Vader bracht gezin en zichzelf om

martinijzendoorn had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieDe vier gezinsleden die dinsdag in een woning aan de Kuunskop in Huissen werden gevonden, zijn het slachtoffer van een familiedrama. Dat heeft de politie vanochtend bekend gemaakt. De 38-jarige vader heeft zijn 37-jarige vrouw en hun kinderen van 4 en 8 gedood, daarna heeft de man zelfmoord gepleegd. Bijzonderheden wil de politie verder niet kwijt. Geruchten dat de vader tot de harde kern van Feyenoord zou behoren en een strafblad had, worden door de politie bevestigd noch ontkend. "Deze geluiden kennen wij, maar we doen er geen mededelingen over omdat we geen relatie zien met deze zaak", aldus een politiewoordvoerster.

De lichamen werden dinsdagmiddag gevonden nadat iemand de politie had getipt. Gisteravond was er een bijeenkomst voor omwonenden en ouders van klasgenootjes van de omgekomen kinderen. Daarbij waren behalve politie en justitie ook hulpverleners en vertegenwoordigers van de gemeente.

Jeugdzorg Gelderland kende het gezin. Vorig jaar was er met de dochter een probleem op school. Nadat dat was opgelost, kreeg het gezin geen hulp meer. Het Meldpunt Kindermishandeling had geen signalen dat er iets mis was.