Vandalen brengen schade toe aan trein en spoor

dom_blontje en Teesar hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerZowel in het Noord-Hollandse Enkhuizen als in het Brabantse Geldrop hebben vandalen vannacht gezorgd voor zware schade aan treinen en spoor. Bij het station van Geldrop knalde een intercitytrein in volle vaart op een invalidenbrug. Deze was van het perron op het spoor gegooid. De locomotief van de trein liep voor tienduizenden euro's schade op.

Bij de botsing raakte niemand gewond. De invalidenbrug, waarmee rolstoelgebruikers in en uit de trein kunnen worden geladen, staat normaal gesproken aan een ketting op het perron. Volgens spoorbeheerder ProRail was het slot geforceerd. Bij de aanrijding raakte tevens het spoor beschadigd. Dit is in de loop van de nacht weer hersteld.

Trein in brand
Op een rangeerterrein bij het station van Enkhuizen brandde vannacht een treinstel grotendeels uit. De brand moet zijn ontstaan in een toilet van de trein. Vermoedelijk hebben onbekenden ingebroken in de trein, en brand gesticht. De dubbeldekker stond sinds vrijdagavond op het terrein. Twee andere treinstellen liepen lichte brand- en rookschade op. De schade loopt volgens ProRail in de tonnen.