woorden van de beide heren. “Uiteindelijk liep onze samenwerking door een meningsverschil ten einde, maar ik kijk desondanks met veel plezier terug op de tijd dat we contact hadden met Michel en zijn bedrijf Trust. We hebben met zijn allen fouten gemaakt en dat hebben we nu als grote jongens eindelijk eens goed uitgepraat. Ik realiseer me terdege dat sponsors heel belangrijk zijn en die moet je koesteren. Trust was een belangrijke sponsor van ons en die hebben we hoog zitten. Daar draai ik niet omheen."

Samenwerking tussen beide partijen wordt in de toekomst niet uitgesloten, want over de samenwerking in het verleden zijn beide partijen zeer tevreden.

Verneder je tegenstanders in de 4e dimensie

Timeshift is een game die de speler toestaat om met de tijd zelf te spelen. Jij zelf staat buiten het tijdsverloop, dus dat dit leuke momenten kan opleveren, is bijna zeker.

Om te demonstreren hoe dat er nou aan toe gaat in het spel, heeft Saber een aantal gameplay-video's vrijgegeven waarin we zien dat een tegenstander opblazen niet per sé het einde voor hem hoeft te betekenen.

Timeshift komt rond 9 september onze kant op en zal te vinden zijn in de Xbox, Xbox360 en PC-afdeling.

Serie A voor Juventus lijkt onmogelijk

De kans dat Juventus dit seizoen in de Serie B speelt wordt steeds aannemelijker. Een delegatie van de Italiaanse club slaagde er vandaag, vrijdag, niet in de Italiaanse voetbalbond op andere gedachten te brengen.

De ontmoeting tussen ‘Juve’ en de voetbalbond werd gehouden onder leiding van het Italiaans olympisch comité. Voor de club uit Turijn was dit één van de laatste mogelijkheden om strafvermindering te krijgen voor de eerder opgelegde straf.

Juventus kreeg de straf naar aanleiding van de omvangrijke omkoop- en manipulatieschandaal. Niet alleen werd de club terug gezet naar de Serie B met zeventien minpunten, ook moest het twee landstitels inleveren. Ook andere clubs uit de Serie A waaronder AC Milan, Fiorentina, Lazio Roma en Reginna werden bestraft. Zij mogen echter wel in de hoogste klasse blijven uitkomen. Juventus gaat zich nu beraden op wat de volgende stap zou kunnen zijn om ook in de Serie A te kunnen uitkomen.

Door het schandaal en de nasleep hiervan is de Italiaanse competitie uitgesteld tot 9 september.

Hilarische trailer God Hand

Capcom heeft God Hand een plekje op het web gegeven. De actie-game is te vinden op een subsite van Clover, de developer die onder andere ook Okami en Viewtiful Joe maakte.

Op de site kun je de nieuwe trailer van God Hand vinden als je op de bovenste balk op 'movie' klikt en dan de trailer van 18 augustus aanklikt. Zoals je in de trailer kan zien zal de game niet enkel draaien om actie, geweld en vrouwen, maar zal er ook een flinke dosis humor inzitten.

God Hand komt 14 september uit in Japan.

Boulahrouz naar Chelsea

Khalid Boulahrouz reist dit weekeinde af naar Londen om een transfer naar Chelsea af te ronden. Chelsea zegt op de eigen website dat de Londense club een akkoord heeft bereikt met Hamburger SV over een afkoopsom.

"Hij kan zowel centraal als op rechts spelen. Het is belangrijk een of twee spelers in de selectie te hebben die op meerdere positie uit de voeten kunnen," aldus assistent Steve Clarke over de verdediger, die bij Hamburger SV doorbrak als solide verdediger.

Dit weekend zal de Nederlandse verdediger in Londen medisch worden gekeurd. Daarnaast zal de vijftienvoudig international het ook nog zelf eens moeten worden met Chelsea.

Noord-Duits stadje in rep en roer om nepspin

Icoon OpmerkelijkEen plastic spin heeft donderdag het Noord-Duitse plaatsje Coesfeld in rep en roer gebracht. Een vrouw belde het alarmnummer, nadat ze het op een vogelspin lijkende monster was tegengekomen op het trottoir.

Toen de agenten arriveerden, had zich al een groep mensen verzameld om zich te vergapen aan het dier dat doodstil bleef zitten. Niemand had echter de moed de spin op te pakken, aldus de Duitse politie in een vrijdag uitgegeven communiqué.

Na lang aarzelen en veel wikken en wegen had een van de agenten voldoende moed verzameld en pakte de spin met plastic handschoenen. Zelfs toen maakte het dier, blijkbaar verstijfd van angst, geen aanstalten te vluchten of aan te vallen. De spin bleek van plastic. Dat weerhield de opgeluchte omstanders er niet van de dienders uitgebreid te bedanken voor hun moedige optreden.

Jager schiet elf tamme katten dood

Icoon OpmerkelijkIn de Friese kustplaats Blija heeft een jager elf tamme katten doodgeschoten. Eén kat wist te ontsnappen. De jager kan een hoge boete verwachten en riskeert invordering van zijn jagersakte. Omdat het alleen toegestaan is om verwilderde katten in het jachtveld dood te schieten, is er volgens de jagersvereniging sprake van dierenmishandeling.

De katten zijn doodgeschoten op het terrein van een voormalige kuikenmester, welke verhuisd was en zijn katten weigerde mee te nemen. De buurvrouw die altijd voor de katten zorgde is diep geschokt en gaat waarschijnlijk aangifte doen tegen de jager. Jelko de Ruijter van de dierenbescherming zegt dat de aangifte een goede kans heeft. "Er is gewoon sprake van een strafbaar feit, het is niet toegestaan huisdieren af te schieten."

In het jaarverslag van de jagersvereniging wordt gemeld dat er per jaar zo'n 5000 verwilderde katten worden afgeschoten. De Ruijter denkt dat dat aantal het topje van de ijsberg is."De jagers doen al jaren schimmig over het aantal katten dat ze afschieten, naar ons idee zijn het er veel meer en zitten er ook heel veel gewone huisdieren bij. Elke keer dat wij de jagersvereniging daarop hebben aangesproken, kregen we nul op het rekest."

Met dank aan Kippius (herschreven), Funkamental, YubYub, dfens, CrazyTaxi, Impry, jeempie, intoxicated, GSMboy, woessie, Netsplitter voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 39 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Geoff Willis verlaat Honda

Technisch-directeur Geoff Willis en Honda hebben hun samenwerking beëindigd, nadat Willis eerder al op 'gardening leave' was gestuurd. Dit hebben beide partijen vandaag verklaard.

Honda’s belangrijkste wapenfeit onder leiding van Willis was de tweede plek in het constructeurskampioenschap in 2004, toen het team nog BAR heette. Sindsdien is het niet gelukt om door te stoten naar de top, wat ervoor gezorgd heeft dat Willis op een zijspoor werd gezet.

"Geoff is van onschatbare waarde voor het team geweest in de afgelopen vijf jaar," zegt teambaas Nick Fry in de persverklaring. "Hoewel hij er in Hongarije niet bij was, mogen we niet vergeten dat we deze zege ook deels aan het werk van Geoff te danken hebben. Geoff heeft de fundering gelegd voor de toekomstige successen die het team hoopt te boeken."

Willis vertelt op zijn beurt: "De afgelopen vijf seizoenen vormden een enorme uitdaging, waar ik met een bevredigend gevoel op terugkijk. In deze periode heeft het team een grote verandering ondergaan, graag wil ik al mijn collega’s bedanken die er aan hebben bijgedragen dat het team haar standaard heeft kunnen verhogen".

Per 31 december zal Shuhei Nakamoto de werkzaamheden van Willis overnemen.

[DTM] Bleekemolen raakt DTM stoel kwijt

Jeroen Bleekemolen is zijn stoel bij het Futurecom TME-team kwijtgeraakt aan de Deen Nicolas Kiesa.

Bleekemolen raakte zijn stoel kwijt na betalingsproblemen van zijn sponsor aan het team. Hierop besloot teambaas Collin Kolles om de enige Nederlandse DTM rijder voor de race van komend weekend op de Nürburgring te vervangen. Ondanks dat er achter de schermen nog wordt gewerkt aan een oplossing lijkt het erop dat Bleekemolen ook de race op Zandvoort zal moeten missen. Die wordt over twee weken verreden.

