Zeker vijf doden bij treinongeluk Griekenland

Icoon Ramp Bij een botsing tussen een intercity en een vrachtwagen nabij de Griekse stad Drama zijn gisteravond zeker vijf mensen om het leven gekomen. Bovendien raakten er nog eens tientallen mensen gewond. De autoriteiten houden rekening met een oplopend dodental, omdat er mogelijk nog lichamen onder het puin zouden liggen.

De intercity was onderweg van Alexandroupolis naar Thessaloniki, met tussen de 60 en 120 mensen aan boord, toen die op een overweg op een vrachtwagen met aardappels inreed. De twee inzittenden van de vrachtwagen kwamen daarbij om het leven. Mogelijk heeft de bestuurder van de wagen een stopsignaal genegeerd.

Door de klap raakten enkele wagons zwaar beschadigd. In één van de wagons zouden nog mensen bekneld zitten. Hulpverleners proberen ze uit het wrak te bevrijden. Het is nog niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat. "We wachten op een kraan om een wagon op te tillen, aangezien we vermoeden dat er verscheidene passagiers onder liggen", aldus het hoofd van de brandweer.


Drie van de vier wagons van de trein ontspoorden