Coureurs vrezen kwalificatie Monaco

Verschillende coureurs hebben hun zorgen uitgesproken over de kwalificatie voor de Monegaske Grand Prix, volgende week. Door het nieuwe kwalificatiesysteem moeten alle tweeëntwintig coureurs binnen een kwartier een rondetijd neerzetten, wat kan zorgen voor een drukke baan.

Mark Webber verwacht dat vooral de eerste fase van de kwalificatie erg lastig zal gaan worden. "We hebben een aantal nieuwe coureurs verteld dat ze heel goed in de spiegels moeten kijken als ze rustig aan willen doen," aldus de Williams-coureur. "Op sommige delen van de baan is er geen ruimte om een langzamere wagen te ontwijken en daar wil je niet tijdens de kwalificatie achter komen."

Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve voorspelt dat de kwalificatie "een hel" zal worden. "Ik hoop dat er geen spelletjes gespeeld zullen worden, want als er dan iets gebeurt, kan het een enorme crash worden," aldus de Canadees, die vorig jaar in Monaco betrokken was bij een crash in de vrije trainingen, waarbij drie wagens vernield werden.