Microsoft presenteert Xbox 360 verwachtingen

Hoewel de console misschien een wat slome start kende door gewoon een te kleine beschikbaarheid begint de Xbox 360 nu echt goed op stoom te komen. Microsoft verwacht tegen de kerst de 10 miljoen grens te doorbreken en aan het eind van het huidige fiscale jaar (juni 2007) maarliefst 15 miljoen consoles verkocht te hebben. Als dat ze lukt geeft ze dat natuurlijk een flink voorsprong op Sony's PS3 en Nintendo's Wii.

Naast dat de console zelf goed verkoopt lopen de games- en accessoireverkopen ook goed. Voor elke verkochte 360 worden er momenteel gemiddeld 2,9 accessoires verkocht, wat een record is voor een console in de VS. Daarnaast worden er bij iedere console ook nog eens gemiddeld 4,6 games verkocht. Zeker een respectabel aantal gezien de gestegen prijzen ten opzichte van de vorige generatie.

Of het allemaal goed genoeg is om de console wars te winnen is natuurlijk erg twijfelachtig, maar het zijn nette resultaten voor een console die door één van de grote drie markten zo'n beetje genegeerd wordt.

Bosniërs frustreren Henry

Thierry Henry is niet blij met de manier waarop de spelers van Bosnië-Herzegovina omgingen met hun Franse collega's. Afgelopen woensdag kwamen de twee landen elkaar tegen in een vriendschappelijk duel.

De spits van Arsenal vond dat de Bosniërs veel te hard inkwamen met tackles, en ook beticht de Fransman ze van vuil spel. Wel is hij blij dat zijn teamgenoten koel bleven en zich niet lieten provoceren. "Niemand liet zich provoceren terwijl we werden geslagen als de bal niet in het spel was", vertelde Henry. "Het is echt jammer dat het zo moest gaan. We probeerden koel te blijven, en geloof me, dat is niet makkelijk."

Frankrijk won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2. Sergei Barbarez opende de score voor de Bosniërs, terwijl William Gallas de stand op 1-1 bracht. In blessuretijd zorgde Julien Faubert voor de winnende treffer, het oude nummer 10 shirt van Zinedine Zidane dragend.

Frankrijk speelt haar eerste wedstrijd voor kwalificatie voor het EK in 2008 tegen Georgië op 2 september.

Liverpool shopt verder

Liverpool is naar verluidt nog niet klaar met inkopen. Nu is Nabil El Zhar het doelwit van de nieuwe club van Dirk Kuijt.

El Zhar, vorig seizoen nog spelend bij Saint Etienne, heeft zijn contract bij de club niet verlengd. De Marokkaan, die voorheen nog bij Frankrijk onder 21 speelde, komt nu uit voor zijn vaderland Marokko.

Franse bronnen melden dat Liverpool de middenvelder reeds heeft aangetrokken. The Reds hebben de Afrikaan vorig seizoen meermaals bekeken in Frankrijk. Nu El Zhar transfervrij weg mag bij Les Verts, is Liverpool er als de kippen bij om hem een 4-jarig contratc aan te bieden.

Na Craig Bellamy, Gabriel Palletta, Jermaine Pennant en Dirk Kuijt zou El Zahr de vijfde aanwinst zijn van trainer Rafael Benítez.

Official Xbox 360 magazine roddelt er op los

Het Amerikaanse tijdschrift "Official Xbox 360 Magazine" heeft in haar geruchtenrubriek een aantal interessante geruchten behandeld. Zo zou EA Canada bezig moeten zijn met een totaal nieuwe game voor de Xbox 360.
Verder komt Microsoft misschien met een nieuwe Xbox 360 bundel die het volgende zal bevatten: Een Xbox 360 met ingebouwde HD-DVD speler, HDMI uitgang, een 250 GB harde schijf en PVR functionaliteiten (met xbox Live/DirecTV). De bundel zou voor het schappele prijsje van $600 in de winkel komen te liggen.

Over de Xbox handheld, de Xboy zoals ie in de community wel bekend staat, zou games als Zuma gaan krijgen, maar geen Halo. Dit is natuurlijk als de handheld daadwerkelijk komt. Als laatste zou Ubisoft Montreal al bezig zijn met de ontwikkeling van Splinter Cell 5.

Alles is dus puur speculatie, maar sommige opties zijn niet helemaal onlogisch. De nieuwe bundel zou prima concurrentie kunnen worden voor de PlayStation 3. De vraag is of het echt handig is, omdat de gamers die op de release een 360 hebben gehaald dan toch een beetje gepasseerd worden, het wordt verder voor ontwikkelaars ook aantrekkelijker om HD-DVD games te gaan ontwikkelen, hierdoor worden mensen die al een 360 hebben verplicht om zo'n $200 neer te leggen voor de HD-DVD speler.



Activision en LucasArts presenteren Games Convention Line-up

Activision en LucasArts hebben vandaag bekend gemaakt welke games ze zullen tonen op de Games Convention in Leipzig eind deze maand.

Activision

- Call of Duty 3 (PS3/PS2/Xbox 360/Xbox/Wii)
Release: Herfst 2006

- Marvel: Ultimate Alliance (PS3/PS2/Xbox 360/Xbox/Wii/PSP/GBA)
Release: Herfst 2006

- Tony Hawk’s Downhill Jam (Wii/NDS/GBA)
Release: Herfst 2006

- Tony Hawk’s Project 8 (PS3/PS2/Xbox 360/Xbox/PSP)
Release: Herfst 2006

- Over the Hedge (Xbox/PS2/GC/NDS/GBA)
Al beschikbaar

LucasArts

- Lego Star Wars II: The Original Trilogy (PS2/Xbox/Xbox 360/GC/NDS/PSP/GBA)
Release: 14-09-06

- Indiana Jones (Next Generation)

De volgende games worden getoond in een kleine bioscoopzaal:

- Call of Duty 3
- Indiana Jones
- Een nog onbekende Star-Wars Next-Gen game

Espanyol dient klacht in

Een blunder van FC Barcelona kan de Spaanse kampioen wellicht de Supercup kosten. Espanyol heeft namelijk een klacht in gediend bij de Spaanse bond.

Espanyol, stadsrivaal van Barcelona, wist gisteravond in eigen huis niet te winnen. Het werd 0-1 voor de ploeg van Frank Rijkaard. De return wordt zondag gespeeld, tenzij Espanyol de Supercup nu al toegewezen krijgt. Barcelona heeft namelijk twee spelers opgesteld die niet speelgerechtigd waren.

Aanvoerder Carles Puyol en Xavi waren door bondscoach Luis Aragonés opgeroepen voor de vriendschappelijke interland van Spanje tegen IJsland. De twee werden door de clubartsen echter als geblesseerd opgegeven. De regel gaat dat bij afmelding voor een interland, de speler vijf dagen lang niet speelgerechtigd is voor zijn club.

Espanyol-directeur Pedro Tomás vertelde dat Barcelona gewaarschuwd was. "Vooraf hebben we een brief gestuurd naar de FIFA, de Spaanse bond en FC Barcelona, waarin we Barça beschuldigen van het breken van de regels." Trainer Frank Rijkaard liet Puyol en Xavi toch spelen en nu heeft Espanyol een klacht ingediend bij de bond. Mocht de LFP het betoog van de bekerwinnaar volgen, dan gaat de Supercup aan de neus van Barça voorbij.

Extreme hitte en neerslag in Italië

Icoon WeerInwoners van Zuid-Italië bereiden zich voor op een hittegolf. In het noorden daarentegen regent het zo vaak en zoveel dat het lijkt alsof er sprake is van een zondvloed.

De Italiaanse televisie meldde vrijdag dat het eiland Sicilië en de zuidelijke regio Calabrië zich moeten voorbereiden op temperaturen tot 45 graden Celsius.

In de omgeving van het Lago Maggiore en de grens met Zwitserland moeten mensen juist hun huizen uit wegens wateroverlast. Straten en wegen zijn soms onberijdbaar en de treinen kunnen maar stapvoets rijden. Ook de Ligurische kust, een van de belangrijkste toeristische gebieden in het land, heeft te maken met slecht weer.

Net als Zuid-Italië bereidt Griekenland zich voor op een hittegolf met temperaturen boven 40 graden Celsius. In het weekeinde moeten vooral de inwoners van het westen van het land het ontgelden, meldden de meteorologen.

Maandag en dinsdag bereikt de hittegolf ook het midden en oosten van het land. In Athene en andere grote steden zijn vrijdag al van airconditioning voorziene hallen geopend waar mensen hun toevlucht kunnen zoeken, als ze de warmte niet meer aankunnen.

