Familie B.I.G. krijgt miljoen van Los Angeles

The Notorious B.I.G.De familie van de vermoorde rapper The Notorious B.I.G. kan 1,1 miljoen dollar tegemoet zien van de stad Los Angeles. Een rechter veroordeelde de stad tot het betalen van de schadevergoeding, omdat in een rechtszaak die de familie had aangespannen cruciaal bewijs was achtergehouden. De zaak moest hierdoor worden afgeblazen, en zal komend jaar van voren af aan moeten worden gevoerd.

De schadevergoeding is voor de kosten van advocaten en de rechtszaak, en het inhuren van beveiliging voor de betrokkenen. De familie van 'Biggie' had twee miljoen dollar geëist. De politie van Los Angeles (LAPD) zou verklaringen van twee voormalige agenten hebben achtergehouden die mogelijk betrokken waren bij de schietpartij die in 1997 het leven kostte aan de 24-jarige Christopher 'The Notorious B.I.G.' Wallace. Volgens de politie was de informatie echter niet met opzet achtergehouden.

In de civiele zaak tegen de LAPD probeerden de nabestaanden van de rapper aan te tonen dat politieman David Mack, die later veroordeeld werd voor een bankoverval, achter de moord op Wallace zit. Mack zou banden hebben gehad met platenbaas Suge Knight van Death Row Records en met een straatbende. Zowel Knight als Mack hebben betrokkenheid bij de moord op Biggie altijd ontkend. The Notorious B.I.G. werd op 9 maart 1997 bij het verlaten van een feest neergeschoten. De moord is tot op de dag van vandaag niet opgelost.