Tractor geflitst op 136 km/u

Icoon OpmerkelijkEen boer uit Engeland ontving onlangs een verkeersboete voor een snelheidsovertreding. Steve Crossman zou met zijn tractor door een camera zijn gesnapt terwijl hij 136 kilometer per uur reed. De overtreding zou plaats hebben gevonden in Zuid-Wales, op meer dan 160 kilometer van zijn boerderij.

Een telefoontje met de verkeersdienst leidde tot duidelijkheid. Een letter op het nummerbord van het geflitste voertuig zou verkeerd zijn gelezen. "Het is een goede tractor, maar ook weer niet zo goed. Sneller dan 40 kilometer per uur gaat-ie echt niet, al ga ik met rugwind en zonder aanhanger van een berg af", verklaarde de opgeluchte boer. Een leidinggevende van de verkeersdienst stelde dat er onderzoek zal worden gedaan naar de falende controle van het flitssysteem.

Nederland
Niet alleen in Engeland komen dergelijke gevallen voor. In 2002 werd een Duitse boer in Friesland geflitst terwijl hij 140 kilometer per uur reed. De boer zou de snelheid in een vijftien jaar oude trekker hebben behaald hoewel hij al twintig jaar niet meer in Nederland geweest was.

Een Belgische boer kreeg een paar maanden later eveneens een boete wegens een snelheidsovertreding. Hij zou met zijn trekker op de ringweg in Den Haag 100 kilometer per uur hebben gereden.