Quinziato slimste in Sittard-Geleen

De Italiaan Manuel Quinziato heeft de tweede etappe in de Eneco Tour, over 194,6 kilometer van Den Bosch naar Sittard-Geleen, gewonnen.

De Spanjaard Pasamontes viel tot tweemaal toe aan en reed in z'n eentje een voorsprong van acht minuten bij elkaar. Toch ging het fout voor de renner van Unibet.com toen hij, ondanks het rode licht, toch een spoorweg overstak. De wedstrijdjury paste het reglement toe en besloot om hem te diskwalificeren.

Dit voorval brak de koers meteen weer open. Er kwamen weer een heleboel aanvallen. De Duitser Paul Martens (Skil-Shimano), Carlos Abellan (Astana - Würth) en Carlos Zarate Fernandez (Saunier Duval - Prodir) sprongen weg uit het peloton en kregen een maximale voorsprong van drie minuten. Daarna gingen de sprintersploegen er zich mee bemoeien en werd het viertal bijgehaald.

Het leek op een tweede massaspurt te gaan uitdraaien, maar een valpartij deed het peloton verbrokkelen. Quinziato profiteerde in de laatste kilometers en versnelde en wist uiteindelijk als eerste over de meet te komen.

Uitslag tweede etappe

#CoureurPloegTijd
1.Manuel Quinziato (Ita)LIQ4.46,43
2.Simone Cadamuru (Ita)MRM+ 00,04
3.Wouter Weylandt (Bel)QSTz.t.
4.Baden Cooke(Aus)UNIz.t
5.Max Van Heeswijk (Ned)DSCz.t

Prinses Amalia steelt de show bij Japanse pers

Icoon KoningshuisPrinses Amalia heeft vrijdagmorgen op Paleis Het Loo in Apeldoorn de show gestolen voor de ogen van de Japanse pers. Enthousiast beantwoordden Japanse journalisten haar brede, zwaaiende armgebaren. "Bye bye", riepen ze zelfs naar elkaar.

Haar Japanse leeftijdgenootje prinses Aiko had zichtbaar meer moeite met alle mediabelangstelling en stak heel even voorzichtig een handje op.

Amalia vertoonde zich met haar zusje Alexia, haar ouders en grootmoeder koningin Beatrix in gezelschap van het Japanse kroonprinselijk paar prins Naruhito en prinses Masako met hun dochtertje bij het stallencomplex van het museum. De keizerlijke hoogheden arriveerden donderdag in Apeldoorn voor een vakantie van twee weken op uitnodiging van koningin Beatrix. Ze logeren in jachtslot Het Oude Loo.

Voor de vakantietrip bestaat in Japan veel belangstelling, aangezien het kroonprinselijk gezin zich in eigen land vrijwel nooit gezamenlijk in het openbaar vertoont. Veel Japanse journalisten reisden daarom af naar Apeldoorn. Sommigen van hen werken in Europese hoofdsteden als correspondent, maar met name commerciële radio- en televisiejournalisten kwamen uit Japan zelf.

"Japanners zijn erg bezorgd over de gezondheid van prinses Masako, die al jarenlang lijdt aan een depressie. Men heeft haar al lang niet gezien. Ze wordt op deze reis ook begeleid door haar eigen Japanse dokters. Volgens ons zijn geruchten dat zij een Europese specialist zou willen bezoeken voor haar klachten niet waar", zei Michio Hayashi, redactiechef van het Japanse dagblad The Yomiuri Shimbun.

Volgens Hayashi hoort de Japanse pers maar heel weinig over het kroonprinselijk paar uit officiële bronnen. "Voor ons is zo'n fotomoment een buitenkans. Wij denken dat Nederlanders hun koninklijke hoogheden veel vaker in ongedwongen sfeer zien." Het Japanse hof heeft de pers nadrukkelijk verzocht het keizerlijke gezin tijdens hun vakantie verder met rust te laten.

De twee kroonprinselijke gezinnen
De twee kroonprinselijke gezinnen

[upd]Leonardo moest naar wc

Leonardo is boos weggelopen bij NAC Breda na een ruzie met coach Ernie Brandts.

Het ging donderdagochtend mis na de ochtendtraining. Leonardo kreeg voor de tweede keer in deze voorbereiding ruzie met de coach nadat Brandts een paar dingen had aan te merken op het spel van de ex-Feyenoorder. Het gevolg was dat de aanvaller besloot weg te lopen van het trainingsveld. Leonardo zal daarom zondag geen deel uitmaken van de selectie als NAC Breda tegen AZ zal spelen.

Update

De Braziliaan heeft vandaag via de Brabantste krant BN/de Stem ontkend dat er iets aan de hand is. "Ik liep van het veld om naar de wc te gaan. Ik ben ook helemaal niet boos." Toch zal Leonardo er zaterdagavond tegen AZ niet bij zijn. Technisch Directeur Ernie Stewart is daar duidelijk in: "Als een speler geen zin heeft zich aan te passen aan de wensen van de trainer, heeft de trainer ook geen zin om hem op te stellen"

Waarschijnlijk wordt Leonardo morgenavond vervangen door Gert-Jan Tamerus, de aanvaller die eind van het vorig seizoen overkwam van Herales Almelo.

Soundtrack FIFA 07 bekendgemaakt

EA is voor de soundtrack van hun nieuwste iteratie van FIFA de hele wereld overgegaan om een soundtrack samen te stellen. We meldden eerder al dat The Sheer aanwezig zal zijn om de voetballende gamer van enige muzikale ondersteuning te voorzien.

De complete line-up bestaat uit:


ARTISTSONGCOUNTRY
Angélique Kidjo Wele WeleBenin
BelascoChloroformUK
Bersuit VergarabatO Vas a Misa…Argentina
Bitman & RobanGet On The FloorChile
Blasted MechanismBlasted EmpirePortugal
Boy Kill BoyCivil SinUK
caBasLa Cadena de OroColombia
Carlos JeanGet DownSpain
d.o.c.h.!Was in der Zertung StehtGermany
ElefantUh-oh HelloUSA
Epik HighFlyKorea
Fertig, los!Sie ist in mich verliebtGermany
InfadelsCan’t Get Enough (Mekon Remix)UK
KeaneNothing In My WayUK
Malibu StacyLos AngelesBelgium
MellowdroneOh MyUSA
MobileNew York MinuteCanada
Morning RunnerGone Up In FlamesUK
MuseSupermassive Black HoleUK
Nightmare Of YouDear Scene, I Wish I Were DeafUSA
OutlandishKom IgenDenmark
Paul OakenfoldBeatiful GoalUK
Persephone's BeesMuzika Dlya Fil'maUSA/Russia
Plastilina Mosh Peligroso PopMexico
PolysicsTei! Tei! Tei!Japan
The PrototypesKaleidoscopeUK
Ralph Myerz and The Jack Herren BandDeepest RedNorway
Seu JorgeTive RazãoBrazil
Shiny Toy GunsYou Are The OneUSA
StijnGasoline & MatchesBelgium
Suferosa Royal UniformNorway
Tahiti 80Big DayFrance
The FeelingSewnUK
The Pinker TonesTMCr Grand FinaleSpain
The SheerUnderstandHolland
The Young PunxYou've Got To…UK
TigarahGirl FightJapan
Trash Inc.Punk Rock ChickLebanon
Us3Kick ThisUK
Young LoveDiscotechUSA

Kuyt krijgt rugnummer 18

Dirk Kuyt speelt aankomend seizoen met rugnummer 18 bij Liverpool. Vandaag zette de aanvaller zijn handtekening onder een contract voor vier jaar. Kuyt is hiermee de zesde aankoop van Liverpool voor het nieuwe seizoen.

Rafael Benítez, trainer van Liverpool, zei dat hij nu eindelijk de spits heeft naar wie hij al lang op zoek was. "We houden Dirk al heel lang in de gaten. Dirk is een speler met veel voetbalintelligentie die weet wat hij met en zonder de bal moet doen. Daarnaast is hij een bijzonder harde werker in het veld. Ik weet zeker dat Dirk dit seizoen veel doelpunten voor Liverpool gaat maken."

Capello: 'Ronaldo blijft bij Real'

Fabio Capello beweert dat Ronaldo Real Madrid niet zal verlaten. De nieuwe coach van de Madrilenen zei dat nadat er geruchten rond gaan dat AC Milan en Internazionale op de Braziliaan azen.

