Miljoenenbuit bij overval in Groot-Brittannië

Roel_Jewel en _Denker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadBij een overval op een Brits geldbedrijf hebben enkele criminelen gisteren zeker 25 miljoen pond (36 miljoen euro) buitgemaakt. De minstens zes overvallers bonden 15 medewerkers van het bedrijf vast om er vervolgens vandoor te gaan met het geld.

De manager van het bedrijf werd dinsdagavond op de weg aangehouden door, naar wat hij dacht, een agent in burger. Hij stapte in de onopvallende politiewagen, maar werd daar gehandboeid door de criminelen. Rond dezelfde tijd werden de vrouw en het zoontje van de manager ontvoerd door een overvaller. Hij zag er eveneens als een agent uit en vertelde de vrouw dat haar man betrokken was bij een ongeval.

Vervolgens werd de manager gezegd dat hij moest meewerken omdat hij anders de levens van zijn familieleden in gevaar zou brengen. Rond één uur 's nachts werd de man naar zijn bedrijf gereden, waar de dieven hun slag sloegen.

De vastgebonden medewerkers wisten zich een uur nadat de overvallers ervandoor waren gegaan te bevrijden en alarm te slaan.