TV op je PSP: 450 euro

Wellicht dat je al in het menu van je PSP hebt gezien dat hij samen kan werken met de Sony LocationFree Player. Voor de nieuwsgierigen: de LocationFree komt deze maand ook op de Nederlandse markt. Voor deze gadget moet echter wel flink in de buidel worden getast: de LocationFree krijgt een adviesprijs van €449, ruim tweehonderd euro meer dan de prijs van een PSP.

De LocationFree wordt aangesloten op audiovideo-apparatuur zoals je TV. Het apparaat berekent de beschikbare bandbreedte van je draadloze netwerk en past de bitrate hierop aan. De gecomprimeerde bestanden worden vervolgens draadloos naar de PSP of eventueel laptop gestuurd.

De streamende beelden kunnen dan niet alleen bekeken worden binnen je WiFi-netwerk, maar ook op elke willekeurige plek ter wereld. Zolang je maar in de buurt bent van een internetverbinding, kun je al je tv-zenders bekijken. Dus of je op reis bent of op een terras zit: je hoeft geen programma te missen.

Voor de LocationFree is een verbinding van 300kbps (zowel up als down) vereist. Ook moet de PSP voorzien zijn van firmware 2.70.