Voorzitter Ramón Calderón bevestigde dat er contact was geweest met beide clubs, maar ook dat Ronaldo had aangegeven in Madrid te willen blijven. Na twee maanden actief te zijn in Madrid heeft Capello de tijd genomen om te kijken welke spelers hij wil behouden. Ronaldo hoort daar volgens hem bij.

Capello wilde zich niet mengen in de geruchten dat oud-Vitesse speler Mahamadou Diarra naar Real Madrid zou komen. De speler die nu nog bij Lyon onder contract staat zou alleen voor ¤35 miljoen weg mogen bij de Fransen. Real Madrid zou niet hoger willen gaan dan ¤20 miljoen.

"Ik wil alleen praten over spelers die hier al onder contract staan", vertelde Capello. "Als ik zeg op welke posities we nieuwe spelers nodig hebben, wat zeg ik dan tegen de spelers die hier al zijn?" Wel voegde de Italiaan eraan toe dat hij de spelers die hij er graag bij zou hebben, zo snel mogelijk bij de selectie wil zien. "Op die manier hebben ze sneller door waar ik heen wil."

Real Madrid speelt vanavond tegen Real Betis Sevilla, in het toernooi om de Ramon de Carranza trofee. De winnaar van de wedstrijd speelt morgenavond de finale tegen Cádiz of Flamengo. Volgend weekend begint de Primera División weer. Real Madrid begint de competitie thuis tegen Villarreal.

Som voor Europa actief tijdens wereldbeker

De Nederlandse atleet Bram Som maakt deel uit van de Europese atletiekploeg die op 16 en 17 september in het Griekse Athene strijdt om de wereldbeker. De Europese kampioen loopt daar de 800 meter.

Bij de mannen is Europa ook nog vertegenwoordigd door de landenploegen van gastland Griekenland, Frankrijk en Rusland en bij de vrouwen door Rusland, Polen en Griekenland. Daarnaast komen er teams uit Afrika, Oceanië, Azië, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika in Athene aan de start van het evenement.

Arrestaties na racistisch geweld Oosterhout

Icoon PolitieDe politie heeft twee mannen uit Kaatsheuvel aangehouden voor een gewelddadig treffen afgelopen dinsdagavond in Oosterhout tussen autochtone en allochtone jongeren. De twee autochtone Nederlandse verdachten handelden uit racistische motieven, verklaarde een politiewoordvoerder donderdag.

De verdachten behoorden tot een groep die in het Slotpark een 17-jarige jongen belaagde en in een vijver gooide. Het slachtoffer raakte lichtgewond. Hij besloot met zijn vrienden terug te keren voor wraak, waarna een vechtpartij ontstond en aan beide zijden klappen vielen.

De verdachten zijn 18 en 42 jaar oud. De oudste zou bovendien met zijn auto zijn ingereden op de groep, waarbij ook toevallige passanten werden aangereden en licht letsel opliepen. De beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie verwacht de komende dagen meer arrestaties te verrichten.

Door ME afgeranselde 'hooligan' onschuldig

Icoon JustitieAnderhalf jaar terug werd Danny Knuit (31) uit Breda totaal inelkaar geslagen door een groep agenten tijdens hevige rellen na de wedstrijd NAC - FC Groningen. Bredase fans keerden zich toen tegen de politie. Naar nu blijkt is Knuit ten onrechte door de politie onder handen genomen. Deze week sprak een rechter hem vrij, nadat videobeelden duidelijk zijn onschuld aantoonden.

Knuit, die voor het eerst in 16 jaar weer eens een wedstrijd van NAC bijwoonde, kwam net aanlopen toen de ME een charge inzette. De agenten waren kennelijk blij dat ze na twintig minuten van stenen en fietsbellen incasseren - eindelijk hun frustraties konden botvieren op een mogelijke relschopper. Knuit zegt te zijn afgeranseld als een beest en een paar keer buiten bewustzijn te zijn geweest: ''Zelfs in de cel lieten ze me gewoon zitten toen ik bloedend om hulp vroeg. Nu snap ik wel waarom arrestanten soms overlijden. Wie weet hoe vaak die mensen vergeefs om hulp hebben gevraagd.'' In het dossier staan zelfs verklaringen van aanwezige agenten die zeggen dat hun collega's veel te ver gingen. Op het moment dat Knuit allang op de grond lag en zich niet verzette, moest hij nog tientallen slagen en schoppen incasseren

Aan de ranselpartij hield Knuit verwondingen over aan zijn ribben, vingers, pols en rug. Zijn benen zaten onder de blauwe plekken. Drie maanden van intensieve revalidatie volgden en Knuit bezocht diverse keren een psycholoog. Zijn rechterhand, waarin twee pezen waren gescheurd, doet nog steeds zeer.

Rattenput
Knuit is woedend op de politie: ''Agenten kunnen ook fouten maken, maar in plaats van zich te excuseren hebben ze ook nog anderhalf jaar lang geprobeerd die te verdoezelen. De beelden bewezen mijn onschuld.''

Justitie heeft overigens geprobeerd om de zaak in de minne te schikken. Althans, Knuit zou dan moeten afzien van schadeclaims tegen de politie, dan zou er tegen hem geen rechtszaak aangespannen worden. Hij ging daar niet op in. Naar nu blijkt terecht, omdat hij is vrijgesproken. Knuit: ''Als justitie denkt dat ik een hooligan ben, doe je toch niet zo'n voorstel? Belachelijk gewoon, het is één grote rattenput.'' De politie wil nog niet op de zaak reageren, omdat ze haar uitspraken wil afstemmen met het Openbaar Ministerie.

Ubisoft komt met Star Wars: Lethal Alliance

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van Star Wars: Lethal Alliance voor de PSP en NDS. De studio in Montreal ontwikkelt de PSP-versie en die in Casablance heeft zich ontfermd over de NDS-versie. Beide versies moeten in december in de winkel liggen.

De heldin in Star Wars: Lethal Alliance in de Twi'lek Rianna Saren, een pilote van de Rebel Alliance, en ze wordt vergezeld door een droid genaamd Zeeo. Samen reizen ze door het Star Wars universum zoals het eruit ziet tussen episode III en IV. Het spel kent een aantal bekende locaties zoals MOS Eisley, Alderaan, Despayre en de beruchte Death Star. Het doel van het spel is de constructieplannen van de Death Star in handen te krijgen.

De game wordt een soort combinatie tussen stealth en action gameplay. Zo kun je met het wapenarsenaal van Rianna de tegenstanders om zeep helpen, maar je kunt ook hologrammen neerzetten om de vijanden om de tuin te leiden.

Ubisoft meldde tussen neus en lippen door ook nog even dat ze een licentie-deal hebben gesloten met LucasArts voor lange tijd. Verwacht dus nog maar een hoop Star Wars games van het bedrijf.




Koeman: "Ooijer speelt zondag"

Trainer Ronald Koeman van PSV heeft in de wekelijse persconferentie gezegd dat André Ooijer aankomende zondag gewoon zal spelen in de competitiewedstrijd tegen NEC.

"Ik heb keus genoeg. Afellay en Beasley zijn er ook weer bij, zij zijn een week vol in training geweest en zijn fit genoeg voor zondag. Ooijer speelt ook, daar ga ik wel vanuit. Dat betekent dat Simons weer op het middenveld terecht komt." Koeman wilde niet ingaan over de geruchten over mogelijke transfers van zowel Ooijer als Jan Vennegoor of Hesselink. "Het enige wat we moeten doen is misschien de elftalfoto in februari maken, in plaats van in de zomer. Dan weet je zeker hoe je selectie eruit ziet."

Misdadiger voor de 226ste keer opgepakt

Icoon OpmerkelijkEen groot deel van de Nederlandse bevolking heeft wel eens een onenigheid met de wet. Vaak is het niets ergs, een paar keer per jaar een verkeersboete is velen niet vreemd. De Amerikaanse Kevin Holder was ook wel eens eerder met de politie in aanraking gekomen, toen hij na een korte achtervolging werd opgepakt. Het bleek zijn 226ste keer te zijn.

Zijn dossier telt 43 pagina's en gaat terug tot in 1980. De man, die een bekende is van de politie in Lincoln, heeft onder meer vast gezeten voor drugsbezit, inbraken en verscheidene vormen van geweld.

Man bijt ex in kont

Icoon WeirdHet is nooit leuk als je vriendin het uitmaakt, maar sommige mensen reageren er een beetje al te heftig op, zoals een Maleisische man.

