Voetbal: Uitslagen UEFA Cup 23/02/2006

Icoon UEFA CupHet aantal Nederlandse vertegenwoordigers in de UEFA Cup is tot nul gereduceerd. AZ en SC Heerenveen, de laatste twee vaderlandse representanten, werden vanavond uit het toernooi gewipt.

AZ zag zich gesteld voor een lastige klus in het thuisduel met Real Betis Sevilla. De Alkmaarders verloren verleden week namelijk met 2-0 in Spanje. Nog voor rust had AZ deze achterstand gerepareerd, via Shota Arveladze en Kew Jaliens. Uiteindelijk moest een verlenging beslissen over het achtste finaleticket. Daarin scoorde Betis al vroeg de cruciale aansluitingstreffer, waarop AZ het antwoord schuldig moest blijven. Een Pyrrusoverwinning van 2-1 voor AZ dus.

SC Heerenveen nam eervol afscheid van het Europese toneel. De Friese formatie boekte een knappe 0-1 overwinning in en tegen Steaua Boekarest. Arnold Bruggink tekende zes minuten voor tijd voor de winnende treffer. De zege kon de 1-3 nederlaag van vorige week niet compenseren, zodat SC Heerenveen net als vorig seizoen blijft steken in de zestiende finales.