Opus Dei wil disclaimer voor Da Vinci Code

LET OP: Dit bericht kan spoilers bevatten voor mensen die het boek niet gelezen hebben!

De religieuze groepering Opus Dei eist dat Sony Pictures aan het begin van de 'Da Vinci Code' meedeelt dat de film gebaseerd is op fictie. De organisatie vreest dat niet alle filmkijkers het verschil tussen feit en fictie in zullen zien. Het Opus Dei verklaart dat de disclaimer zou getuigen van respect tegenover Jezus en de katholieke kerk.

De conservatieve organisatie verklaarde eerder geen plannen te hebben tot een boycot van de film. Wel werd auteur Dan Brown er van beschuldigd het imago van de kerk doelbewust te willen schaden met zijn boek. Sony Pictures verklaart dat de film er niet op uit is om mensen doelbewust te kwetsen.

In het boek van Dan Brown wordt het Opus Dei afgeschilderd als een op macht beluste sekte. Het Opus Dei en de katholieke kerk zouden een huwelijk tussen Maria Magdalena en Jezus in de doofpot willen stoppen. De onthulling van dit geheim moet tegen alle prijs voorkomen worden. Hierbij wordt zelfs geweld niet geschuwd.

De op het boek gebaseerde film van regisseur Ron Howard gaat op 19 mei wereldwijd in premiŔre.

laatste avondmaal
Het laatste avondmaal, door Leonardo Da Vinci. In het boek suggereert Dan Brown dat de met de pijl aangegeven persoon niet een van Jezus' apostelen was. Het zou een vrouw zijn, en wel Maria Magdalena, de vriendin van Jezus.