De 59-jarige man werd zo kwaad toen zijn vriendin hem de bons gaf, dat hij haar in haar kont beet. Na de beet slikte ze haar woorden in en maakte het weer aan, dit uit angst voor een nieuwe beet. Dit bleek een geslaagde list, want de man werd er rustig van. Even later diende ze een klacht in bij de politie.

Boete wegens ziek kind

Icoon OpmerkelijkHet zal je maar gebeuren, je kind wordt ziek, dat is niet zo gek, maar wel vervelend. Het wordt echter nog vervelender als jij een boete krijgt vanwege dit feit. Het overkwam de Britse Laurie Ward. Ze kon niet op tijd bij haar auto terug zijn omdat haar kind over stond te geven. De agent had hier geen boodschap aan en gaf haar een prent van vijfenveertig euro.

Ward liet het er logischerwijs niet bij zitten en stapte naar de baas van het betreffende parkeerterrein toe. Deze verklaarde de boete ongeldig "als je kind in het vervolg alleen maar overgeeft tijdens de niet-betalende uren."

Treinreizigers krijgen presentje van NS

Icoon OpmerkelijkTreinreizigers die de komende weken tussen Zwolle en Deventer willen gaan reizen, krijgen van de NS een cadeautje omdat ze dit traject niet per trein maar per bus af moeten leggen. Spoorbeheerder ProRail en de NS hebben vanaf morgen twee weken extra nodig voor het vervangen van de rails op het betreffende traject. De tijd die een reiziger extra kwijt is bedraagt een half uur.

De overlast voor de reizigers is volgens een woordvoerder van de NS dermate groot, dat een cadeautje wel op zijn plaats is. Waar de NS reizigers mee wil verrassen, blijft nog een geheim. "Dan is de verrassing er natuurlijk af." Per dag reizen er, volgens de woordvoerder, een "paar duizend" mensen op die lijn.

Snelste gamer in Guinness Book of Records

Iedereen die Halo 2 op legendary heeft gespeeld weet dat dat een erg pittige moeilijkheidsgraad is. Voor zoveel mensen zelfs zo moeilijk dat ze de game nooit op dat niveau zullen uitspelen. Aan de andere kant zijn er ook mensen die totaal geen moeite hebben met dit niveau.

Cody Miller won een jaar geleden een wedstrijd om zo snel mogelijk Halo 2 uit te spelen. Hij deed dit door de game in 3,5 uur door te spelen op legendary en niet alleen dat, hij presteerde het zelfs om niet één keer dood te gaan.
Met deze fantastische prestatie heeft Cody een plaatsje verdiend in het Guinness Book of Records. Hij staat in de uitgave die sinds deze maand in de winkels ligt.

Sewer Run (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het tweede spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Sewer Run" en hier draait alles om het skateboarden. Verzamel power-up om je tegenstanders te verslaan en probeer op die manier om eerste te worden. Veel skateplezier.

PSV huurt Ecuadoriaan Mendez

Edison Vicente Mendez speelt het aankomende seizoen bij PSV. De Eindhovenaren huren de 27-jarige Ecuadoriaanse middenvelder voor één seizoen van LDU Quito.

Mendez kwam voor zijn land in actie op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. De middenvelder is inmiddels weer teruggekeerd naar Ecuador om alle papieren in orde te maken. Hij wordt begin volgende week terugverwacht in Eindhoven.

Het aanstaande vaderschap

Ik heb goed nieuws: Mijn vrouw is in verwachting. Heel spannend allemaal! Het is voor ons de eerste keer.

Ik ben echt dolgelukkig. Er is wat mij betreft maar één minpuntje: Het valt me de laatste tijd wel op dat ik regelmatig gevraagd en ook ongevraagd van 'nuttige' tips en adviezen wordt voorzien. Door mijn familie, door mijn vrienden, zelfs door mijn collega's. Blijkbaar vindt iedereen het toch nodig dat ik me goed op het aanstaande vaderschap voorbereid.

Zo kreeg ik vandaag via de submit ook nog een goeie tip binnen:

"Ik kan me voorstellen (NOT)dat je als kersverse ouder echt niet weet hoe je moet checken of je baby al toe is aan een schone luier. Voor die personen is er een uiterst handige instructie 'kaart'".

Nou bedankt hoor! Ik zal de kaart uitprinten en goed bewaren!

Met dank aan sarahcroft voor de submit.

Feather Keeper (Vrijdagmiddagspel 1)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het eerste spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Feather Keeper" en dit is een platform game. Je kruipt in de rol van een blauw poppetje om zo veel mogelijk punten te halen. En post in de reacties even hoe ver jullie zijn gekomen en hoe hoog jullie score was.

Soumaya S. zal burka niet afdoen in rechtszaal

Soumaya S., de vrouw van veroordeeld Hofstadgroeplid Nouredinne el F., en samen met hem en Samir A. verdachte in de zogenaamde Piranha-zaak, zal in oktober tijdens de rechtszitting weigeren om haar burka af te doen. Haar advocaat Victor Koppe liet dat deze week tijdens een pro-forma zaak weten.

De Rotterdamse rechtbank besprak woensdag hoe de zaak tegen de 24-jarige Soumaya verder moet gaan en welke getuigen er nog moeten worden gehoord. Zelf was de Haagse moslima niet aanwezig in de rechtszaal, mede omdat ze haar burka niet wenste af te doen. Omdat ze in afwachting van haar zaak is vrijgelaten, was haar aanwezigheid ook niet verplicht.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Soumaya S. er nu van dat ze samen met Samir A. aanslagen heeft voorbereid. Volgens de AIVD is ze ''erg radicaal''. Er zijn overigens geen richtlijnen voor gezichtsherkenning in een rechtszaal. Het kan hoogstens in het nadeel uitvallen van een verdachte als die weigert zijn gezichtsuitdrukking aan een rechter te laten zien, aldus een woordvoerder.

In 2005 werd Soumaya al veroordeeld tot 6 maanden celstraf wegens verboden wapenbezit. Die heeft ze inmiddels uitgezeten.

Van Basten maakt voorlopige selectie Oranje bekend

Icoon Nederlands ElftalMarco van Basten heeft Theo Janssen opgenomen in de voorlopig selectie van Oranje voor de EK-kwalificatie duels met Luxemburg (2 september) en Wit-Rusland (6 september).

Afgelopen woensdag debuteerde de middenvelder van Vitesse samen met Huntelaar, Schaars en Emanuelson in het grote Oranje. Ook zij maken deel uit van de voorlopige selectie.

Khalid Boulahrouz, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder, Giovanni van Bronkhorst, Maarten Stekelenburg en Ryan Babel zitten ook bij de voorlopige groep. Voor het duel met Ierland ontbraken zij. Van Bommel en Van Nistelrooy zijn opnieuw gepasseerd door de bondscoach.

Boulahrouz en van Bronckhorst zullen sowieso niet kunnen spelen tegen Luxemburg. Het duo zit de schorsing uit die ze opliepen in het WK-duel met Portugal.

De bondschoach zal zijn uiteindelijke selectie over twee weken bekend maken. De uitverkorenen zullen dan op dinsdag 29 augustus bijeen komen in Noordwijk.

Voorlopige selectie:

Doel: Van der Sar (Manchester United), Timmer (Feyenoord) en Stekelenburg (Ajax)

Defensie: Emanuelson, Heitinga (beide Ajax), De Cler, Jaliens, Mathijsen (allen AZ), Van Bronckhorst (Barcelona), Boulahrouz (Hamburger SV) en Ooijer (PSV)

Middenveld: Maduro, Sneijder (beide Ajax), Van der Vaart, De Jong (beide Hamburger SV), Janssen (Vitesse), Schaars (AZ) en Landzaat (Wigan Athletic)

Aanval: Babel, Huntelaar (beide Ajax), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea), Kuyt (Liverpool) en Vennegoor of Hesselink (PSV)

Meer sportnieuws lees je natuurlijk op FOK!sport!

Moederdag

Wat geef je je moeder toch elk jaar op moederdag? Een flesje wijn , een reep luxe chocola, een dagje sauna, een weekendje kuuroord of toch gewoon een bos bloemen?
Luke Barats kwam op het idee om samen met zijn "broer" Joseph Bereta op de foto te gaan, speciaal voor hun moeder.
Helaas kost een foto nemen meer moeite dan hij dacht.

