Doden door instorten markt in Moskou

Whimpey had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon RampIn de Russische hoofdstad Moskou zijn 40 mensen omgekomen toen een dak van een markt naar beneden kwam. In alle vroegte stortte het dak van de overdekte markt in het oosten van de stad in doordat het bezweek onder een dik pak sneeuw. Ook achterstallig onderhoud zou mede oorzaak kunnen zijn. Speurhonden zoeken nog naar overlevenden.

Enkele mensen die nog onder het puin liggen, hebben volgens lokale tv-stations via hun mobiele telefoon contact met de hulpverleners. Ze proberen de reddingswerkers naar de plaats te loodsen waar ze liggen. Een omwonende zei tegen het radiostation Echo dat hij vanuit het puin kreten om hulp had gehoord.

De markthal heeft een oppervlakte van ruim 2000 vierkante meter en is in de jaren zeventig gebouwd. De architect is dezelfde als die van het waterparadijs Transvaal in Moskou. In februari 2004 stortte het dak van dit tropisch zwembad in. Daardoor kwamen 26 mensen om het leven. Kancheli zei in een eerste reactie dat de instorting van de markthal waarschijnlijk ook het gevolg was van "verkeerd gebruik".