Familieleden samen in Big Brother 6

Gertjan (Kozzmic)
Icoon Big BrotherWie dacht dat de Big Brother-ellende na de vijfde serie en het aansluitende Hotel Big Brother eindelijk afgelopen zou zijn, komt bedrogen uit; vanaf augustus start een zesde reeks. Hoofdredacteur Hummie van der Tonnekreek en Endemol-directeur Paul Römer laten vandaag weten dat ze een nieuw element willen toevoegen aan het programma: er komen stelletjes en familieleden in het televisiehuis.

"Ze heeft wrede plannen", zegt Römer in De Telegraaf over Van der Tonnekreek. "We kwamen op het idee om elke individuele kandidaat een metgezel in het huis te gunnen. Een geliefde, een vriendje wat dan ook. Iemand op wie hij of zij echt kan bouwen. Zodat we de opdrachten psychologisch zwaarder kunnen maken", reageert Hummie. Römer hoopt op 'sensationele situaties'. "Wat als een gezinslid het kind of de vader of moeder van een andere familie nomineert. In de hogedrukpan die Big Brother heet, kun je dan rekenen op vuurwerk." Families zullen worden geselecteerd op kwesties die IRL ook al spelen, zoals huwelijksproblemen of een emigratie- of kinderwens waar partners of gezinsleden het niet eens over zijn.

De makers van het programma verwachten dat de potentiële kandidaten opnieuw in de rij zullen staan om zich aan te melden voor Big Brother. De uitzending van het nieuwe en bij voorbaat al veelbesproken programma De Gouden Kooi van producent John de Mol zal worden uitgesteld tot na de nieuwe Big Brother-reeks.