A Digital Mother's Day card

En oja, Moederdag valt in 2007 op 13 mei, zet dat alvast dus in je telefoon!
Met dank aan Yi-Long voor de submit

Voorlopige selectie Oranje, met Theo Janssen

Marco van Basten heeft Theo Janssen opgenomen in de voorlopig selectie van Oranje voor de EK-kwalificatie duels met Luxemburg (2 september) en Wit-Rusland (6 september).

Afgelopen woensdag debuteerde de middenvelder van Vitesse samen met Huntelaar, Schaars en Emanuelson in het grote Oranje. Ook zij maken deel uit van de voorlopige selectie.

Khalid Boulahrouz, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder, Giovanni van Bronkhorst, Maarten Stekelenburg en Ryan Babel zitten ook bij de voorlopige groep. Voor het duel met Ierland ontbraken zij. Van Bommel en Van Nistelrooy zijn opnieuw gepasseerd door de bondscoach.

Boulahrouz en van Bronckhorst zullen sowieso niet kunnen spelen tegen Luxemburg. Het duo zit de schorsing uit die ze opliepen in het WK-duel met Portugal.

De bondschoach zal zijn uiteindelijke selectie over twee weken bekend maken. De uitverkorenen zullen dan op dinsdag 29 augustus bijeen komen in Noordwijk.

Voorlopige selectie:

Doel: Van der Sar (Manchester United), Timmer (Feyenoord) en Stekelenburg (Ajax)

Defensie: Emanuelson, Heitinga (beide Ajax), De Cler, Jaliens, Mathijsen (allen AZ), Van Bronckhorst (Barcelona), Boulahrouz (Hamburger SV) en Ooijer (PSV)

Middenveld: Maduro, Sneijder (beide Ajax), Van der Vaart, De Jong (beide Hamburger SV), Janssen (Vitesse), Schaars (AZ) en Landzaat (Wigan Athletic)

Aanval: Babel, Huntelaar (beide Ajax), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea), Kuyt (Liverpool) en Vennegoor of Hesselink (PSV)

De Vries naar ADO Den Haag

Mark de Vries komt aankomende seizoen op huurbasis uit voor ADO Den Haag.

ADO huurt de 30-jarige aanvaller van zijn Engelse werkgever Leicester City. Afgelopen seizoen werd de aanvaller al een half seizoen uitgeleend aan SC Heerenveen. In zeven wedstrijden als pinchhitter wist De Vries, die eerder uitkwam voor FC Volendam en Dordrecht '90, Niort uit Frankrijk en het Schotse Heart of Midlothian, toen drie maal te scoren.

Miljoenen voor levende Elvis Presley

Degene die kan aantonen dat Elvis Presley nog leeft en aanwijst waar hij verblijft, mag rekenen op een fikse beloning. De Amerikaanse schrijver, acteur en filmmaker Adam Muskiewicz looft 3 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) uit voor degene die hem op het spoor van Elvis zet.

Muskiewicz is bezig met de documentaire 'The Truth about Elvis' die handelt over de hardnekkige mythe dat Elvis nog leeft en zich ergens schuilhoudt. Officieel overleed The King op 16 augustus 1977 op 42-jarige leeftijd. Wie op zoek gaat, moet dus kijken naar mannen van rond de 71 jaar.

De filmmaker benadrukt dat de beloning echt is. Hij heeft deze financieel afgedekt door een weddenschap met een Britse bookmaker.



Elvis toen en in 2005?

Met dank aan Bupatih voor de submit.

Awkward Pose

De meeste digitale camera's van tegenwoordig hebben ook een functie om korte filmpjes mee op te nemen en ook daar kun je leuke dingen mee doen.

Deze site verzameld filmpjes van mensen die staan te wachten totdat de foto wordt genomen.

Bij sommige mensen duurt het wel erg lang voor dat ze in de gaten hebben dat er geen foto's worden gemaakt maar dat ze gefilmd worden.

Met dank aan Quannum voor de submit

Deelnemers Big Brother verstoken van zonlicht

Volgens De Telegraaf mogen de bewoners van Big Brother dit jaar niet naar buiten en zijn er ook geen ramen noch toegang tot de tuin. Vandaag gaan maar liefst 15 personen voor 100 dagen het huis in.

De nieuwe bewoners hebben ook geen controle over hun eigen dag- en nachtritme. De regie bedient de lichtschakelaars en bepaalt wanneer het licht aan of uit gaat.

Volgens diverse psychologen is de verzwaring van Big Brother een psychologische marteling. Het verstoken blijven van daglicht is niet goed voor je bioritme en ontneemt je alle gevoel voor realiteit en tijd.

Hoofdredacteur Hummie van der Tonnekreek geeft toe dat de redactie dit jaar de opdracht veel zwaarder maakt en er wordt gestreefd naar een echt isolement. Dit jaar dus Big Brother in zijn puurste vorm. De bewoners zullen echt op elkaar aangewezen zijn.

Wil je meer lezen over Big Brother 6? Lees dan verder op de Big Brother Blog van FOK! of op het speciale gedeelte op het FOK!Forum!

Met dank aan Impry voor de submit.

Amerikaanse tabaksindustrie bestraft

De Amerikaanse tabaksindustrie mag misleidende omschrijvingen als light, ultralight en mild niet meer gebruiken. Ook moeten fabrikanten het publiek gaan informeren over de gevaren van tabak voor de gezondheid.

De industrie zal verder moeten gaan bijdragen aan programma's om van het roken af te komen. Dat heeft een rechter in Washington geoordeeld. Rechter Gladys Kessler sprak het vonnis uit in een zaak die door de Amerikaanse overheid was aangespannen.

Samenzwering
De staat eiste van de tabaksconcerns een bijdrage van 10 miljard dollar. De rechter benadrukte dat ze de industrie niet tot een dergelijke betaling kan verplichten. Haar uitspraak omvatte 1653 pagina's. Volgens Kessler heeft de tabaksindustrie tientallen jaren bewust de gevaren van het roken voor de gezondheid verzwegen. Ze sprak over een samenzwering om het publiek te misleiden.

De Amerikaanse tabaksconcerns, waaronder Philip Morris en Altria, moeten in de grote landelijke kranten, op de drie grote televisiestations en op sigarettenpakjes mededelingen plaatsen over de schadelijke gevolgen van roken en het risico op verslaving. Tevens moeten zij op hun websites onder andere brieven van ex-medewerkers publiceren, waarin de schadelijke gevolgen van roken voor hun gezondheid worden beschreven. Die documenten moeten daar tot 2016 blijven staan.

Blij en teleurgesteld
De gezondheidsorganisaties in de Verenigde Staten zijn blij dat de tabaksindustrie verantwoordelijk wordt gehouden, maar zijn teleurgesteld over de in hun ogen milde consequenties. ''Je zou er levenslang voor kunnen krijgen, maar in plaats daarvan wordt er een klein corrigerend tikje uitgedeeld'', aldus een woordvoerder van de Amerikaanse hartstichting.

De juridische kosten van de rechtszaak bedragen ongeveer 130 miljoen euro en komen voor rekening van de fabrikanten.

Aanval op Tsjetsjeense asielzoekers in Oostenrijk

Icoon MisdaadEen aanval op een groep Tsjetsjeense vluchtelingen heeft donderdagavond in Oostenrijk een asielzoeker het leven gekost. Zes anderen raakten ernstig gewond toen gewapende aanvallers een huis binnenvielen waar op dat moment een feest werd gehouden.

Dat heeft het Oostenrijkse persbureau APA vrijdag gemeld. De aanval in Hallein, 20 kilometer ten zuiden van Salzburg, werd volgens de politie ogenschijnlijk uitgevoerd door Russen. Vier of vijf mannen vuurden schoten af en vielen de Tsjetsjenen ook aan met messen. Zij reden vervolgens in een auto weg. De politie weet nog niets over het motief van de daders.

De pyromaan van Deventer slaat weer toe

Icoon BrandDe pyromaan van Deventer lijkt opnieuw te hebben toegeslagen. Aan de Karel de Grotelaan in Deventer is vrijdagochtend rond half vijf opnieuw een caravan in vlammen opgegaan. Volgens een politiewoordvoerder is er ook deze keer sprake van brandstichting.

In drie maanden tijd zijn in Deventer al bijna 30 auto's en caravans in brand gestoken. Een aantal inwoners maakt zich zoveel zorgen over de serie brandstichtingen, dat ze erover denken zelf in hun wijk te gaan surveilleren. De politie in Deventer adviseert mensen om geen caravans voor hun huis neer te zetten.

