Red Bull geeft automobilist vleugels

Red BullIn Engeland is afgelopen vrijdag een man tot vier maanden cel veroordeeld wegens gevaarlijk rijgedrag. Peter Edwards (48) 'vloog' na twintig blikjes Red Bull gedronken te hebben over de wegen, achtervolgd door de politie. De man had kort daarvoor de aandacht van de agenten getrokken, doordat hij over de weg slingerde en rechtdoor over een rotonde reed.

Tijdens de achtervolging, over een afstand van 80 kilometer, zagen agenten hoe de man zijn shirt uittrok, terwijl hij met hoge snelheid de politiewagens voor probeerde te blijven. Bij een inhaalmanoeuvre kon hij even later nog net een frontale botsing met een vrachtwagen vermijden. De man kon uiteindelijk met behulp van spijkermatten worden gestopt. Hij verklaarde de Red Bull te hebben gedronken om wakker te blijven nadat hij 's nachts een aantal familieleden naar een feest had gebracht. Daarbij had hij te kampen met depressies na een recent overlijden van zijn moeder.

Behalve de celstraf diende de man zijn rijbewijs in te leveren, en mag hij, ook als hij dat papiertje opnieuw weet te halen, gedurende vier jaar niet met een auto op de openbare weg komen.