Berbatov naar Spurs

Corné (Curchulain)
Coach Martin Jol van Tottenham Hotspur heeft de eerste aanwinst voor het volgende seizoen al binnen. Dimitar Berbatov zal voor een bedrag van zo'n 16,4 miljoen euro van Bayer Leverkusen naar de Londenaren verhuizen.

Het enige mogelijke obstakel voor de Bulgaar is het verkrijgen van een werkvergunning, aangezien Bulgarije nog geen lid van de Europese Unie is. Als vaste waarde in het Bulgaars elftal zou het echter geen problemen moeten opleveren. Berbatov zal dan tot een spitsenkorps toetreden dat bestaat uit Robbie Keane, Jermain Defoe en voorlopig ook nog Mido. Voor de gehuurde Egyptenaar is echter een permanente overstap van AS Roma naar de Spurs niet zeker, vanwege aanhoudend blessureleed.

Afgelopen seizoen eindigde Berbatov tweede in het Duitse topscorersklassement met 21 treffers in 34 wedstrijden. Alleen Miroslav Klose van Werder Bremen scoorde er meer, ondanks tijdelijke afwezigheid door een blessure. Berbatov speelde vijf seizoenen voor Leverkusen, waarmee hij in 2002 de finale van de Champions League bereikte.