SS'er Grass sprak latere paus in gevangenenkamp

Icoon BuitenlandsDe omstreden Duitse schrijver Günter Grass had als jonge ex-SS'er in een Amerikaans gevangenenkamp in Duitsland contact met Joseph Ratzinger, de huidige paus Benedictus XVI. Volgens Grass waren hij en de even oude Joseph makkers.

De Nobelprijswinnaar stelt dat in zijn jongste boek, dat deze week vervroegd op de markt is gekomen in verband met de onthulling van Grass dat hij lid was van het Duitse nazileger Waffen-SS. De schrijver erkende donderdag dat hij het niet zeker weet, maar vermoedt dat het Ratzinger was waarmee hij in 1946 als 17-jarige filosofische gesprekken voerde in het kamp.

Het Vaticaan weigerde elk commentaar op de passage in de autobiografie Beim Häuten Der Zwiebel (Bij Het Pellen Van De Ui). Uit de eigen memoires van Ratzinger blijkt dat hij na de oorlog in hetzelfde kamp zat als Grass. Het boek van Grass komt vandaag, 18 augustus, vervroegd in de handel.


Günter Grass in een gevangenkamp

Internacional wint Copa Libertadores

Voor de derde keer gaat de Copa Libertadores naar Porto Alegre. Nadat in 1983 en 1995 Grêmio met de prijs aan de haal ging, was het dit keer Internacional. In eigen huis werd São Paulo op 2-2 gehouden, waarmee de uitoverwinning van Internacional van vorige week beslissend bleek.

Voor een kleine 58.000 toeschouwers in het Estádio Beira-Rio en onder leiding van WK-finalist Horacio Elizondo nam de Colorado via Fernandão op het half uur de leiding. In de tweede helft leek de Tricolor Paulista nog wel aan te gaan dringen met een goal van Fabão na zes minuten, maar Tingo maakte er voor de gastheren 2-1 van. Vijf minuten voor tijd besloot Lenílson de score voor de 2-2.

Massa: "Ik rij ook in 2007 races"

Felipe Massa zegt dat hij ook volgend jaar in de Formule 1 zal racen. Hij weigerde te zeggen bij welk team, maar hij zegt zeker te weten dat hij volgend jaar geen testcoureur is.

Massa's contract met Scuderia Ferrari loopt aan het einde van dit jaar af en over het algemeen wordt aangenomen dat hij volgend jaar niet meer voor het Italiaanse team rijdt. "Ik word geen testrijder meer in de F1, omdat ik me dan niet meer verder kan ontwikkelen," liet de Braziliaan weten. "Het is zeker dat ik volgend jaar in de Formule 1 blijf en niet als een testcoureur. Momenteel moeten we nog wachten voor er besluiten worden genomen."

Met nog slechts een paar belangrijke stoeltjes open voor 2007, zoals bij McLaren en Renault, wacht het hele silly season momenteel op de aankondiging van Michael Schumacher over zijn toekomst. Verwacht wordt dat de Duitser tijdens het raceweekend op Monza zijn plannen bekend zal maken.

Explosie in binnenstad Utrecht

Icoon PolitieEen explosief is vrijdagochtend ontploft in de omgeving van de Kerkstraat in de Utrechtse binnenstad. De ruiten van meerdere huizen in de omgeving sneuvelden door de klap. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt de politie. Er wordt nog nader onderzocht wat de ontploffing veroorzaakte. Ook hoort de politie mogelijke getuigen.

De explosie vond rond half zes 's morgens plaats in een steegje naast een woning. De politie kan nog niet zeggen wat er precies is gebeurd. "Het lijkt misschien opzettelijk gedaan, maar dat gaan we uitzoeken." Volgens omwonenden ging het om een enorme klap.

Gebrek aan carbonfiber op NFS:Carbon-screens

De Need For Speed-serie draait al een tijdje mee. EA heeft met elke editie winst weten te boeken, dus is het niet zo gek dat er na Most Wanted een nieuwe opvolger gemaakt zou worden.
Deze keer draagt het de naam Carbon, en gaat het wederom om illegale straatraces. EA heeft nu de tuning- en styling-tools aangepast, zodat je je auto meer naar eigen smaak kan afstellen en het uiterlijk van je auto nog persoonlijker kan maken.

Hoe al dat motorische geweld er uit gaat zien op de Xbox 360 zie je hieronder.




NFS:Carbon zal in november van dit jaar voor zo'n beetje elk platform dat je kunt bedenken uit komen.

Knopper verlaat boos de training


Richard Knopper heeft gisteren de laatste training van Vitesse voor de eerste comptitiewedstrijd tegen Sparta boos verlaten.

De middenvelder, die de afgelopen twee seizoenen nog aanvoerder was van de Arnhemmers, kreeg van trainer Aad de Mos te horen dat hij vanavond niet in de basis zal starten tegen Sparta, en daar is de 28-jarige Knopper not amused over. "Ik weet dat ik mag vertrekken, maar wens wel met respect te worden behandeld. Ik ben geen kleuter", aldus de Hagenaar.

In de plannen van De Mos komt Knopper niet voor: de nieuwe trainer van de Arnhemmers is van plan om zonder nummer tien te spelen. "En omdat mijn salaris zwaar op de begroting drukt, kan ik ondanks mijn één jaar doorlopende contract transfervrij vertrekken. Dat is prima, maar geef me wel de tijd om een nieuwe club te zoeken. Dit slaat nergens op. Ik ben er letterlijk ziek van."

Alexander ook op CD te krijgen

De derde expansie voor Rome: Total War, Alexander (review), zou in eerste instantie alleen digitaal worden aangeboden (of in de Eras pack). Creative Assembly heeft echter besloten Alexander ook als "gewoon" CDtje aan te beiden. "Het digitaal uitbrengen van Alexander was een leerzame en waardevolle ervaring voor ons," aldus Mike Simpson, Studio Director van Creative Assembly, "maar er is nog een groot aantal fans dat niet de mogelijkheden heeft om de game te downloaden. Daarom hebben we besloten de game ook op traditionele wijze aan te bieden."

Vanaf 1 september kan Alexander gewoon in de winkel worden gekocht. Over de prijs is nog niet zoveel bekend, maar die gaat hoger liggen dan de 10 euro voor de download.

Final Fantasy III en V datum (US)

Final Fantasy fans met een DS opgelet; FF III komt op 14 november uit in de USA. Dit heeft Square bekend gemaakt. De game komt in een druk Final Fantasy seizoen, want deel XII voor de PS2 komt 31 oktober uit in de USA en nummertje V voor de GBA komt op 6 november.


Final Fantasy III op de DS

Final Fantasy III is een remake van de oude NES versie welke nooit het licht zag in het Westen en V is een port van de SNES versie van de game.

Software charts Japan

Zoals altijd een sterke week voor de DS. Na Animal Crossing zullen Brain Training 2 en New Mario binnenkort ook de 3 miljoen passeren:

GameSysteemPublisherAantalTotaal
New Super MarioNDSNintendo117.7062.731.934
Tamagotchi 2NDSBandai66.564334.875
Melty BloodPS2Ecole64.980NEW
Brain Training 2NDSNintendo59.5852.985.432
Cooking NaviNDSNintendo57.257290.960
Animal CrossingNDSNintendo44.2013.077.295
Brain TrainingNDSNintendo38.9542.688.146
SD Gundam Generation GPSPBandai36.592192.227
Fist of the North Star PachislotPS2SEGA33.951116.507
Kirarin RevolutionNDSKonami33.332NEW

Naast de top 10 deze keer ook weer 'ns de nummers 11 t/m 30. Deze komen zonder aantallen:

11. NDS Mario Basket 3-on-3 (Nintendo)
12. NDS English Training (Nintendo)
13. PS2 Sengoku Basara 2 (Capcom)
14. GBA Rhythm Tengoku (Nintendo)
15. PS2 Jikkyou Powerful Pro Baseball 13 (Konami)
16. NDS Mario Kart DS (Nintendo)
17. NDS Star Fox Command (Nintendo)
18. NDS Tetris DS (Nintendo)
19. NDS Fist of the North Star Pachislot SE (Sega)
20. NDS Atsumare! Power Pro Kun no DS Koushien (Konami)
21. PSP Fist of the North Star Pachislot SE (Sega)
22. NDS Digimon Story (Bandai)
23. PS2 Battle Stadium DON (Bandai)
24. PS2 Kamaitachi no Yoru x 3 (Sega)
25. NDS Pokemon Ranger (Nintendo)
26. PSP Monster Hunter Portable -Greatest Hits- (Capcom)
27. NDS Mushiking Greatest Champion e-no Michi 2 (Sega)
28. NDS Big Brain Academy / Yawaraka Atama Juku (Nintendo)
29. PS2 True Crime Urban Chaos (Activision)
30. NDS Puzzle Series Vol.3 SUDOKU (Hudson)

Scooterrijder hangt bekneld met arm aan brug

Icoon BizarEen scooterrijder heeft donderdagavond na een ongelukkige val ongeveer 2,5 uur aan een brug in Rotterdam gehangen. Hulpdiensten konden de 17-jarige jongen uiteindelijk bevrijden, liet een politiewoordvoerder weten.

De scooterrijder was onderuit gegaan op het moment dat de Spijkenissebrug over de Oude Maas naar beneden kwam. Hij viel over de rand, maar zijn arm bleef op het laatst moment steken tussen het dichtgaande deel van de brug en de vaste weg.

De jongen bleef bij bewustzijn. Over zijn precieze toestand is nog niets bekend, maar volgens de zegsman leken zijn verwondingen mee te vallen: "Het lijkt erop dat hij geluk heeft gehad." Een ambulance bracht de 17-jarige naar de intensivecareafdeling van het ziekenhuis. De hulpverleners bevrijdden de jongen door de brug een beetje te openen. De brandweer ving hem op in een zogeheten veiligheidsbroek, een zak die met touwen aan de brug hing.

Volgens de politiewoordvoerder ging het om een "bizarre melding", waarbij heel wat hulpverleners moesten samenwerken. Naast de politie, de regionale brandweer en de havendienst moest er een speciale brandweereenheid uit de regio Rotterdam aan te pas komen, die is gespecialiseerd in het werken op grote hoogtes en dieptes. Een snackbar om de hoek leverde het ijs dat nodig was om de arm van de jongen al die tijd te koelen. De politie legde het scheepvaartverkeer op de Oude Maas enige tijd stil.

DVD: Do not adjust your set / At last the 1948 show



Geloof het of niet, maar voordat we op televisie kennis maakten met de hilarische heren van Monty Python was er al iets soortgelijks op de televisie te zien. In 1967 maakten de Britten namelijk kennis met At Last The 1948 Show, een samenwerking tussen John Cleese, Graham Chapman, Tim-Brooke Taylor, Aimi Macdonald en geproduceerd door David Frost. Een programma vol met allerlei absurde en hilarische sketches waarin veel gebruik werd gemaakt van archiefbeeld. Maar er waren meer soortgelijke programma's te vinden op de Britse televisie. In hetzelfde jaar startten Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, David Jason en Denise Coffey een kinderprogramma, dat al snel veel volwassen kijkers wist te trekken, Do Not Adjust Your Set. Het leek qua opzet behoorlijk op At Last the 1948 Show en het is dan ook niet verwonderlijk dat de bekendste heren uit beide programma's samen aan de wieg stonden van het beruchte programma Monty Pythons Flying Circus. Zowel Do Not Adjust Your Set als At Last the 1948 Show zijn sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Dragonball Z: Budokai Tenkaichi 2 kan vermoeiend zijn

Spike is bezig met een opvolger voor Dragonball Z: Budokai Tenkaichi, getiteld Dragonball Z: Budokai Tenkaichi 2. DBZ:BT2 zal onder meer op de Wii uitkomen.
Bij een bezoekje aan Atari, de uitgever van DBZ:BT2, kon een blik op de fighter natuurlijk niet uitblijven.

Ze zagen dat elke omgeving wel op de één of andere manier te lijden zal krijgen onder het geweld. Planeten die van mooie groene velden naar onstabiele vulkanen gingen, vanwege een mislukte aanval, waren te zien, en ook complete kraters die het gevolg zijn van een gedeflecteerde Kamehameha-wave.

Je kan het landschap overigens met 120 (tegenover 'slechts' 100 in de vorige editie) verschillende karakters martelen. Daarbij hebben bepaalde karakters een "Special"-meter. Als deze meter vol zit, kun je naar een volgend transformatie-niveau. Goku zal bijvoorbeeld tot Super Saiyan level 4 kunnen upgraden. Behalve de aardig toffe animatie die hiermee gepaard gaat, wordt je character ook sterker, sneller en krijgt andere aanvallen.

Spike zal gebruik gaan maken met de unieke eigenschappen van de Wii-mote, in combinatie met de nunchuck-add-on. Zo kun je door beide controllers naar beneden te bewegen je karakter een duik laten maken. Alle bewegingen van het karakter worden door de motion-sensor gedaan. Chi-attacks, schoppen en slaan gebeurt door op de knoppen op de Wii-mote te drukken. Bovendien kun je door je handen in een bepaalde houding te houden een speciale aanval opladen en afvuren.

Deze gameplay klinkt erg innovatief, en dat is het ook, maar bèta-testers kwamen toch met klachten. Het is veel vermoeiender dan op de bank chillen met een controller in je handen. Daarom wordt het mogelijk om met de Gamecube-controller het spel op de good old fashioned way te bedienen.

Interview over Marvel: Ultimate Alliance

Activision zal de launch van de Wii bijstaan door onder meer Marvel: Ultimate Alliance uit te brengen. Deze game met zo'n beetje elk Marvel-karakter die je kan bedenken en vergeten wordt door een speciaal team voor de Wii ontwikkeld. IGN had een interview met de head honcho van dit team, Evan Skolnick.

Natuurlijk ging het interview deels over Marvel: Ultimate Alliance, maar de centrale hamvraag is natuurlijk: ondersteunt M:UA widescreen 480p? Helaas, 480p zal wel ondersteund worden, maar het beeldformaat zal ouderwets 4:3 zijn.

Een ander aspect van M:UA is de controller. Hoe verschilt de gameplay van de andere versies, en hoe wordt er gebruik gemaakt van de Wii-mote? Welnu, de designteams van de andere consoles kwamen knoppen te kort. Elke held zal 4 of 5 superpowers tot zijn beschikking hebben. Omdat er naast de standaard-acties nog maar 3 knoppen over waren, zijn de ontwikkelaars gedwongen om je als speler 3 superpowers te laten toewijzen aan een knop, en de andere twee werkeloos toe laten zien kijken.
Evan Skolnick en z'n team hebben hiervoor het volgende bedacht: gestures. Wil je Spidey een geconcentreerd kwakje spinnenweb richting vijand laten schieten? Beweeg je Wii-mote van links naar rechts. Wolverine claws-first laten duiken? Duw de controller naar voren.

In other versions of Marvel: Ultimate Alliance, you can only do two powers at a time and are required to remap powers to do the remaining three. With the gesture system designed for the Wii, you can do any super power at any time simply by performing the gesture for that power.

M:UA zal geen gebruik maken van WiiConnect24, en ook een online gameplay-element zal niet aanwezig zijn in M:UA. Ook is er een prijskaartje aan The Thing, Capt America en hun vriendjes gehangen: volgens Evan kun je voor ongeveer dezelfde prijs als GameCube-games Dr Doom terug naar z'n eigen dimensie schoppen, $49,99.

Realistische oorlogsvoering op Armed Assault screenshots

Op Worthplaying vinden we zes nieuwe screenshots van de onofficiële opvolger van Operation Flashpoint, Armed Assault. In Armed Assault word je met je squad midden in een modern conflict gedropt op een eiland dat verdeeld is tussen een dictatuur die beschikt over Russische en Chinese wapens en een democratie die gesteund wordt door de Verenigde Staten. De maps zijn groot en levendig, met verschillende voertuigen om rond te komen in de levels. En deze voertuigen heb ook zeker wel nodig, daar de maps zo'n 200 vierkante kilometer beslaan in totaal.

Een aantal belangrijke (nieuwe) features van Armed Assault zijn:
-Complete steden, waarin je in alle gebouwen kan schuilen
-Fauna
-Geheel nieuwe engine, die onder andere betere animaties ondersteunt
-Uitgebreide mod-support, met scenario-editor
-Multiplayer met ondersteuning voor 60+ personen, inclusief een co-op modus. Met aldus de developer unieke gameplaymodussen die niet te zien zijn in eender andere game.

Armed Assault zou nog dit jaar verkrijgbaar moeten zijn.





Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.